MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Υγιεινό ψωμί με νιφάδες βρώμης από τη food blogger Marysgramm

Πεντανόστιμο, χειροποίητο ψωμί με ελιές, μείγμα ξηρών καρπών, ελαιόλαδο και νιφάδες βρώμης.

Monopoli Team

Υλικά
  • 550 γρ κίτρινο αλεύρι σκληρό για ψωμί
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 10 γρ αλάτι
  • 100 γρ πράσινες ελιές σε ροδέλες
  • 125 γρ μείγμα ξηρών καρπών & ελιάς
  • 10 γρ ζάχαρη
  • 330 ml χλιαρό νερό
  • Βρώμη ή σουσάμι ή σπόρους για το τελείωμα
  • Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και μικρά κομμάτια από πιπεριά Φλωρίνης

Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ βάζετε την ζάχαρη, τη μαγιά και λίγο χλιαρό νερό και ανακατεύετε μέχρι να αφρίσει.
  2.  Έπειτα στον κάδο του μίξερ βάλτε το αλεύρι, το αλάτι, το μείγμα ξηρών καρπών, το ελαιόλαδο, τη μαγιά και τις ελιές, σταδιακά ρίξτε το νερό και με τον γάντζο ανακατέψτε καλά. Αν δεν έχετε μίξερ τότε να κάνετε ένα πολύ καλό ζύμωμα.
  3. Αφήστε τη ζύμη για μία ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  4. Μετά από τη μία ώρα αναμονής, δώστε σχήμα στο ψωμάκι, αλείψτε με ένα πινέλο νερό και ρίξτε τις νιφάδες βρώμης ή ό,τι άλλο θέλετε από τα παραπάνω και βάλτε το για ακόμα 30 λεπτά για δεύτερο φούσκωμα.
  5. Τέλος, ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα ανάλογα με τον φούρνο.

Βρείτε περισσότερες συνταγές της Marysgramm εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές