MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
22
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κώστας Κρομμύδας: «Τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν να κρίνουν, όχι να λένε ιστορίες απ’έξω» (vid)

Ο ηθοποιός και συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» και μίλησε μεταξύ άλλων για τη σχέση των παιδιών με τα βιβλία αλλά και την ελληνική τηλεόραση σήμερα.

Monopoli Team

Για το ελληνικό σχολείο και πώς αυτό έχει συμβάλλει στην απομάκρυνση των παιδιών από το διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων μίλησε ο Κώστας Κρομμύδας. «Όταν προσπαθείς να πείσεις ένα παιδί ότι πρέπει να μάθει την ιστορία με το να την απομνημονεύσει και να στην πει, έχεις χάσει το παιχνίδι. Το παιδί πρέπει βιωματικά να μάθει και να αποκτήσει κρίση στα πράγματα και όχι να το βάζεις να απομνημονεύσει κάτι που σε δύο μήνες θα το έχει ξεχάσει».

«Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από τα βιβλία. Στο νέο μου βιβλίο η πρωταγωνίστριά μου είναι 17 ετών. Έπιασα πολλά νέα κορίτσια που διάβασαν το βιβλίο μου και δεν πίστευαν ποτέ ότι θα μπορούσαν ποτέ να διαβάσουν δικό μου βιβλίο και μάλιστα να τους αρέσει. Μου έστελναν μηνύματα για να μου πουν πόσο τις επηρέασε. Και λέω κοίταξε να δεις πόσο μπορεί να επηρεάσει ένα βιβλίο έναν άνθρωπο στη ζωή του. Είναι τρομερό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌταν η Δέσποινα Μπεμπεδέλη συνάντησε τη Χαρίτα Μάντολες στην Κύπρο (vid)12.09.2018

«Το κομμάτι της υποκριτικής έρχεται και με βοηθάει πολύ», είπε ο ηθοποιός για το κομμάτι της συγγραφής που αφορά σε ιστορίες άλλων, όπως για παράδειγμα μιας 17χρονης κοπέλας στην περίπτωση του βιβλίου του «Κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω». «Επίσης χρειάζεται πολύ μεγάλη μελέτη και σεβασμός. Δεν μπορείς να γράφεις στην τύχη όταν αναφέρεσαι σε κάποιον που δεν είσαι εσύ. Οι χαρακτήρες των βιβλίων θέλουν την ίδια μελέτη που κάνει ένας ηθοποιός που θα πιάσει βιωματικά έναν ρόλο, θα τον εξαντλήσει και θα ‘ζει’ τον χαρακτήρα του. Και σκέψου πως σε κάθε βιβλίο δεν υπάρχει ένας χαρακτήρας αλλά πολλοί κι εσύ πρέπει να τους ‘υποδυθείς’ όλους με επιτυχία. Δεν μπορείς να παραμελήσεις κανέναν». 

Για την ελληνική τηλεόραση σήμερα

«Είναι υπερβολικό αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Οι σειρές δηλαδή έχουν ξεπεράσει τη ζήτηση. Δεν μπορεί την ίδια ώρα να παίζουν 6-7 σειρές. Πόσος κόσμος πια τις παρακολουθεί;», σχολίασε για την υπερ-πληθώρα των σειρών στα ελληνικά κανάλια. «Χάνονται έτσι και οι καλές σειρές γιατί οι πόροι μοιράζονται σε πολλά και δεν δίνονται σε λίγες και καλές. Θα προτιμούσα λιγότερες και καλύτερες δουλειές στην τηλεόραση».

Περισσότερα από ShowBiz