Το καλοκαίρι έφτασε και το αγαπημένο μας vegan μπεργκεράδικο, Athens Vegan Burgers -που πάντα του αρέσει να πειραματίζεται, να δοκιμάζει νέες ιδέες και να εξελίσσεται- κυκλοφόρησε το νέο καλοκαιρινό του μενού, με γεύσεις από όλη την Ελλάδα (αλλά και όλο τον κόσμο). Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, εμείς ήμασταν εκεί για να δοκιμάσουμε τις νέες γευστικές προτάσεις του μαγαζιού και να υποδεχτούμε μαζί του το φετινό καλοκαίρι, μέσα από μία πανδαισία γεύσεων, χρωμάτων και αρωμάτων.
Το καλοκαιρινό μενού ανοίγει μία δροσερή Ceasar’s Σαλάτα με πράσινα φυλλώδη λαχανικά, άισμπεργκ, καλαμπόκι, κρουτόνς, παρμεζάνα, ceasar’s dressing και vegan γύρο κοτόπουλο, που, πραγματικά, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μία κλασσική, κρεοφαγική Ceasar’s. Προσωπικά, αν δεν ήξερα ότι ο γύρος κοτόπουλο είναι vegan, δεν θα το καταλάβαινα ποτέ, καθώς τόσο η υφή, όσο και η γεύση του προσομοίαζαν απίστευτα σε εκείνες του κοτόπουλου. Ένα πολύ δροσερό πιάτο, γεμάτο με αρώματα Μεσογείου, το οποίο προτείνουμε ανεπιφύλαχτα.
Και περνάμε στα κυρίως γεύματα και, φυσικά, στα καλοκαιρινά μπέργκερς του μενού, που είναι έτοιμα να φέρουν αρώματα καλοκαιριού στο τραπέζι μας. Το γευστικό μας ταξίδι ξεκινάει με μία στάση στην Κρήτη και το Cretan Burger. Μπιφτέκι ελιάς με μους “φέτας”, μελιτζανοσαλάτα και ντομάτα σε χωριάτικο ψωμί, συνθέτουν ένα πιάτο, που μας ταξιδεύει στο μεγαλύτερο νησί της χώρας μας, γεμάτο με γεύσεις και αρώματα του τόπου μας. Ενδιαφέροντες συνδυασμοί, αγνά υλικά και ένα πιάτο, που αποδίδει στο μέγιστο όλη την ομορφιά της ελληνικής κουζίνας.
Και μετά από το όμορφο ταξίδι μας στην Κρήτη, παραμένουμε στις ελληνικές θάλασσες και πάμε στη Σαντορίνη και το Santorini Burger. Μπιφτέκι σόγιας με δυόσμο, παντρεμένο με σαλάτα φάβας, κοπανιστή, ντοματίνια, κάπαρη σοτέ και κρίταμο σε ένα ψωμί, με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, πυκνή υφή, μας πηγαίνουν -μέσω του μενού- βόλτα σε ένα από τα ωραιότερα νησιά του Αιγαίου. Ένα μπέργκερ ιδιαίτερα αρωματικό, που, επίσης, δίπλα στο Cretan, μάς ταξιδεύει στις νοστιμιές της χώρας μας.
Κάτι από… ανατολή στο Macrobiotic BurgerΚαι πάμε σε ένα πιάτο εμπνευσμένο από γεύσεις της ανατολής -πιο συγκεκριμένα την κινέζικη και ιαπωνική κουζίνα- και στο Macrobiotic Burger. Ένα πιάτο που από την πρώτη δοκιμή μού έκανε εντύπωση, έχοντας κάποιες πολύ ιδιαίτερες γεύσεις συνδυασμένες μαζί και αφήνοντας μία ενδιαφέρουσα επίγευση. Γλυκόξινη σάλτσα, κινέζικο λάχανο, τέμπε ρεβιθιού (προϊόν ζύμωσης με υψηλή διατροφική αξία), κίμτσι, ψητή ρίζα λωτού και φύτρα σκόρδου σε ατμιστό ψωμάκι τύπου bao συνδυάζονται αρμονικά σε μία από τις αγαπημένες μας καλοκαιρινές προτάσεις του Athens Vegan Burgers και αναδεικνύουν το Macrobiotic Burger σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα μπέργκερς που έχουμε δοκιμάσει.
Η ονομασία του, μάλιστα, είναι εξίσου ενδιαφέρουσα με τη γεύση του πιάτου, καθώς είναι εμπνευσμένη από την μακροβιοτική διατροφή, τον μακροβιοτικό τρόπο ζωής, έναν τρόπο ζωής εμπνευσμένο από τις κουλτούρες της ανατολής -όπως είναι, άλλωστε και το πιάτο μας- που προάγει την ανακάλυψη ή δημιουργία υγειών συνηθειών μέσω του φαγητού μας. Ξεκινώντας από την υγιεινή διατροφή, ο μακροβιοτικός τρόπος ζωής, οδηγεί στην καλή (σωματική και ψυχική) υγεία του ατόμου και κατ’ επέκταση της κοινωνίας.
Και η… αποκάλυψη του Hangover BurgerΣτην κορυφή των όσων δοκιμάσαμε -καθώς πρόκειται για το προσωπικό μου αγαπημένο πιάτο από το καλοκαιρινό μενού- βρίσκεται το Hangover Burger, ένα από τα καλύτερα μπέργκερς (κρεοφαγικά και μη) που έχουμε δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια. Ανάμεσα στα υλικά του αξίζει να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στο τσάτνεϊ μάνγκο, στην ομελέτα τόφου, στα onion rings, τα οποία ήταν πεντανόστιμα, χωρίς να βγάζουν αυτή την έντονη λιπαρότητα και smashed μπιφτέκι beyond, το οποίο, αν δεν ξέραμε ότι είναι vegan θα το μπερδεύαμε σίγουρα με κλασσικό κρεοφαγικό μπιφτέκι.
Το Hangover Burger, όμως, -εκτός από “έρωτας με την πρώτη μπουκιά”, που, όπως σας είπαμε ήδη, ήταν- ήταν και “έρωτας με την πρώτη ματιά”, καθώς έφτασε στο τραπέζι μας με μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή παρουσίαση, μέσα σε μία φιάλη γεμάτη καπνό, η οποία, καθώς αφαιρούταν, άφηνε το μπέργκερ να φανερωθεί. Όπως σας έχουμε ξαναπεί, άλλωστε, πάντα εκτιμάμε ένα καλό presentation. Δροσερό και ταυτόχρονα γεμάτο γεύσεις που συνδυάζονταν αρμονικά μεταξύ τους, αναδεικνύοντας η μία την άλλη, το Hangover Burger αποτελεί, σίγουρα, ένα από τα must try μπέργκερς για φέτος το καλοκαίρι!
Τη “βουτιά” μας στο νέο μενού του Athens Vegan Burgers κλείσαμε με τον πιο γλυκό -και πάντα vegan- τρόπο: το Vegan Cheesecake του μαγαζιού. Ένας ελαφρύς και δροσερός συνδυασμός σοκολατένιας και φρουτένιας γεύσης, με επικάλυψη σαντιγί και σταγόνες σοκολάτας, ήταν το καλύτερο κλείσιμο μετά από αυτό το γευστικό μας ταξίδι στην Ελλάδα και τον κόσμο.
Το νέο μενού του μαγαζιού δείχνει, ακόμα πιο έντονα, αυτά που αγαπάμε στο Athens Vegan Burgers: τη διαρκή του εξέλιξη μέσω της αναζήτησης νέων γευστικών συνδυασμών και προτάσεων, την όρεξή για δημιουργικές αναζητήσεις και πειραματισμούς, την προτίμηση σε αγνά, παραδοσιακά υλικά και σε healthy μεθόδους παρασκευής των πιάτων και τη διαρκή έμπνευση και δημιουργία.
Εμείς, πάντως, και φέτος το καλοκαίρι ψηφίζουμε Athens Vegan Burgers!
Διεύθυνση: Μητροπόλεως 59, Αθήνα 10555
Τηλέφωνο: 2112674470
Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.