Αυτά είναι τα καλύτερα φαγητά φούρνου – Δεύτερο ένα ελληνικό πιάτο
Ένα αγαπημένο ελληνικό πιάτο βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα με τα κορυφαία φαγητά φούρνου σύμφωνα με διεθνή αξιολόγηση.
Μία από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες φαγητών είναι εκείνα που φτιάχνονται στον φούρνο σε ειδικά σκεύη και το Taste Atlas παρουσίασε τη λίστα με τα πέντε κορυφαία πιάτα της κατηγορίας «casserole», όπως ονομάζονται.
Από την συγκεκριμένη κατηγορία δεν θα μπορούσε να λείψει και ένα ελληνικό πιάτο και συγκεκριμένα το γιουβέτσι, που βρίσκεται στην δεύτερη θέση με βάση την σχετική αξιολόγηση. Το κλασσινό ελληνικό πιάτο, όπως αναφέρει το Taste Atlas, αποτελείται από έναν συνδυασμό ζυμαρικών και κοκκινιστού κρέατος με ντομάτα που παρασκευάζεται ως πιάτο σε ένα σκεύος.
Αν και το μοσχαρίσιο κρέας είναι η παραδοσιακή επιλογή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορα είδη κρέατος, ενώ η πλούσια σάλτσα ντομάτας είναι συνήθως καρυκευμένη με κανέλα, μπαχάρι, κόκκινο κρασί, γαρύφαλλο και φύλλα δάφνης», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Στη λίστα με τα πέντε κορυφαία πιάτα της συγκεκριμένης κατηγορίας, στην πρώτη θέση συναντάμε την «Parmigiana alla napoletana».
Με καταγωγή από την Καμπανία της Ιταλίας, το πιάτο παρασκευάζεται με μελιτζάνες, ελαιόλαδο, κρεμμύδια, βασιλικό, ντομάτες, τυρί μοτσαρέλα ή fior di latte και τριμμένο Parmigiano-Reggiano.
Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr