MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
26
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
EY ZHN

Τι είναι το σύνδρομο Stiff Person, από το οποίο πάσχει η Celine Dion – Οι αιτίες και τα συμπτώματα

Με ένα βίντεο της στα social media, η Σελίν Ντιόν ανακοίνωσε στα τέλη του 2022, ότι διαγνώστηκε με μια σπάνια νευρολογική πάθηση, το σύνδρομο Stiff Person.

Monopoli Team

Τη στιγμή που η 55χρονη σταρ δοκιμάζεται σκληρά όλους αυτούς τους μήνες, ακυρώνοντας κάθε επαγγελματική της εμφάνιση ή συναυλία, έχει να αντιμετωπίσει παράλληλα τα προβλήματα εθισμού του 22χρονου γιου της, Ρενέ Τσαρλς, με τον τζόγο.

Η περιπέτεια της υγείας της επανήλθε στο προσκήνιο καθώς είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη από τις τελευταίες εξελίξεις. Με αφορμή λοιπόν τα γεγονότα, ψάξαμε να μάθουμε περισσότερα για την ασθένεια που στα ελληνικά αποδίδεται, ως «σύνδρομο του δύσκαμπτου ατόμου» κι επηρεάζει τους μυς, «κλειδώνοντας» το σώμα σε άκαμπτες θέσεις με αποτέλεσμα οι πάσχοντες να μην μπορούν να περπατήσουν ή ακόμη και να μιλήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοιος είναι ο πραγματικός λόγος που η Céline Dion ακύρωσε την παγκόσμια περιοδεία της;12.09.2018

Τα συμπτώματα της πάθησης που χαρακτηρίζεται από δυσκαμψία

To σύνδρομο του Stiff Person είναι μια σπάνια νευρολογική διαταραχή ασαφούς αιτίας που χαρακτηρίζεται από προοδευτική ακαμψία και δυσκαμψία. Η δυσκαμψία επηρεάζει κυρίως τους μυς του κορμού και συνοδεύεται από σπασμούς, με αποτέλεσμα τις σταδιακές παραμορφώσεις της στάσης. Ο χρόνιος πόνος, η μειωμένη κινητικότητα και η οσφυϊκή υπερλόρδωση είναι κοινά συμπτώματα.

Τα βασικότερα ωστόσο, σύμφωνα με το Yale Medicine, είναι η μυϊκή δυσκαμψία στον κορμό και τα άκρα, μαζί με επεισόδια μυϊκών σπασμών. Αυτά μπορεί να προκληθούν από περιβαλλοντικά ερεθίσματα (όπως δυνατοί θόρυβοι) ή από ψυχολογικούς παράγοντες όπως είναι το συναισθηματικό στρες.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από The Art of Life