Ολοένα και περισσότερες είναι οι καινοτομίες για την παραγωγή κρέατος από εργαστήριο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα να αποτελεί η περίπτωση μίας εταιρείας στην Αυστραλία η οποία και κατασκεύασε ένα εργαστηριακά καλλιεργούμενο, βρώσιμο «κρέας» από κύτταρα, συμπεριλαμβανομένου ενός κεφτέ από τα μαμούθ.
Η περίπτωση της Σιγκαπούρης είναι… «ανάλογη» καθώς το εστιατόριο Huber’s Butchery and Bistro είναι το μόνο που περιέχει στο μενού του κρέας παραγόμενο από εργαστήριο. Η ανταπόκριση του κόσμου στο καινοτόμο μενού είναι αρκετά εντυπωσιακή, όπως είναι και τα σχόλια σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος εστίασης.
Παρά τις αμφιβολίες που μπορεί να έχουν κάποιοι καχύποπτοι, ο δημιουργός του κρέατος με έδρα την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών (σ.σ. πρόκειται για την εταιρεία Eat Just), απάντησε ότι είναι «ηθικό, καθαρό και πράσινο, ενώ δεν υπάρχουν συμβιβασμοί στη γεύση». Άξιο αναφοράς είναι ότι στη βιομηχανία διοχετεύονται δισεκατομμύρια δολάρια, ωστόσο παραμένουν τα ερωτηματικά για τη βιωσιμότητα της επιλογής.
Διαβάστε περισσότερα στο Reader