Δύο νέες «Συναυλίες στο Σκοτάδι» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με τους The Bad Poetry Social Club και Απόστολο Ρίζο
Η ΑΜΚΕ «Σπουδαία Events» καλωσορίζουν την νέα σεζόν των συναυλιών «στο σκοτάδι», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με την κολεκτίβα The Bad Poetry Social Club και τον Απόστολο Ρίζο για τη στήριξη του έργου των Dogs’ Voice και Αρωγής.
Την τρίτη χρονιά εκδηλώσεων “στο σκοτάδι” ανακοίνωσαν η ΑΜΚΕ «Σπουδαία Events». Πρόκειται για μία ομάδα ανθρώπων που χρησιμοποιώντας ως όχημα την τέχνη και τις εκδηλώσεις, εξυπηρετούν την οικονομική και επικοινωνιακή προβολή σπουδαίων σκοπών. Δίπλα τους, σταθερός αρωγός και συνεργάτης, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί για τρίτη σεζόν την ιδιαίτερη σειρά εκδηλώσεων, 4-5 Σεπτεμβρίου.
Μετά τους Αλκίνοο Ιωαννίδη, Νατάσσα Μποφίλιου, Μαρία Παπαγεωργίου, Γιώργο Χατζηπαύλου και Chόres, ήρθε η σειρά των The Bad Poetry Social Club και του Απόστολου Ρίζου να μας χαρίσουν δύο βραδιές μαγείας και όξυνσης των αισθήσεων.
Οι συναυλίεςTην Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου η κολεκτίβα ποιητών The Bad Poetry Social Club ανεβαίνει στην σκηνή του ιδρύματος για να ερμηνεύσει τα πιο συναισθηματικά φορτισμένα ποίηματα τους στο απόλυτο σκοτάδι. Τα έσοδα της συναυλίας θα υποστηρίξουν το έργο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Dogs’ Voice». Την συναυλία ανοίγει η Juliana Bousi.
Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, ο αισθαντικός τραγουδοποιός και ερμηνευτής Απόστολος Ρίζος θα χαρίσει μία μοναδική μουσική παράσταση που εξαφανίζει τα μουσικά σύνορα και αναδεικνύει την πραγματική ουσία των τραγουδιών· το φως μέσα μας. Με τα έσοδα της παράστασης θα υποστηρίξει το έργο της Αρωγής, του σωματείου ατόμων με προβλήματα όρασης νομού Κυκλάδων.
Το The Bad Poetry Social Club είναι μια καλλιτεχνική ομάδα που ιδρύθηκε το 2019 στην Αθήνα. Αντικείμενα της ομάδας είναι το spoken word, το video poetry, η αυτοέκδοση και το poetry performance. Έχουν επιμεληθεί και συμμετάσχει σε πληθώρα poetry performances, lives, παραστάσεις και αναλόγιες παρουσιάσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα μέλη της έχουν συμμετάσχει σε πληθώρα καλλιτεχνικών φεστιβάλ στην Ελλάδα. Μυθοπλαστικά podcast τους έχουν παρουσιαστεί στο διαγωνιστικό τμήμα podcast του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Τελευταία τους θεατρική παράσταση παρουσιάστηκε στο big bang fest της Stegi Onassis.
«Η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας»
Ερμηνεύουν: Π.Ι.Ε.Β., Α. Επίθετη, Fâné, Β. Σέργη, MFS
On decks: Sativa (Λόγος Τιμής), Sumo
Ηχοληψία: Νίκος Μπίμπης
Σε ηλικία μόλις 19 χρονών τον άκουσε για πρώτη φορά ο Νίκος Ζούδιαρης στη μουσική σκηνή «ΧΑΜΑΜ», δίπλα στον Γιώργο Ζήκα και τον Τάκη Μπουρμά και αργότερα τον επέλεξε ως ερμηνευτή του καινούργιου κύκλου τραγουδιών του με γενικό τίτλο «ΕΝΑΣ ΚΥΚΝΟΣ ΚΛΑΙΕΙ». Η ερμηνεία του στο “Τι να θυμηθώ”, θεωρείται πλέον από τις κλασικές του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού.
Μετρώντας πλέον 23 χρόνια στη δισκογραφία, η ιδιαίτερη φωνή του και οι ξεχωριστές επιλογές των τραγουδιών που έχει ερμηνεύσει τον τοποθετούν αναμφίβολα στους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της γενιάς του.
Στην παράσταση «Το φως μέσα μας» συμμετέχουν: Απόστολος Ρίζος – Ηλεκτρική Κιθάρα, Φυσαρμόνικα, Φωνή, Λένα Χατζηγρηγορίου – Βιολί, Φλογερές, Φωνητικά, Νίκος Κασσαβέτης – Κρουστά, Drums, Ηλίας Καρούμπαλης – Ηχοληψία
Λίγα Λόγια σχετικά με το Dogs’ Voice:Το Dogs’ Voice είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούνιο του 2015. Στόχος του είναι να αναδείξει το έργο των φιλοζωικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται ενεργά σε όλη την Ελλάδα, να προσελκύσει οργανωμένα και αξιόπιστα εθελοντές και οικονομική ενίσχυση για τις δράσεις του και το κυριότερο να αποτελέσει την ψηφιακή πλατφόρμα αποτελεσματικής προώθησης αδέσποτων σκύλων σε υπεύθυνες υιοθεσίες. Το 2023 παρουσίασε τη δράση του Συνήγοροι για τα Ζώα Ελλάδος με αποστολή την προστασία των ζώων μέσω του νομικού οικοσυστήματος.
Το εν λόγω Σωματείο έχει να παρουσιάσει εξαιρετικά σημαντικό έργο, μέσα από πολλές και ποικίλες ενέργειες, δράσεις και εκδηλώσεις με κύριους στόχους δραστηριότητας, τη διαρκή αναβάθμιση της καθημερινής διαβίωσης των μελών του, την ισότιμη συμπερίληψη τους στην κοινωνία, τη σωστή ενημέρωση και περαιτέρω ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας για τα θέματα της οπτικής αναπηρίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους μαθητές και τις μαθήτριες, τους ενήλικες του αύριο.