MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

ΔΝΤ: Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς και οι επιθέσεις των Χούθι απειλούν την παγκόσμια οικονομία

«Φοβάμαι πάνω απ’ όλα το ενδεχόμενο η σύρραξη να τραβήξει σε μάκρος, καθώς όσο παρατείνεται, τόσο μεγεθύνεται ο κίνδυνος εξάπλωσης» τόνισε η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Photo: Joshua Rawson-Harris/Unsplash
Monopoli Team

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) τόνισε χθες Δευτέρα (12/2) ότι ο πόλεμος του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και οι επιθέσεις των ανταρτών Χούθι στα ανοικτά της Υεμένης, που πλήττουν ιδίως τη Διώρυγα του Σουέζ, συνιστούν απειλές για την παγκόσμια οικονομία.

Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας έχει ήδη καταφέρει πλήγμα στην οικονομία της περιφέρειας της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής, εξήγησε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ντουμπάι.

«Φοβάμαι πάνω απ’ όλα το ενδεχόμενο η σύρραξη να τραβήξει σε μάκρος, καθώς όσο παρατείνεται, τόσο μεγεθύνεται ο κίνδυνος εξάπλωσης», τόνισε η επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού θεσμού της Ουάσιγκτον σε ετήσια εκδήλωση που συγκεντρώνει προσωπικότητες του κόσμου των επιχειρήσεων και πολιτικούς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συνεχίζεται ως αύριο Τετάρτη (14/2).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαουδική Αραβία: Όχι σε διπλωματικές σχέσεις με Ισραήλ αν δεν ιδρυθεί ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης12.09.2018

«Αυτή τη στιγμή διαπιστώνουμε κίνδυνο διάχυσης στη Διώρυγα του Σουέζ», περιοχή καίριας σημασίας για το παγκόσμιο εμπόριο, συνέχισε η κυρία Γκεοργκίεβα, αναφερόμενη στις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν σε ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα