Pandan κέικ: Το γλυκό από την Ασία που λατρεύουμε να τρώμε
Έχετε ακούσει ξανά για τα φύλλα pandan, γνωστά στα ελληνικά και ως πάνδανο; Όχι; Ετοιμαστείτε σήμερα όχι μόνο να τα γνωρίσετε αλλά και να φτιάξετε γλυκό με αυτά.
Το τροπικό φυτό πάνδανος χρησιμοποιείται κυρίως στις κουζίνες των χωρών της νότιας και νοτιοανατολικής Ασίας, ενώ τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος και στις ΗΠΑ, όπου το συναντάμε σε κέικ, κρέμες, βάφλες, brownies, τσάι ακόμη και σε αλμυρές συνταγές με κύριο χαρακτηριστικό όλων το πράσινο χρώμα που αποκτούν χάρη στην προσθήκη των φύλλων pandan.
Σήμερα, λοιπόν θα φτιάξουμε Pandan κέικ, που είναι το αγαπημένο γλυκό της Σιγκαπούρης και το πράσινο χρώμα του προέρχεται φυσικά από την προσθήκη εκχυλίσματος pandan στη ζύμη. Η γεύση μου θυμίζει φουντούκι, αλλά με μια εξωτική νότα που το κάνει ακαταμάχητο. Με λίγα λόγια, ο μόνος τρόπος για να ανακαλύψετε τη γεύση του είναι να δοκιμάσετε αυτό το νόστιμο κέικ.
Υλικά- 280 γρ. ζάχαρη
- 290 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. νερό
- 100 γρ. εκχύλισμα pandan (θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ με τα ασιατικά προϊόντα)
- 120 γρ. ηλιέλαιο
- 6 μέτρια αυγά (περίπου 300 γρ. συνολικά)
- 6 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 8 γρ. κρεμόριο (κρεμοτάρταρο ή crème de tartar)
- 2 γρ. αλάτι
Διάβασε περισσότερα στο jenny.gr.