ΣΥΝΤΑΓΗ
Νηστίσιμο κέικ με χαλβά από το food blog Semina’s Home Recipes
Το πιο τέλειο νηστίσιμο κέικ με χαλβά, που θα λατρέψετε!
Monopoli Team
07.04.2023
Υλικά
- 500 γρ αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 220 γρ χυμός από φρέσκα πορτοκάλια
- 180 γρ ελαιόλαδο
- 220 γρ νερό βρύσης
- 350 γρ καστανή ζάχαρη
- 200 γρ Χαλβάς Αμύγδαλο
125 γρ κουβερτούρα
1 κ.σ. Ταχίνι με πραλίνα φουντουκιού
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τον χυμό, το ξύσμα, το νερό, το ελαιόλαδο και την καστανή ζάχαρη.
Στο μπολ με τα υγρά ρίχνουμε τμηματικά το αλεύρι.
Κόβουμε τον χαλβά σε μικρά κομμάτια και τον προσθέτουμε στο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το γλάσοΛιώνουμε την κουβερτούρα μέσα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το ταχίνι.
Μόλις ομογενοποιηθεί το γλάσο αφήνουμε να κρυώσει για 5-8 λεπτά και προσθέτουμε πάνω από το κέικ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑγροτικά κουλουράκια (νηστίσιμα) από το food blog Semina’s Home Recipes12.09.2018
Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές από το food blog Semina’s Home Recipes εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Η διαδεδομένη συνήθεια που μπορεί να βλάπτει το συκώτι μας – και δεν είναι το αλκοόλ
Πρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου
Παλτό: Οι γήινοι τόνοι που είναι must για τον χειμώνα 2025
Μετρό: Πώς «χτίζεται» η σύνδεση Γουδή- Γαλάτσι (vid)
«Τι μπορεί να κάνει ένας πολίτης»: Ένα βιβλίο-οδηγός για τους ενεργούς πολίτες του αύριο
Η Westman Atelier κάνει το ντεμπούτο της στην Ελλάδα – Αποκλειστικά στο In Beauty Escape
Η Ολλανδική Ζωντανή Βιβλιοθήκη επιστρέφει στο Ίδρυμα Γουλανδρή – Άνθρωποι γίνονται «ανοιχτά βιβλία»
Θεόδωρος Τερζόπουλος – Ο σκηνοθέτης στο μεταίχμιο: Παρουσίαση βιβλίου στο Θέατρο Άττις
Ματαρόα στον ορίζοντα: Η νέα παράσταση μουσικού θεάτρου των Θοδωρή Αμπαζή και Νίκου Κυπουργού στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ