ΣΥΝΤΑΓΗ
Υγιεινό ψωμί με νιφάδες βρώμης από τη food blogger Marysgramm
Πεντανόστιμο, χειροποίητο ψωμί με ελιές, μείγμα ξηρών καρπών, ελαιόλαδο και νιφάδες βρώμης.
Monopoli Team
01.08.2023
Υλικά
- 550 γρ κίτρινο αλεύρι σκληρό για ψωμί
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- 60 ml ελαιόλαδο
- 10 γρ αλάτι
- 100 γρ πράσινες ελιές σε ροδέλες
- 125 γρ μείγμα ξηρών καρπών & ελιάς
- 10 γρ ζάχαρη
- 330 ml χλιαρό νερό
- Βρώμη ή σουσάμι ή σπόρους για το τελείωμα
- Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και μικρά κομμάτια από πιπεριά Φλωρίνης
- Σε ένα μπολ βάζετε την ζάχαρη, τη μαγιά και λίγο χλιαρό νερό και ανακατεύετε μέχρι να αφρίσει.
- Έπειτα στον κάδο του μίξερ βάλτε το αλεύρι, το αλάτι, το μείγμα ξηρών καρπών, το ελαιόλαδο, τη μαγιά και τις ελιές, σταδιακά ρίξτε το νερό και με τον γάντζο ανακατέψτε καλά. Αν δεν έχετε μίξερ τότε να κάνετε ένα πολύ καλό ζύμωμα.
- Αφήστε τη ζύμη για μία ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
- Μετά από τη μία ώρα αναμονής, δώστε σχήμα στο ψωμάκι, αλείψτε με ένα πινέλο νερό και ρίξτε τις νιφάδες βρώμης ή ό,τι άλλο θέλετε από τα παραπάνω και βάλτε το για ακόμα 30 λεπτά για δεύτερο φούσκωμα.
- Τέλος, ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα ανάλογα με τον φούρνο.
Βρείτε περισσότερες συνταγές της Marysgramm εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Οι Jeepers Creepers Band στο Half Note Jazz Club
Velocity Arena: Ένα εκρηκτικό dance event με κορυφαίους DJS στην Αθήνα
Paradise: Το νέο τρέιλερ της σειράς του Disney + μόλις κυκλοφόρησε
Για τη Βασιλική Μιχαλοπούλου, τα όνειρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης
Γιώργος Ζώης: Το ΑΡΚΑΝΤΙΑ είναι η ιστορία δύο βλεμμάτων που δεν συναντήθηκαν ποτέ ειλικρινά στη ζωή
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου
Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Piraeus Club Academy
Η Κληρονομιά μας: Το πολυβραβευμένο έργο του Μάθιου Λόπεζ στο Εθνικό
Ο Παναγιώτης Λάμπουρας για μία συναυλία στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου
Ράμι Μάλεκ: Καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση από την αστυνομία του Λος Άντζελες