MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
26
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Καμία άλλη γυναίκα δολοφονημένη»: Ο πλανήτης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Οι γυναίκες θα διαδηλώσουν μαζικά σε όλο τον κόσμο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, τα οποία δέχονται πλήγμα σε πολλές χώρες.

Photo by VO Noticias on Unsplash
Photo by VO Noticias on Unsplash
Monopoli Team

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου και είναι ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.

Θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ αλλά ο αγώνας των γυναικών για ίσα δικαιώματα είχε ξεκινήσει τουλάχιστον 120 χρόνια νωρίτερα. Σήμερα οι γυναίκες θα διαδηλώσουν μαζικά σε όλο τον κόσμο για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, τα οποία δέχονται πλήγμα σε πολλές χώρες. Συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες σε διάφορες πόλεις του κόσμου, από το Παρίσι και τη Μαδρίτη, ως τη Βαγδάτη, την Κωνσταντινούπολη και τη Σιγκαπούρη.

Οι γυναίκες «παραμένουν τα πρώτα θύματα των πολέμων και υποεκπροσωπούνται στις διπλωματικές συνομιλίες» κατήγγειλαν σήμερα αξιωματούχοι ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο και με τους τρέχοντες ρυθμούς η οργάνωση του ΟΗΕ για τις γυναίκες (Ταμείο Ανάπτυξης για τις Γυναίκες UNIFEM) προβλέπει ότι θα επιτευχθεί σε 300 χρόνια» τόνισε τη Δευτέρα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες Τρίτη (7/3) η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε κυρώσεις κατά 9 προσώπων και 3 οντοτήτων που ευθύνονται για σεξουαλική βία και παραβιάσεις των δικαιωμάτων των γυναικών σε έξι χώρες (Αφγανιστάν, Ρωσία, Νότιο Σουδάν, Μιανμάρ, Ιράν, Συρία).

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα