Κερσετίνη: Τι είναι και γιατί είναι καλό να την εντάξετε στη διατροφή σας
Η κερσετίνη είναι ένα είδος φυτικής χρωστικής που είναι γνωστή ως φλαβονοειδές. Βρίσκεται φυσικά σε μια ποικιλία τροφίμων και ροφήματος, ενώ διατίθεται επίσης σε μορφή συμπληρώματος.
Η κερσετίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό με αντιφλεγμονώδη δράση, γι αυτό και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του οιδήματος, στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Η έρευνα δείχνει ότι η συμπληρωματική κερσετίνη μπορεί επίσης να προστατεύσει την υγεία του εγκεφάλου, να υποστηρίξει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και να βοηθήσει την υγεία του εγκεφάλου.
Η κερσετίνη έχει μελετηθεί για μια ποικιλία καταστάσεων. Η έρευνα δείχνει ότι το φλαβονοειδές – μέσω της φλεγμονής και των αντιοξειδωτικών του επιδράσεων – μπορεί να έχει μια σειρά από οφέλη, από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος έως τη μείωση του κινδύνου ασθενειών.
Ως μέρος του φυσιολογικού μεταβολισμού, το ανθρώπινο σώμα παράγει ενώσεις που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες βλάπτουν τα υγιή κύτταρα, πυροδοτούν γονιδιακές μεταλλάξεις, επιταχύνουν τη γήρανση και αυξάνουν τον κίνδυνο διαφόρων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη.
Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.