MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Νηστίσιμο κέικ με χαλβά από το food blog Semina’s Home Recipes

Το πιο τέλειο νηστίσιμο κέικ με χαλβά, που θα λατρέψετε!

Monopoli Team

Υλικά
  • 500 γρ αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 220 γρ χυμός από φρέσκα πορτοκάλια
  • 180 γρ ελαιόλαδο
  • 220 γρ νερό βρύσης
  • 350 γρ καστανή ζάχαρη
  • 200 γρ Χαλβάς Αμύγδαλο

Γλάσο

125 γρ κουβερτούρα
1 κ.σ. Ταχίνι με πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τον χυμό, το ξύσμα, το νερό, το ελαιόλαδο και την καστανή ζάχαρη.

Στο μπολ με τα υγρά ρίχνουμε τμηματικά το αλεύρι.

Κόβουμε τον χαλβά σε μικρά κομμάτια και τον προσθέτουμε στο μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το γλάσο

Λιώνουμε την κουβερτούρα μέσα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το ταχίνι.

Μόλις ομογενοποιηθεί το γλάσο αφήνουμε να κρυώσει για 5-8 λεπτά και προσθέτουμε πάνω από το κέικ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑγροτικά κουλουράκια (νηστίσιμα) από το food blog Semina’s Home Recipes12.09.2018

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές από το food blog Semina’s Home Recipes εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές