Light σαλάτα με τη γαλοπούλα που περίσσεψε
Το να αξιοποιούμε τα leftovers από ένα γιορτινό (ή μη) τραπέζι, είναι πολύ εύκολο. Η παρακάτω σαλάτα με γαλοπούλα είναι υγιεινή και νόστιμη και κατάλληλη για το ταπεράκι του γραφείου!
Θυμάσαι το μάθημα της οικιακής οικονομίας στο σχολείο; Σε πήγα πολύ πίσω ή μήπως δεν έχεις διδαχτεί ποτέ κάτι με αυτόν τον τίτλο; Σε κάθε περίπτωση, μία νόστιμη, γρήγορη και light σαλάτα με ό,τι περίσσεψε από το γιορτινό τραπέζι είναι ιδανική για να αξιοποιήσεις το φαγητό και να μετατρέψεις τα leftovers σε κάτι εύκολο και θρεπτικό. Η συνταγή είναι από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Ρένα Γάλλου.
Σαλάτα με γαλοπούλα ή κοτόπουλο200γρ. ψητή ή βραστή γαλοπούλα ή κοτόπουλο κομμένη σε κυβάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι cranberries
1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα
2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό 2%
2 κουτ. σούπας μαγιονέζα light
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. Αποθηκεύουμε σε κλειστό δοχείο στο ψυγείο. Η σαλάτα είναι ιδανική και ως γέμιση σε σάντουιτς.
Διαβάστε επίσης: Γαλάζιες Ζώνες: Ο ρόλος της μεσογειακής διατροφής και οι καλές συνήθειες για να μεγαλώνουμε με υγεία