MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
17
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Οι Χρησμοί του Νερού: Η site specific παράσταση της Αποστολίας Παπαδαμάκη στον Αρχαιολογικό χώρο Δελφών

Μια site-specific performance που συνδέει την κλιματική αλλαγή και την παγκόσμια κρίση του νερού με το μυθικό υπόβαθρο και τη λατρεία του Απόλλωνα στους Δελφούς.

Monopoli Team

Η σκηνοθέτις/χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη, στη νέα πρωτότυπη παράσταση «Οι Χρησμοί του Νερού» προχωρά στη δημιουργία μιας σπονδυλωτής, διαδραστικής και συμμετοχικής site-specific performance που συνδέει την κλιματική αλλαγή και την παγκόσμια κρίση του νερού με το μυθικό υπόβαθρο και τη λατρεία του Απόλλωνα στους Δελφούς.

Αποστολία Παπαδαμάκη

Μέσα από μια νοηματική πορεία, η παράσταση φιλοδοξεί να συνδέσει επιστημονικές ανακαλύψεις και πορίσματα, ιστορικά γεγονότα, μυθικές οντότητες και υψηλά νοήματα, συνδέοντας τις έρευνες για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ευρύτερη περιοχή των Δελφών και τις συνέπειες της ανθρώπινης δραστηριότητας στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής με την παγκόσμια κρίση του νερού.

Σκοπό της παράστασης αποτελεί η αναζήτηση συνεργειών που γεφυρώνουν την τέχνη, την επιστήμη, τον αρχαίο πολιτισμό και την προστασία του περιβάλλοντος. Απώτερη επιδίωξη, η εύρεση νέων τρόπων εξέτασης του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής, καθώς και η εξερεύνηση δημιουργικών λύσεων που αξιοποιούν διεπιστημονικές προσεγγίσεις. Μέσα από τη δημιουργία της site-specific performance, επιδιώκεται η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου ως γέφυρα μεταξύ της επιστήμης, της γηγενούς σοφίας, της πνευματικότητας και της ιστορίας, με κύριο όχημα την τέχνη, με σκοπό την διατομεακή προσέγγισή τους ως αναπόσπαστα μέρη της λύσης.

Δημήτρης Γκοτσόπουλος

Μαρία Παπαγεωργίου

Η παράσταση «Οι Χρησμοί του Νερού» ξεπερνά τα παραδοσιακά όρια, χρησιμοποιώντας τη δύναμη της τέχνης για να προσελκύσει το κοινό πνευματικά και συναισθηματικά. Λειτουργεί ως υπενθύμιση της ευθύνης της ανθρωπότητας να προστατεύσει τον πιο πολύτιμο πόρο του πλανήτη και ενθαρρύνει τη συλλογική δράση για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Ο συναρπαστικός αρχαιολογικός χώρος των Δελφών θα αποτελέσει το σκηνικό για αυτή τη μαγευτική παράσταση, προσθέτοντας μια μοναδική και ατμοσφαιρική διάσταση στην εμπειρία των θεατών. Καθώς ο ήλιος θα δύει πάνω από τα αρχαία σπαράγματα, η συγχώνευση της αρχαίας σοφίας και της σύγχρονης καλλιτεχνικής έκφρασης θα δημιουργήσει μια υπερβατική ατμόσφαιρα που υπόσχεται να μείνει αξέχαστη.

Μούσες

Η παράσταση «Οι Χρησμοί του Νερού» αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια μεταξύ ταλαντούχων καλλιτεχνών, επιστημόνων και επαγγελματιών του πολιτισμού αφιερωμένη στην έμπνευση ουσιαστικού διαλόγου και στην προώθηση της βαθύτερης κατανόησης των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε ως παγκόσμια κοινότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Θάλασσας 2023: Συναυλίες, παραστάσεις, εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στα Νέα Μουδανιά12.09.2018

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2023, του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Θα δοθούν δυο παραστάσεις. Η πρώτη στις 31 Ιουλίου και η δεύτερη την 1η Αυγούστου. Η κάθε παράσταση αποτελείται από δύο μέρη, το Α’ μέρος διαδραματίζεται στον Ναό της Αθηνάς Προναίας στις 6.30-7.30 π.μ. κατά την Ανατολή του Ηλίου και το Β’ μέρος στις 20.00-21.10 στον Ναό του Απόλλωνα. Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική και για τα δύο μέρη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι Χρησμοί του Νερού

31 Ιουλίου & 1 Αυγούστου
Διάρκεια Α΄Μέρους: 6.30-7.30 π.μ.
Διάρκεια Β’΄Μέρους: 20:00-21:10

Σκηνοθεσία/Χορογραφία: Αποστολία Παπαδαμάκη
Πρωτότυπη Μουσική: Τρύφων Κουτσουρέλης
Πρωτότυπη κειμενογραφία & στιχουργία: Παναγιώτης Γκιόκας
Φωτισμοί: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Παλιός

Επί σκηνής θα βρίσκονται:
Ερευνητής : Δημήτρης Γκοτσόπουλος
Πυθία: Μαρία Παπαγεωργίου
Μνημοσύνη: Αποστολία Παπαδαμάκη
Μούσες: Μαίρη Γιαννούλα, Μαρία Πηνελόπη Κασιδόκωστα, Χριστιάνα Κατσιμπράκη, Κωνσταντίνα Λιόντου, Εβίνη Παντελάκη, Μαρία Παπακωνσταντίνου, Ηλιάνα Παρασκευοπούλου, Νατάσα Σαραντοπούλου, Δάφνη Σταθάτου

Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στο digitalculture.gov.gr.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα