MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
25
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Γαύδος: Το νησί-ησυχαστήριο στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης

Το ταξίδι στη Γαύδο είναι μια διαφορετική εμπειρία. Εδώ, στο νοτιότερο σημείο της Ευρώπης, θα γίνετε ένα με τη φύση και θα απολαύσετε τις πιο ζεν διακοπές.

Photo by Dimitris Kiriakakis on Unsplash
Photo by Dimitris Kiriakakis on Unsplash
Monopoli Team

Ανάμεσα σε Κρήτη και Αφρική, στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, καταμεσής σχεδόν του Λιβυκού πελάγους, η Γαύδος είναι από εκείνα τα μέρη που χαράσσονται στη μνήμη σου, γιατί δεν θυμίζουν σε τίποτα κάτι που έχεις ξαναδεί και ξαναζήσει. Στη Γαύδο πας για διακοπές και γυρίζεις πίσω άλλος άνθρωπος. Το τοπίο, οι παρθένες παραλίες και τα κρυστάλλινα νέρα λειτουργούν μέσα σου θεραπευτικά.

Το μικρό αυτό νησί που έχει ταυτιστεί με την Ωγυγία, όπου η Καλυψώ κρατούσε τον Οδυσσέα αιχμάλωτο, είναι ένας παράδεισος για κατασκηνωτές και ένα γαλήνιο καταφύγιο για όσους θέλουν να κάνουν διακοπές μακριά από όλους και όλα. Το ταξίδι είναι πολύωρο, αλλά η Γαύδος αποζημιώνει τους επισκέπτες της με εμπειρίες ζωής. Από τα Χανιά, µε αυτοκίνητο ή µε το ΚΤΕΛ, θα ταξιδέψετε µέχρι την Παλαιόχωρα ή τα Σφακιά κι από εκεί θα πάρετε το καραβάκι για Γαύδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPhaex Festival: Nina Kraviz, Dubfire και πολλοί άλλοι στο μεγαλύτερο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής της Κέρκυρας12.09.2018

Εξερευνώντας τη Γαύδο

Πρωτεύουσα του νησιού και το χωριό με τις μεγαλύτερες υποδομές είναι το Καστρί. Εδώ υπάρχει η έδρα του Δήμου και το αγροτικό ιατρείο του νησιού, ενώ θα βρείτε και ενοικιάζομενα δωμάτια και φούρνο – ζαχαροπλαστείο. Με αφετηρία το Καστρί μπορούμε να επισκεφθείτε σχεδόν όλο το νησί, είτε με αυτοκίνητο είτε από τα ωραία και βατά μονοπάτια.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒενετία: Η UNESCO θα προτείνει να μπει στη λίστα με τα μνημεία που βρίσκονται σε κίνδυνο12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί