MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Απόκριες στην Νάουσα: Μία εμπειρία που αξίζει να ζήσεις

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Νάουσα και το έθιμο «Γενίτσαροι και Μπούλες» δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στην πόλη.

Monopoli Team

Οι Απόκριες στη Νάουσα είναι μια εμπειρία που αξίζει να ζήσετε. Το έθιμο «Γενίτσαροι και Μπούλες» δίνει έντονο παραδοσιακό χρώμα και δημιουργεί μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στην πόλη της Νάουσας. Το ιδιαίτερο αυτό έθιμο χρονολογείται στον 18ο αιώνα, ενώ οι ρίζες του ανιχνεύονται σε γιορτές στην αρχαία Ελλάδα, σχετικές με τον θεό Διόνυσο.

Στο δρώμενο συμμετέχουν αποκλειστικά ομάδες (μπουλούκια) εφήβων και νέων (κατά κανόνα ανύπαντρων) ανδρών. Ντυμένοι με την παραδοσιακή ενδυμασία του Γενίτσαρου, γυρίζουν στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς με τη συνοδεία του ζουρνά και του νταουλιού. Κινούνται κατά ζεύγη και συνοδεύουν την Μπούλα ή Νύφη που πάντα την υποδύεται ένας άντρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: 80 εκδηλώσεις για τις Απόκριες – Ο παλμός του καρναβαλιού στις γειτονιές της Αθήνας12.09.2018

Η φορεσιά του Γενίτσαρου με κύριο στοιχείο της τη φουστανέλα αποτελείται από πολλά εξαρτήματα και συμπληρώνεται από τον πρόσωπο, τη χαρακτηριστική προσωπίδα με τα πολύ μικρά ανοίγματα στα μάτια και στο στόμα. Αντίστοιχα, ο άντρας που ντύνεται Νύφη φοράει ένα φαρδύ φανταχτερό λουλουδάτο φουστάνι με εξαρτήματα που χαρακτηρίζουν την τοπική γυναικεία φορεσιά της Νάουσας. Φορά και αυτός προσωπίδα και νυφιάτικη κεφαλοστολή με λουλούδια και κορδέλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπόκριες στο «Νησί των Θησαυρών»: Ντύσου πειρατής και πάρε εισιτήριο για την παράσταση σε ειδική τιμή12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr

Περισσότερα από Προορισμοί