Ηλίας Βαλάσης: «Το θέατρο έχει κάτι το θνησιγενές. Κουβαλάς την ενέργεια όσων ζεις για πάντα» (vid)
Ο Ηλίας Βαλάσης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται!» και μίλησε, μεταξύ άλλων, για την ενέργεια του θεάτρου και τις κακοποιητικές συμπεριφορές με τις οποίες καταπιάνονται οι δυο από τις τρεις παραστάσεις που συμμετέχει.
Στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται!», βρέθηκε καλεσμένος ο Ηλίας Βαλάσης, ο τηλεοπτικός Ζαφείρης του «Προξενιού της Ιουλίας», και μίλησε για τη σειρά, για την οικογένειά του και την πορεία του στον χώρο της υποκριτικής.
Όπως είπε, η υποκριτική σημαίνει πολλά για εκείνον. «Θα έπρεπε να είμαι ηθοποιός από πολύ πιο μικρός. Η κινηματογράφηση είναι κάτι που ήρθε στη ζωή μου και ξαφνικά έπρεπε να κάνω χιλιάδες υπολογισμούς, γιατί εγώ δεν προέρχομαι από αυτό τον χώρο».
Για τη σειρά «Το προξενιό της Ιουλίας» που έχει αγαπηθεί πολύ από το τηλεοπτικό κοινό ανέφερε ότι «έχει τόσο καλούς ηθοποιούς που ο ένας κάνει καλύτερη σκηνή από τον άλλο και υπάρχει ευγενής άμυλα, που από ό,τι ακούω δεν υπάρχει στο χώρο. Με πολλή σκληρή δουλειά είναι όλοι ‘εκεί’, δεν το αφήνουν να ‘πέσει κάτω’. Υπάρχουν συγκλονιστικές σκηνές στο ‘Προξενιό της Ιουλίας’».
Αυτή την περίοδο, ο Ηλίας Βαλάσης συμμετέχει και σε τρεις παραστάσεις στο θέατρο: «Μαθήματα κωμωδίας», «Αξύριστα πηγούνια», «Ο γάμος», και όπως είπε o ίδιος «το κάνω για τη δική μου ψυχή, είμαι πολύπλευρος, έχω πολλούς χαρακτήρες και αυτό μου δίνει τη δυνατότητα τα καλώς και κακώς κείμενα να τα εναποθέσω στους χαρακτήρες μου. Το θέατρο έχει κάτι το θνησιγενές, ό,τι έζησες, το πήρες, το έβαλες στην ψυχή σου και έφυγες και κουβαλάς την ενέργεια για πάντα».
Ακόμη, μίλησε για τις κακοποιητικές συμπεριφορές που καταπιάνονται οι δυο από τις τρεις παραστάσεις που συμμετέχει και θα πρέπει να εκλείψουν από την κοινωνία μας «από οποιονδήποτε προς οποιονδήποτε. Τώρα επειδή υπάρχει πλήρης ατιμωρησία, πάμε απευθείας στη δολοφονία, παλαιότερα έπεφτε πολύ ξύλο». Τόνισε ότι τα μηνύματα των παραστάσεων αφορούν κυρίως τους άντρες που καθρεφτίζονται σε αυτές και όχι τις γυναίκες και θα πρέπει οι άντρες να πηγαίνουν περισσότερο στο θέατρο.
Τέλος, διηγήθηκε μια συγκινητική ιστορία για το χαμό της μητέρας του και τον ερχομό της κόρης του.