MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
05
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η ιστορία του Έλληνα που έφτιαξε την πίτσα που δίχασε τον κόσμο

Αυτός ο μετανάστης από την Ελλάδα έφερε τα πάνω κάτω στην «ιταλική» κουζίνα

Monopoli Team

Έτοιμοι για ένα ανέκδοτο; Ένας Καναδός μπαίνει σε ελληνικό εστιατόριο και παραγγέλνει πίτσα από τη Χαβάη. Καλά, δεν είναι και τόσο πετυχημένο, αλλά αξίζει περισσότερο ως η πραγματική ιστορία του Σαμ Πανόπουλος.

Όπως γράφει σε αφιέρωμα το BBC, η διαβόητη και αμφιλεγόμενη «χαβανέζικη» πίτσα με ανανά δεν προέρχεται ούτε από το νησιώτικο κρατίδιο του Ειρηνικού, ούτε από τη «μαμά» του πιάτου, την Ιταλία, αλλά από τον ανήσυχο νου ενός Έλληνα μετανάστη στον Καναδά.

Πόθεν έσχες, Σαμ Πανόπουλος;

Η σύγχρονη πίτσα που γνωρίζουμε σήμερα εξελίχθηκε από πιάτα που δημιουργήθηκαν στη Νάπολη της Ιταλίας τον 18ο και τον 19ο αιώνα. Αλλά η χαβανέζικη πίτσα, με κύρια υλικά το ζαμπόν και τον ανανά, δεν ήταν ιταλική εφεύρεση.

Αυτή η πίτσα δημιουργήθηκε στον Καναδά το 1962 από έναν Έλληνα μετανάστη που ονομαζόταν Σαμ Πανόπουλος. Ο Πανόπουλος, μαζί με τα αδέρφια του, διατηρούσαν ένα εστιατόριο στο Οντάριο. Το φαγητό ήταν αρχικά πολύ ρουστίκ, τηγανίτες και μπιφτέκια και ούτω καθεξής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠίτσα με ρύζι στον φούρνο: Μία συνταγή γεμάτη εκπλήξεις12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr

Περισσότερα από Περίεργα