MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου

Εκθέσεις, θέατρο και βιβλίο στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

1. «Καληνύχτα, σας αγαπώ»: Μια έκθεση αφιερωμένη στην Μαρία Κάλλας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Με μία έκθεση τιμά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Μαρία Κάλλας (1923-1977), από τη γέννηση της οποίας συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια, προσφέροντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να βιώσουν, μέσα στους χώρους του, μια ολοκληρωμένη εμπειρία περιήγησης στον κόσμο της απόλυτης ντίβας. Η έκθεση «Καληνύχτα, σας αγαπώ» θα διαρκέσει έως τις 30 Ιανουαρίου 2024 και φιλοξενείται στο Φουαγιέ Ισογείου της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η έκθεση στοχεύει στην ανάδειξη της προσωπικότητας της μεγάλης ντίβας εντός αλλά και εκτός της σκηνής. Ο τίτλος της είναι εμπνευσμένος από μια φράση που θυμούνται τα μέλη του οικιακού προσωπικού της Μαρίας Κάλλας, Μπρούνα Λούπολι, Φερρούτσο Μετσάντρι και Έλενα Ποτσάν: «Κάθε βράδυ, μαζί με την καληνύχτα της, μας έλεγε: σας αγαπώ!». Η έκθεση βασίζεται σε προσωπικά αντικείμενα-ενθυμήματα και φορέματα της Μαρίας Κάλλας από τη συλλογή του Νίκου Χαραλαμπόπουλου.
7/12, 10:00 – 18:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Φουαγιέ Ισογείου Αίθουσας Χρ. Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαύλος Σιδηρόπουλος: Το μουσικό σύμπαν του «πρίγκιπα» της ελληνικής ροκ12.09.2018

2. Outreach Project 3: To μέλλον της ελληνικής δραματουργίας μέσα από 10 σκηνικές αναγνώσεις στο Vault

Το «Outreach Project 3», η πρωτοβουλία ανάδειξης της νέας γενιάς θεατρικών συγγραφέων, παρουσιάζει, στο Θέατρο Vault, δέκα πρωτότυπα θεατρικά έργα για τη συμπερίληψη και τη διαφορετικότητα, με τη μορφή σκηνικών αναγνώσεων, ανοιχτών στο κοινό. Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου η Εδιάρογλου Βίκυ παρουσιάζει το έργο «Όταν ο κήπος μας ακούει». Υπόθεση: Πόσο μπορεί ένας κοινόχρηστος χώρος να επηρεάσει τις σχέσεις ανθρώπων; Πόσο γνωρίζουμε πραγματικά τον γείτονά μας; Πόσο μας επηρεάζει τελικά αυτή η σχέση; Πέντε διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων εξελίσσονται στον κήπο μιας πολυκατοικίας. Πέντε ιστορίες που μπορεί και να μοιάζουν. Πέντε διαδρομές που μπορεί να ενώνονται κάπου στη μέση. Ίσως και όχι. Αμέσως μετά, η Γατσωτή Ευαγγελία παρουσιάζει το «Ο Γιάννης το βούδι». Υπόθεση: Ένα λαϊκό παραμύθι. Βουνά και νεράιδες. Θύτες και θύματα. Ένα λαϊκό παραμύθι, ίσως, όχι και τόσο παραμύθι. Μερικές λέξεις μόνο, κλεμμένες από δέντρα που μουρμουράνε. Μερικές λέξεις μόνο και ίσως, κάνα δυο αγκομαχητά.
7/12, 18:00, 19:00
Θέατρο Vault

3. Παρουσίαση του βιβλίου «Έρωτες, έρωτες, έρωτες» στο Athens Book Space

Το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων και οι εκδόσεις Μεταίχμιο συνδιοργανώνουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βαγγέλη Ραπτόπουλου «Έρωτες, έρωτες, έρωτες». Το βιβλίο πραγματεύεται δώδεκα ιστορίες με πρωταγωνιστές που επιμένουν να παλεύουν για την ικανοποίηση της ερωτικής επιθυμίας τους. Δώδεκα παραλλαγές πάνω στο ίδιο θέμα, με την τελευταία και μεγαλύτερη να αγκαλιάζει όλες τις προηγούμενες. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος και συντονίστρια του Athens Culture Net Δήμου Αθηναίων, Εριφύλη Μαρωνίτη.
7/12, 19:00
Πάρκο Ελευθερίας

4. Εγκατάσταση “Visualising the Voice of Maria Callas” στην Εθνική Λυρική Σκηνή στο ΚΠΙΣΝ

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023, στις 17.00, εγκαινιάζεται στο φουαγέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ η εγκατάσταση Visualising the Voice of Maria Callas. Πρόκειται για πέντε νέες πειραματικές εγκαταστάσεις σε εικονική πραγματικότητα, οι οποίες προέκυψαν από το ομώνυμο workshop που συνδιοργάνωσαν η Εθνική Λυρική Σκηνή με το Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων (DmLab) του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η εγκατάσταση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό –με ελεύθερη είσοδο– έως τις 21 Δεκεμβρίου, καθημερινά 10.00-21.00. Η εγκατάσταση εστιάζει στην εξερεύνηση της διαχρονικής σχέσης μεταξύ αρχιτεκτονικής και μουσικής μέσα από την πειραματική ματιά των εργαλείων της Εικονικής Πραγματικότητας. Οι δέκα επιλεγμένοι συμμετέχοντες, οι οποίοι προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα επιστημών και τεχνών, υπό την καθοδήγηση του καλλιτέχνη George Cherouvim και των καθηγητών, των ερευνητών και των φοιτητών του Εργαστηρίου Ψηφιακών Μέσων (DmLab) της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, πειραματίζονται με τους ήχους συγκεκριμένων αποσπασμάτων από όπερες που έχει ερμηνεύσει η Μαρία Κάλλας, με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννησή της.
7/12, 17:00
Φουαγέ Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤhe CoMuseum Conference: Τι εννοούμε όταν μιλάμε για Δικαιοσύνη στα μουσεία;12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις