25η Μαρτίου σήμερα και -ταυτόχρονα- πρώτο Σάββατο της άνοιξης με τον καιρό να μάς χαμογελάει, με λιακάδα και πολύ καλές θερμοκρασίες. Και επειδή η μέρα είναι τέτοια που -για τον έναν ή τον άλλον λόγο- απαιτεί ψάρι και καλή παρέα, βρήκαμε και σας προτείνουμε 5 αγαπημένα spots στην πόλη για την απόλυτη παρεΐστικη έξοδο με καλό ψάρι και θαλασσινά, για να χαρούμε την ανοιξιάτικη Αθήνα.
Cafe Boheme ΜπαρμπαγιάννηςΔείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ξεκινάμε από το κέντρο της πόλης και τα Εξάρχεια με ένα εστιατόριο με elegant αισθητική και άρωμα Ελλάδας. Στο Cafe Boheme Μπαρμπαγιάννης θα βρείτε πλήθος παραδοσιακών γεύσεων -όπως ρεβυθοκεφτέδες, ταραμοσαλάτα, φάβα, χυλοπίτες, σκιουφιχτά, πορτοκαλόπιτα- και καλό ψάρι, τόσο όσον αφορά τον -κλασσικό λόγω ημέρας- μπακαλιάρο, όσο και γενικότερα, με το μενού να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων λαβράκι, σκουμπρί, αλλά και θράψαλο (αν επεκταθούμε στη γενικότερη κατηγορία των θαλασσινών).
Διεύθυνση: Εμμανουήλ Μπενάκη 94, Αθήνα 10681
Τηλέφωνο: 2103608018
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Κατηφορίζουμε κι άλλο προς το κέντρο της Αθήνας για να φτάσουμε στην Αιόλου και το Αιόλου 68. Στεγασμένο σε μία κρυμμένη εσοχή του δρόμου, το Αιόλου 68 μάς μεταφέρει κάπου μακριά από τη φασαρία της μεγαλούπολης. Στον κατάλογο του μαγαζιού, μεταξύ άλλων, υπάρχουν ουζομεζέδες, χταποδοσαλάτα, καλαμάρι, καραβίδες, γαρίδες, αστακός, διάφορα οστρακοειδή, ζυμαρικά με θαλασσινά, ο κλασσικός μας μπακαλιάρος σκορδαλιά, αλλά και μπακαλιάρος…spicy.
Διεύθυνση: Αιόλου 68α, Αθήνα 10559
Τηλέφωνο: 2103247925
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Και καταλήγουμε στην Ακρόπολη, κάτω από τον Λόφο του Φιλοπάππου και στο Σκουμπρί. Ακόμα ένα εστιατόριο που φημίζεται για τα θαλασσινά του και τις ελληνικές, παραδοσιακές γεύσεις του, που μάς καλούν να τις δοκιμάσουμε. Αν επισκεφθείτε το μαγαζί μην ξεχάσετε να παραγγείλετε τη σπιτική μελιτζανοσαλάτα, το ταρταρ σολομού με αβοκάντο και τους μπακαλιαροκεφτέδες, ενώ ανάμεσα στις υπόλοιπες προτάσεις του μαγαζιού βρίσκονται μία ποικιλία από ζυμαρικά με θαλασσινά και ψάρια -ψητά ή τηγανιτά.
Διεύθυνση: Δράκου 14, Αθήνα 11742
Τηλέφωνο: 2109210994
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Και φεύγουμε από το κέντρο της πόλης και πηγαίνουμε στου Ζωγράφου και στο Monkfish. Όπως φανερώνει και το όνομά του, το Monkfish είναι ένα μαγαζί αφιερωμένο στο ψάρι, με μία κουζίνα που προσεγγίζει τα θαλασσινά με έναν ευφάνταστο και διαφορετικό τρόπο. Τα θαλασσινά κυριαρχούν σχεδόν σε όλα τα πιάτα του μενού, με λινγκουίνι θαλασσινών, κριθαρότο γαρίδας, ριγκατόνι τόνου, σεβίτσε, κρούντο, όστρακα, αλλά και μία μεγάλη ποικιλία ψαριών -μεταξύ των οποίων, φυσικά, και ο παραδοσιακός για την ημέρα μπακαλιάρος.
Διεύθυνση: Παπαδιαμαντοπούλου 108, Ζωγράφου 15773
Τηλέφωνο: 2107777518
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δεδομένης της ημέρας, αλλά και του καλού καιρού, δεν θα γινόταν να μην έχουμε μέσα στις προτάσεις μας και μία επιλογή από θάλασσα και νότια προάστια. Πάμε, λοιπόν, στη Γλυφάδα και την Ψαρού. Σε έναν χώρο που μάς θυμίζει καλές ελληνικές ταβέρνες μπορείτε να απολαύσετε μία ποικιλία θαλασσινών γεύσεων. Δικές μας αγαπημένες επιλογές το ξιδάτο χταπόδι, η γλώσσα κανταΐφι, η πατατοσαλάτα, η παέγια, το φιλέτο μυλοκόπι σχάρας και, φυσικά, ο μπακαλιάρος.
Διεύθυνση: Λαζαράκη 14, Γλυφάδα 16675
Τηλέφωνο: 2109680040
Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.