Σορμπέ αγγούρι: Ένα σπέσιαλ παγωτό με απίθανη γεύση
Τι θα γινόταν αν σας λέγαμε ότι το αγγούρι κάθε άλλο παρά άγευστο και άχρωμο λαχανικό είναι; Τι θα γινόταν αν σας λέγαμε επίσης ότι είναι καταπληκτικό και εκτός από αλμυρό μπορεί να γίνει και γλυκό;
Τι θα γινόταν αν σας λέγαμε ότι το αγγούρι κάθε άλλο παρά άγευστο και άχρωμο λαχανικό είναι; Τι θα γινόταν αν σας λέγαμε επίσης ότι είναι καταπληκτικό και εκτός από αλμυρό μπορεί να γίνει και γλυκό; Κι αν σας λέγαμε επίσης ότι έχουμε μια γλυκιά συνταγή για να σας το αποδείξουμε;
Το σορμπέ αγγουριού είναι ιδανικό για ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα. Σας βλέπουμε ήδη να το απολαμβάνετε στη σκιά ενός δέντρου, ή σε μια μικρή βεράντα, μαζί με τους φίλους σας. Προσφέρετέ τους το σορμπέ αγγουριού και θα δείτε την έκπληξη στα πρόσωπά τους. Θα είναι διστακτικοί και μάλλον θα πρέπει να επιμείνετε λίγο για να το γευτούν… αλλά μόλις το δοκιμάσουν αυτό ήταν, έγινε: θα αλλάξουν γνώμη αμέσως. Και θα σας ζητήσουν και δεύτερη μερίδα. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.
Υλικά
- 300 γρ. αγγούρια
- 450 γρ. νερό
- 240 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 45 γρ. δεξτρόζη
- 3 γρ. αλεύρι χαρουπιού
- 1 γρ. κόμμι γκουάρ
Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.