Τα πιο εύκολα τυροπιτάκια από το food blog Supermum of Twinboys
Τα πιο εύκολα τυροπιτάκια είναι εδώ για να τα αποθηκεύσεις και να τα φτιάχνεις ξανά και ξανά για πρωινό, για τις λιγούρες μέσα στην μέρα, για το σχολείο, για την βόλτα!
•400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
•80 γρ. ελαιόλαδο
•1 κ.σ. λευκό κρασί/ξύδι/νερό
•175 ml νερό
•τυρί κρέμα philadelphia/κατίκι/pesto/άλειμμα πιπεριάς
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και ανακατεύουμε (πρώτα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και μόλις δεν πάει άλλο βάζουμε χεράκι).
Η ζύμη μας πρέπει να ναι μαλακή και να μην κολλάει.
Αν κολλάει βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στα χέρια και ζυμώνουμε.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και στο ζυμάρι και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.
Με ένα ποτήρι/φλιτζάνι κόβουμε την ζύμη σε στρογγυλά ζυμαράκια και προσθέτουμε 1 κ.γ. απ’ την γέμιση που έχουμε διαλέξει.
Κλείνουμε και πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με ασπράδι & λίγο νεράκι (προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγο παπαρουνόσπορο ή σουσάμι ή και τίποτα).
Ψήνουμε στους 180° C , αντιστάσεις μέχρι να πάρουν αυτό το ωραίο χρώμα (περίπου 30′).
Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές του food blog Supermum of Twinboys εδώ.