Συνταγές γεμάτες “αγάπη” για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
3 αγαπημένοι μας food bloggers μάς προτείνουν γλυκές συνταγές για να ξετρελάνουμε το ταίρι μας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως ο έρωτας περνάει πάντα από το στομάχι!
Μαριαλενα Μάλλιου
|
14.02.2023
A
A
Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έφτασε και πολλοί από εμάς σκεφτόμαστε πώς θα περάσουμε αυτή τη γιορτή των ερωτευμένων. Και επειδή, ως γνωστόν, ο έρωτας περνάει από το στομάχι, ένα από τα ωραιότερα “δώρα” που μπορούμε να κάνουμε στο άλλο μας μισό, είναι να το “γλυκάνουμε” μέσα από 4 πεντανόστιμες συνταγές, ειδικά για του Αγίου Βαλεντίνου. 3 αγαπημένοι μας foodbloggers, λοιπόν, μας προτείνουν γλυκές “αγιοβαλεντινιάτικες” συνταγές για να ξετρελάνουμε το ταίρι μας!
Martha_is_cooking
Λίγα λόγια από τη Μάρθα Μιχαλοπούλου: Ασχολούμαι με το food blog μου στο Instagram τα τελευταία 5 χρόνια. Πάντα αγαπούσα τη μαγειρική, είναι ένας τρόπος έκφρασης και ελευθερίας. Γι’αυτό προσπαθώ μέσα από απλές και παραδοσιακές συνταγές να μοιραστώ με τον κόσμο την αγάπη μου αυτή!
Για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου αποφάσισα να φτιάξω μπισκότα βουτύρου με επικάλυψη σοκολάτας σε σχήμα καρδιάς. Είναι πανεύκολα, τραγανά, σοκολατένια με έντονο άρωμα βουτύρου, ένας άχαστος συνδυασμός που θα σας κάνει να ερωτευτείτε με την πρώτη δαγκωνιά.
Μπισκότα Βουτύρου με επικάλυψη Σοκολάτας σε σχήμα καρδιάς
Προσθέτουμε το βούτυρο παγωμένο το μπέικιν, το αλεύρι και αλάτι και ανατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Στη συνέχεια ανοίγουμε με τον πλαστή τη ζύμη ώστε να έχει πάχος 2 εκατοστά περίπου, και κόβουμε σε σχήμα καρδιάς με κουπατ.
Ψήνουμε σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε διαφορετικά μπεν μαρί και βουτάμε τα μπισκότα μέσα.
Εγώ προσέθεσα από πάνω και sprinkles καρδούλες!
Xondrogianni_elena
Μέσα από το elenacooks.grη Κερκυραία Έλενα Χονδρογιάννη μοιράζεται νόστιμες συνταγές πασπαλισμένες με το καλύτερο συστατικό που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι της…. αγάπη και μεράκι! Όπως λέει και η ίδια οι γεύσεις είναι αναμνήσεις… δημιουργώντας λοιπόν αναμνήσεις δίνει γεύση στην ζωή!!! Θα την βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling, υλικά και γεύσεις μπερδεύονται στο φωτογραφικό της φακό και πάντα αναζητά την επόμενη ιδέα και συνταγή που θα γίνει πρωταγωνίστρια στην γλυκιά της ιστορία.
Σήμερα μοιράζετε μαζί μας δυο συνταγές για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που σίγουρα πρέπει να φτιάξεις στο ταίρι σου , εύκολες και πεντανόστιμες!
Cheese cake black forest λοιπόν για να κάνεις εκείνη την μέρα μοναδική! Μια βάση από σοκολατένια cookies μπισκότα, μια βελούδινη κρέμα τυριού γεμάτη με μαρμελάδα κεράσι και κομπόστα βύσσινο είναι ικανά να σε μαγέψουν! Ένας συνδυασμός γεύσεων που θα σε συναρπάσει! Για τολμηρούς ουρανίσκους που αγαπάνε τις δυνατές γεύσεις!
Υλικά:
Για την βάση:
360 γρ. μπισκότα cookies σοκολάτα
120 γρ. βούτυρο
Για την γέμιση:
400 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. τυρί φιλαδέλφια
90 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κομπόστα κεράσι βύσσινο
250γρ μαρμελάδα κεράσι
Για πασπάλισμα:
30 γρ. σοκολάτα τριμμένη
Εκτέλεση:
Θρυμματίζουμε στον ηλεκτρικό τρίφτη τα μπισκότα, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά και το ρίχνουμε μέσα στα τριμμένα μπισκότα να γίνει σαν βρεγμένη άμμος, το στρώνουμε σε μια μεταλλική φόρμα με αποσπώμενο τοίχωμα 22 εκατ και αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε την κονσέρβα κεράσι την στραγγίζουμε και κρατάμε μόνο τα κεράσια , τοποθετούμε σε ένα μπολ την μαρμελάδα κεράσι, ρίχνουμε μέσα τα κεράσια και ανακατεύουμε .
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε προσθέτοντας την άχνη ζάχαρη σταδιακά μέχρι να γίνει μια σφικτή σαντιγί. Προσθέτουμε την κρέμα τυριού και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από την βάση του μπισκότου που φτιάξαμε (κρατάμε λίγη για να γαρνίρουμε) και προσθέτουμε μερικές κουταλιές απο την μαρμελαδα με τα κεράσια , (κρατάμε μερικά για να στολίσουμε) καλύπτουμε να πάει παντού.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες, στολίζουμε με την κρέμα που κρατήσαμε, τα κεράσια και μπόλικη τριμμένη σοκολάτα.
Και φυσικά ένα φοντί σοκολάτας είναι πάντα μια καλή ιδέα για ένα ρομαντικό δείπνο , ιδιαίτερα εύκολο αλλά και εντυπωσιακό….παιχνιδιάρικο και ερωτικό!
Μπορείς να το συνοδεύσεις με κομμάτια φρούτων, φράουλες, ακτινίδια, μπανάνες, πορτοκάλι και ότι άλλο σου αρέσει, είναι ότι πρέπει για να τα βουτήξεις στο φοντί. Από την άλλη, πολύ καλή επιλογή αποτελούν μερικά κομμάτια κέικ φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις την αγαπημένη σου σοκολάτα, ημίγλυκη, σοκολάτα γάλακτος, μαύρη σοκολάτα, λευκή σοκολάτα ή οποιονδήποτε συνδυασμό.
Και τώρα σε ερωτώ υπάρχει κανείς που δεν θα ήθελε να βουτήξει σε όλη αυτή τη νοστιμιά;
Υλικά
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100ml κρέμα γάλακτος
30 γρ. βούτυρο
20ml γάλα
2 κουτ. σούπας κουμκουάτ (προαιρετικά)
Για σερβίρισμα:
φράουλες
μπανάνα
πορτοκάλι
ακτινίδιο
κέικ κομμένο σε κομμάτια
Εκτέλεση
Σε ένα μπεν μαρί ρίχνουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια με το γάλα και την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει.
Λίγο πριν την αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο σε κυβάκια, ανακατεύουμε να λιώσει και τέλος προσθέτουμε το λικέρ κουμκουάτ (φυσικά μπορείς να βάλεις οποιοδ’ηποτε λικέρ ή ποτό).
Τοποθετούμε την σοκολάτα στο σκεύος φοντί στο κέντρο του τραπεζιού και σερβίρουμε με τα φρούτα και το κέικ. Καλή επιτυχία.
HealthyTasteland
Μέσα από το @healthytasteland η Μαρία Ζαλώνη μοιράζεται μαζί μας την αγάπη της για την υγιεινή διατροφή και τη φωτογραφία. Πριν από λίγο καιρό, μάλιστα, κυκλοφόρησε το 2ο ebook της, με συνταγές για AirFryer -μία συσκευή κουζίνας, που κάνει τα πάντα πιο υγιεινά, αλλά εξίσου νόστιμα με το μαγείρεμα στο τηγάνι- το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ.
Η ίδια μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή της για vegan σοκολατένιες τάρτες για να “γλυκάνουμε” το άλλο μας μισό.
Προσθέτουμε σε ένα γυάλινο μπολ το γάλα καρύδας, τη βανίλια και την κουβερτούρα σε κομμάτια.
Ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, ανοίγοντας ανά διαστήματα για να ανακατέψουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να έχουμε μια ομοιογενή και λεία κρέμα. (Εναλλακτικά, ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά για να μη βράσει το μείγμα) Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη ζύμη:
Χτυπάμε στο μούλτι τους χουρμάδες, το γάλα, το κακάο, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή πάστα.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
Τη χωρίζουμε σε 5 ίδια μπαλάκια. Με τη βοήθεια ενός πλαστή χειρός ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε διάμετρο περίπου 14 εκ.
Μεταφέρουμε το ανοιγμένο φύλλο σε μια θήκη σιλικόνης για τάρτα 12εκ και καλύπτουμε ομοιόμορφα τον πάτο και τα τοιχώματα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλες τις τάρτες.
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190°C για 8-10’ λεπτά. (Είναι εξίσου υπέροχες και χωρίς ψήσιμο)
Αφαιρούμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Γεμίζουμε τις τάρτες με την κρέμα και μεταφέρουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
Σερβίρουμε με φρέσκα κόκκινα φρούτα ή μαρμελάδα φράουλα.
Tips
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο ξηρό καρπό ή γάλα θέλουμε.
Αν χρησιμοποιήσουμε απλούς χουρμάδες θα χρειαστεί να τους μουλιάσουμε για 10’ σε ζεστό νερό και στη συνέχεια να τους στραγγίξουμε
Αν περισσέψει κρέμα, μπορούμε να τη βάλουμε σε μπολάκια.