Τάρτα με μους σοκολάτα, από το food blog Semina’s Home Recipes
Το food blog Semina’s Home Recipes μοιράζεται μαζί μας την συνταγή για μία ελαφριά τάρτα με μους σοκολάτα – ιδανικό γλυκό για όσους θέλουν κάτι ελαφρύ μετά το πασχαλινό τραπέζι.
- 215 γρ μπισκότα σοκολάτας (cookies) σε σκόνη περασμένα απο το multi
- 1 ασπράδι αυγού
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.γλ. ζελατίνη σε σκόνη
- 225 γρ ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
- 80 γρ χλιαρό γάλα
- 5 σταγόνες άρωμα βανίλιας
- 1 ½ φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα (προτιμήστε ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση).
Ανακατεύουμε τα μπισκότα το ασπράδι και το μέλι.
Μόλις ενοποιηθεί το μείγμα και γίνει μία ζύμη τοποθετούμε το μείγμα μέσα στην ταρτιέρα και πιέζουμε στον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Για την μουςΣε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τρεις κουταλιές νερό και σκορπάμε από πάνω τη σκόνη ζελατίνης
Ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ώσπου να διαλυθεί και βγάζουμε από τη φωτιά.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια.
Τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός για να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τη ζελατίνη και ξαναχτυπάμε.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να πήξει και να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε το μισό και λίγο παραπάνω από το μείγμα στο κρύο τμήμα που χτυπήσαμε πριν.
Χτυπάμε το μείγμα από τη σαντιγί με το μείγμα κακάο με το μίξερ χειρός για να γίνει μία σταθερή μούς.
Αδειάζουμε στη στην τάρτα και στο κέντρο της τάρτας προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί που κρατήσαμε.
Μπορείτε να στολίσετε με οτιδήποτε θέλετε εσείς εγώ προτίμησα να στολίσω με λίγο τριμμένο μπισκότο με φουντούκια ψημένα και με τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα.
Παγώνουμε στο ψυγείο είτε για ένα ολόκληρο βράδυ είτε για 2 ώρες πριν τη σερβίρουμε.
Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές από το food blog Semina’s Home Recipes εδώ.