MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 16 Μαΐου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 16 Μαΐου.

Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Και ἐφύτευσεν ὁ Θεος παράδεισον, από την ομάδα C. for Circus στο Σύγχρονο Θέατρο

Οι C. for Circus παρουσιάζουν το έργο «Και ἐφύτευσεν ὁ Θεος παράδεισον» σε κείμενο και σκηνοθεσία της Βαλέριας Δημητριάδου, το οποίο συνεχίζει τις παραστάσεις του στο Σύγχρονο Θέατρο. Για πρώτη φορά στα δεκαπέντε χρόνια της συμπόρευσής τους, οι C. for Circus (παρέα με νέους και παλαιότερους συνεργάτες), καταπιάνονται με ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο, γραμμένο από μέλος της ομάδας. Το έργο πραγματεύεται ένα τρομακτικά επίκαιρο θέμα, μία από τις ισχυρότερες μορφές έμφυλης βίας, το sex trafficking. Υπερεξουσία ανθρώπων στις ζωές άλλων με μόνο κίνητρο το κέρδος, σωματική και ψυχολογική βία, κυκλώματα, οργανωμένο έγκλημα που επεκτείνει διαρκώς τη δράση του και ζωές που χάνονται, είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά – με το να ζουν υπό τη σκιά και τον φόβο του θύτη. Έντεκα ρόλοι, έντεκα ηθοποιοί, λειτουργώντας σαν ένα σώμα και καταθέτοντας ο καθένας από την σκοπιά του το δικό του κομμάτι, συνθέτουν σταδιακά το παζλ της ιστορίας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν τη δράση με τη μουσική που παίζουν ζωντανά επί σκηνής. Παίζουν: Αθηνά Αλεξοπούλου, Βαγγέλης Αμπατζής, Παναγιώτης Γαβρέλας, Κωνσταντίνος Κάππας, Μαρία Κατσανδρή, Χρύσα Κοτταράκου, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Μαρία Προϊστάκη, Αθηνά Σακαλή, Θανάσης Χαλκιάς, Σπύρος Χατζηαγγελάκης.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Κανονικό: 16€, Μειωμένο: 12€ (Άνεργοι – ΑμεΑ- Φοιτητές – Άνω των 65)
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι 

2. Charlotte Motel, της Κατερίνας Βαϊμάκη στο Θέατρο 104 (Black Box)

Το «Charlotte Motel», ένα νέο, σύγχρονο έργο της Κατερίνας Βαϊμάκη σε σκηνοθεσία Βασίλη Τζιώκα, παρουσιάζεται για πρώτη φορά επί σκηνής, στο Θέατρο 104. Πρόκειται για μία σουρεαλιστική, (αντι)ρομαντική κωμωδία για τον έρωτα, δοσμένη σκηνοθετικά μέσα από ένα πρίσμα φάρσας και παραλόγου. Με χιουμοριστική ματιά περιγράφει τις περιπέτειες των ηρώων στην αναζήτηση του “άλλου τους μισού” και αντιμετωπίζει με ειρωνική, αλλά τρυφερή διάθεση, την ανάγκη τους να συνδεθούν ρομαντικά, όπως και να μείνουν πιστοί στους ρόλους που έχουν υιοθετήσει για να το πετύχουν. Παίζουν: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Ευγενία Βησσαρίου, Θάνος Κρομμύδας, Κωνσταντίνος Ρόδης, Αναστάσης Χριστοφιλόπουλος.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15
10€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι

3. One more for the rode του Γιώργου Αράπογλου στον πολυχώρο Vault

Σύμφωνα με την παρεξηγημένη ερμηνεία του ημερολογίου των Μάγια, ο κόσμος επρόκειτο να έρθει στο τέλος του στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Η ανθρωπότητα, όπως όλοι γνωρίζουμε, γλίτωσε από την καταστροφή. Στην Ελλάδα, ωστόσο, το 2012 σηματοδότησε μια από τις πιο σκληρές χρονιές στη δεκαετία της κρίσης, τις συνέπειες της οποίας ακόμα προσπαθούμε να ξεπεράσουμε. Το «One More For The Road», σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Βουρνά, είναι μια meta επιθεώρηση όπου με χιούμορ και αυτοσαρκασμό στο τότε και στο σήμερα σχολιάζονται γραφικοί τύποι ή φίλοι μας στην απέναντι θέση της καφετέριας ή στο δίπλα σκαμπό του μπαρ. Με τα social media παρέα, σε πρωταγωνιστικό ρόλο όπως είναι και στη ζωή, οι ήρωές μας ψάχνουν για δουλειά, μια ευκαιρία, ελπίδα, 35 λόγους για να κάνουν σεξ ή ένα ακόμα ποτό πριν μας πουν καληνύχτα…Παίζουν: Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος, Γιώργος Βούντας, Γιώργος Γιέτος, Δημήτρης Παπάς, Ρουμπίνη Γεωργία Χονδρουδάκη.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
15€, μειωμένο 8€
Vault Theatre Plus, Μελενίκου 26, Αθήνα

4. O Ari Shaffir σε ένα stand up comedy show στο θέατρο Βέμπο

Ο Αμερικανός κωμικός, podcaster και κωμικός του Netflix, Ari Shaffir, έρχεται στην Αθήνα με το ακραίο χιούμορ του για μια μοναδική βραδιά stand up. Ο ίδιος υπόσχεται στο ελληνικό κοινό ένα ξεκαρδιστικό σόου, με καινούριο υλικό και ενδιαφέροντες εναρκτήριους καλλιτέχνες. H παράσταση παρουσιάζεται στην αγγλική γλώσσα.
Τρίτη 16/5 στις 20:30
30€
Θέατρο Βέμπο, Καρόλου 18, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

5. Parental Advisory (Imiterasu & Opaterasu), των Ιώκο & Panú στο Six d.o.g.s

Όπως λένε και οι ίδιοι πρόκειται για «μια πολύ σοβαρή επιτέλεση για πέντε πράγματα που θέλουμε να πούμε στους γονείς μας. Κατά βάσει μας προβλημάτισε πολύ το τι θα έλεγε στον επικήδειο της μάνας του o Χαλεπάς. Μετά είπαμε να το πάμε διά της ατόπου γιατί κι η συναδέλφισσα η Μπιόρκ καλά τα λέει. Εν πάσει περιπτώσει δεν ξέρουμε τι θα δείτε. Τον πατέρα του Στρίντμπεργκ; Τη μάνα είναι μόνο μία; Θα σας γελάσουμε. Γέλιο γέλιο γέλιο, τραγούδι και χορός άντε και κάνα ποίημα για να μην ξεχνιόμαστε». Σύλληψη, δημιουργία: Ιώκο & Panú. Φωνές: Imiterasu. Στα decks: Opaterasu.
Τρίτη 16/5 στις 21:00
10€
Six D.O.G.S, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις