MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
Αθήνα
Αττική
Πειραιάς
Θεσσαλονίκη
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ X
Δράσης

Suzume

O Μακότο Σινκάι, μετρ του manga, με το νέο του φιλμ βρέθηκε υποψήφιος για τη Χρυσή Άρκτο στο φεστιβάλ Βερολίνου.

stars-fullstars-fullstars-fullstars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 122'
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Υπόθεση

Η 17χρονη Σούζουμε μετά από ένα σεισμό έντασης 6,5 ρίχτερ αντιλαμβάνεται την ύπαρξη ενός γιγάντιου σκουληκιού που απειλεί να καταστρέψει την πόλη της.

Πνευματικό ταξίδι ενηλικίωσης

Τα προσωπικά τραύματα όταν συνδυάζονται με τη σκληρή εφηβεία -η Σούζουμε κουβαλά το βάρος μιας επώδυνης απώλειας- προσφέρουν υλικό για μια πλούσια ψυχαναλυτική δραματουργία, την οποία ο animatorΜακότοΣινκάι («Yourname»)χρησιμοποιεί εδώ για να αφηγηθεί ένα παραμύθι μοναδικής ομορφιάς. Η αίσθηση ονείρου ταιριάζει απόλυτα με την συγκινητική, ανθρωποκεντρική ιστορία της Σούζουμε, χωρίς να παραλείπονται κάποιες πολιτικές αιχμές.

Η εικαστική μεγαλοπρέπεια με την οποία ο Σινκάι φτιάχνει τα σκίτσα του, τον βοηθάει να ξεγλιστρά από τις παγίδες μιας προβλέψιμης ιστορίας ενηλικίωσης και να αφιερωθεί στην λεπτομερή καταγραφή ενός στοιχειωμένου κόσμου, όπου άνθρωποι και πνεύματα παλεύουν να ισορροπήσουν σε λεπτά σχοινιά. Ένα διαφορετικό animationφτιαγμένο για να αγγίξει εξίσου μικρούς και μεγάλους κι όχι μόνο τους φανατικούς θαυμαστές του Σινκάι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Suzume no tojimari
Σκηνοθεσία: Μακότο Σινκάι
Σενάριο: Μακότο Σινκάι

Παίζουν: Χοκούτο Ματσουμούρα, Κοσίρο Ματσουμότο, Αν Γιαμάνε, Έρι Φουκάτσου, Σότα Σομετάνι, Νανόκα Χάρα, Κάνα Χαναζάβα, Σαϊρι Ίτο, Κοτόουν Χανάσε

Διάρκεια: 122'
Χώρα: Ιαπωνία
Έτος: 2022

Rating: 3
Διανομή: Feelgood Entertainment
Περισσότερα από CINEMA