Πατατάκια: 5 λόγοι για να τα αποφεύγεις και η καλύτερη εναλλακτική τους
Τα πατατάκια είναι από τα πιο δημοφιλή σνακ, όμως οι θερμίδες και 5 ακόμη λόγοι τα καθιστούν ανθυγιεινά.
Τα πατατάκια είναι από τα πιο δημοφιλή σνακ. Παραδοσιακά φτιάχνονται από τηγανητές πατάτες, αλλά στις μέρες μας είναι εύκολο να βρείτε εναλλακτικά προϊόντα όπως πατατάκια από παντζάρι, από καλαμπόκι ή πατατάκια γλυκοπατάτας. Επίσης μπορούν να παρασκευαστούν με διάφορους τρόπους, από τηγανητά έως ψητά. Η διαδικασία μαγειρέματος παίζει σημαντικό ρόλο στο εάν τα πατατάκια είναι ή όχι επιβλαβή για την υγεία σας.
Όμως γενικά, η κατανάλωση τους μπορεί να οδηγήσει σε μια όχι και πολύ θρεπτική διατροφή, με αποτέλεσμα την αύξηση βάρους και τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας.
Μια τυπική μερίδα πατατάκια περίπου 28 γραμμάρια έχει:- 149 θερμίδες
- 9,5 γρ λίπος
- 1 γρ κορεσμένα λιπαρά
- 148 mg νατρίου
- 15 γρ υδατάνθρακες
- 1 γρ φυτικές ίνες
- 0,1 γρ ζάχαρη
- 1,8 γρ πρωτεΐνης
Τα πατατάκια έχουν κάποιες βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως βιταμίνες Β5 και Β6, καθώς και κάλιο. Έχουν επίσης μικρές ποσότητες φυτικών ινών, πρωτεϊνών και άλλων θρεπτικών συστατικών.
Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.