MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Καινοτόμα τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι: Εκτός σταδίου, με παρέλαση στις όχθες του Σηκουάνα

Οι πρόβες για αυτήν την καινοφανή διαδικασία στα Ολυμπιακά χρονικά, θ’ αρχίσουν τον προσεχή Μάρτιο.

Monopoli Team

Η Τελετή Εναρξης των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι το ερχόμενο καλοκαίρι, στις 26 Ιουλίου, θα είναι πρωτοφανής και καινοτόμα: για πρώτη φορά στην Ιστορία των Αγώνων θα γίνει εκτός σταδίου και συγκεκριμένα κατά μήκος του Σηκουάνα. Ουσιαστικά πρόκειται για μία τρίωρη παραποτάμια παρέλαση, μήκους έξι χιλιομέτρων, με παραστάσεις από αρκετές εκατοντάδες καλλιτέχνες, που θα προβάλει την ιστορία, την κουλτούρα ακόμα και την γαστρονομία της Γαλλίας. Μάλιστα, η παρέλαση θα περάσει μπροστά από την Παναγία των Παρισίων.

Οι πρόβες για αυτήν την καινοφανή διαδικασία στα Ολυμπιακά χρονικά, θ’ αρχίσουν τον προσεχή Μάρτιο, όπως δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της κορυφαίας διοργάνωσης, Τομά Ζολί, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ως υπεύθυνος για τις Ολυμπιακές και Παραολυμπιακές τελετές. Μαζί με τον Τιερί Ρεμπούλ, διευθυντή τελετών για το «Παρίσι 2024», περιγράφουν λεπτομερώς το σχέδιο της Τελετής Έναρξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ8 υπέροχοι λόγοι για να ταξιδέψετε στην Ευρώπη το 202412.09.2018

Πώς προχωρούν οι προετοιμασίες;

Τομά Ζολί: «Το πρώτο έργο, αυτό της κατασκευής, με εμπνευστές μιας ιστορίας σε αυτά τα έξι χιλιόμετρα επικυρώθηκε τον Ιούλιο του 2023. Η ιδέα πέρασε από μια μελέτη σκοπιμότητας. Ο Σηκουάνας δεν έχει το ίδιο βάθος από το ένα μέρος στο άλλο, ο άνεμος δεν φυσά με τον ίδιο τρόπο κατά μήκος των διάφορων γεφυρών, ενώ δεν πρέπει να διαταράξει τους φυσικούς οικοτόπους της βιοποικιλότητας. Αυτή η μελέτη ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2023. Το όνειρο και η πραγματικότητα σήμερα συνδυάζονται αρμονικά κατά 90%. Απομένει το 10% του έργου μου για αναπροσαρμογή. Πολλά σετ είναι ήδη υπό κατασκευή. Έχει γίνει επαφή με τους καλλιτέχνες και οι πρόβες θα μπορούν ν’ αρχίσουν από τον Μάρτιο».

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα