Η ποιότητα και η γεύση της μπύρας, θα αλλάξει λόγω της κλιματικής αλλαγής όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες σε μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Nature Communications».
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μελέτη, η παραγωγή του ευρωπαϊκού λυκίσκου που δίνει στη μπύρα τη χαρακτηριστική πικρή γεύση της, μειώνεται. Τα θερμότερα, μακρύτερα και ξηρότερα καλοκαίρια προβλέπεται ότι θα επιδεινώσουν την κατάσταση και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σε ανατιμήσεις στην αγορά της μπύρας.
Μεγάλοι παραγωγοί μπύρας στην Ευρώπη, όπως η Γερμανία, η Τσεχία και η Σλοβενία, αντιμετωπίζουν προβλήματα στην παραγωγή λυκίσκου.
«Όλα τα σενάρια προβλέπουν μείωση των αποδόσεων λυκίσκου μεταξύ 12% και 35% κατά την περίοδο 2021-2050 σε όλες τις μεγάλες περιοχές καλλιέργειας λυκίσκου στην Ευρώπη», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.
Διαβάστε περισσότερα στο Insider