MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
21
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

Πασχαλινό αρνί: Συνταγές για την καλύτερη μαρινάδα από 4 κορυφαίους chef

Συγκεντρώσαμε τέσσερις συνταγές που ξεχωρίσαμε, για τη σωστή μαρινάδα για το πασχαλινό αρνί -είτε σουβλιστό, είτε στον φούρνο, είτε σε grill.

Photo by Rumman Amin on Unsplash
Photo by Rumman Amin on Unsplash
Monopoli Team

Ακόμη ένα Πάσχα έρχεται και όσοι θέλουμε να “σουβλίσουμε” (ή μάλλον να φουρνίσουμε) ψάχνουμε και τις κατάλληλες μαρινάδες για το πασχαλινό αρνί. Δύο Έλληνες και δύο Βρετανοί chefs έχουν ήδη απαντήσει στο ερώτημα “ποια είναι η σωστή μαρινάδα για το αρνί;” και εμείς σας παρουσιάζουμε τις συνταγές τους, για να επιλέξετε εκείνη που προτιμάτε.

Άκης Πετρετζίκης

Για τον κορυφαίο Έλληνα chef, η σωστή μαρινάδα για λεμονάτο αρνί στον φούρνο μυρίζει “Ελλάδα”. Συγκεκριμένα, ο Άκης Πετρετζίκης, επιλέγει:

  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 3-4 κλ. δεντρολίβανο
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κύβο κότας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ρίγανη

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη συνταγή του εδώ.

Μιχάλης Γιαννόπουλος

Ο σεφ Μιχάλης Γιαννόπουλος, εξειδικευμένος στα ψητά και τα καπνιστά, μάς αποκαλύπτει κάθε χρόνο τα βήματα για να κάνουμε το πιο πετυχημένο πασχαλινό κρέας, είτε στη σούβλα είτε και στο φούρνο. Ο Έλληνας chef προτείνει:

“Φτιάξτε μια μαρινάδα με βάση το λάδι, και χρησιμοποιείστε αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοκομμένο, πάπρικα, λίγο λεμόνι, σκόρδο πολτοποιημένο και λίγη μουστάρδα. Σε αυτή τη μαρινάδα μπορείτε να αφήσετε το κρέας για τουλάχιστον ένα βράδυ, να απορροφήσει αρώματα και γεύση. Αν έχετε ολόκληρο αρνί ή κατσίκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μαρινάδα αυτή για να αλείφετε το κρέας κατά τη διάρκεια του ψησίματός του, ανά τακτά διαστήματα. Μη φοβηθείτε να προσθέσετε θυμάρι, δεντρολίβανο, αλλά αποφύγετε τη ρίγανη γιατί καίγεται και πικρίζει. Ιδέα που θυμίζει το «αντικρυστό» είναι να αλείψετε όλο το κρέας με πουρέ σκόροδου, ειδικά αν προορίζεται για το φούρνο”. Για περισσότερα tips εδώ.

Jamie Oliver

Ο διάσημος chef, αν και λάτρης της ιταλικής κουζίνας, προτείνει μια άκρως βρετανική συνταγή για το πασχαλινό αρνί. Συγκεκριμένα, για την μαρινάδα του ψητού αρνιού, χρησιμοποιεί:

  • 1 ματσάκι φρέσκια μέντα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι κρασιού

Βρείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ.

Gordon Ramsay

Ο “αυστηρός” Βρετανός chef προτείνει μια εξαιρετικά ιδιαίτερη μαρινάδα για τα αρνίσια παϊδάκια, για εσάς που σας αρέσουν οι πιο πικάντικες γεύσεις. Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι με τη συνταγή του θα τα έχετε έτοιμα μέσα σε 10 λεπτά.

  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1/4 φλιτζάνι μηλόξυδο
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάστα Chipotle

Βρείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές