MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
21
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Άννα Παναγιωτοπούλου: Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός

Η Άννα Παναγιωτοπούλου, η “Όλγα Χαρίτου” από τις Τρεις Χάριτες, η “Χριστίνα Μαρκάτου” από το Ντόλτσε Βίτα, η ηθοποιός που μας χάρισε αξέχαστος ρόλους, έφυγε από τη ζωή σήμερα, Μ. Σάββατο 4 Μαΐου, σε ηλικία 76 ετών.

Monopoli Team

Μια δυσάρεστη είδηση μας περίμενε αυτό το Μ. Σάββατο (4 Μαΐου), αφού όπως φαίνεται η Άννα Παναγιωτοπούλου, αγαπητή ηθοποιός που άφησε την δική της ιστορία στην ελληνική τηλεόραση και το θέατρο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από τον λογαριασμό του Σταμάτη Κραουνάκη στο Facebook, ο οποίος έγραψε “Έφυγε η Άννα”, ανεβάζοντας στα σχόλια της ανάρτησής του, ένα βίντεο με την Άννα Παναγιωτοπούλου στο Ηρώδειο.

Λίγα λόγια για την αγαπημένη ηθοποιό

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν βέρα Αθηναία, έχοντας γεννηθεί στην Κυψέλη – εκεί που κατάλαβε από μικρή ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός, παρόλο που μεγάλωσε σε μεγαλοαστικό περιβάλλον, που ουδεμια σχέση σχέση είχε με το θέατρο.

Μάλιστα , οι γονείς της την είχαν στείλει στην Ελβετία για σπουδές, και εκείνη γύρισε κρυφά και έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό. Εκεί ήταν που  γνώρισε και τον Σταμάτη Φασουλή, με τον οποίο ήταν στην ίδια τάξη.

Μαζί με τον Σταμάτη Φασουλή υπήρξαν βασικά μέλη στο Ελεύθερο Θέατρο και πρωταγωνίστησαν στην πρώτη του μεγάλη επιτυχία Και συ χτενίζεσαι, που το έκανε γνωστό και αγαπητό στο ευρύ κοινό. Ανέβαζαν παραστάσεις ποικίλου ρεπερτορίου, από Μπρεχτ μέχρι Χουρμούζη. Μόνιμη «στέγη» απέκτησαν όταν πήγαν στο Άλσος Παγκρατίου.

Το 1980, το Ελεύθερο Θέατρο σταμάτησε και ιδρύθηκε η Ελεύθερη Σκηνή, από την Άννα Παναγιωτοπούλου και τον Σταμάτη Φασουλή, που επρόκειτο ουσιαστικά για μια μετονομασία του Ελεύθερου Θεάτρου. Η Άννα Παναγιωτοπούλου συνέχισε με επιθεωρήσεις, στις οποίες έπαιζε αλλά έγραφε και το σενάριο.

Ευρέως γνωστή έγινε μέσω της συμμετοχής της σε τηλεοπτικές σειρές, αρχικά στη κρατική και στη συνέχεια στην ιδιωτική τηλεόραση. Σταθμός της τηλεοπτικής της καριέρας (και προσωπικό της αγαπημένη στιγμή), αποτελούσε η «Μαντάμ Σουσού», διασκευή του μυθιστορήματος του Δημήτρη Ψαθά τη σεζόν 1986-87 (μαζί με τους Θανάση Παπαγεωργίου, Άγγελο Αντωνόπουλο, Νατάσα Ασίκη κ.ά.).

Φυσικά στο μυαλό του ευρύ κοινού θα μείνει για πάντα μέσα από δύο σειρες-σταθμους: Οι τρεις Χάριτες (στο πλευρό των Μίνας Αδαμάκη, Νένας Μεντή, Άννας Κυριακού), στο οποίο άφησε εποχή ως Όλγα Χαρίτου, αλλά και ως Χριστίνα Μαρκάτου στο Ντόλτσε Βίτα (μαζί με Κατιάνα Μπαλανίκα, Μαρία Καβογιάννη, Μαρία Φωκά, Θανάση Ευθυμιάδη, Κατερίνα Ζιώγου, Παύλο Ορκόπουλο, Γαλήνη Τσεβά κ.ά.), δύο από τις πιο κλασικες ελληνικές τηλεοπτικές σειρές, που άφησαν εποχή.

Ωστόσο , η μεγαλύτερη της αγάπη ήταν πάντα το θέατρο. Πριν αποφοιτήσει από το Εθνικό, είχε συμμετάσχει το 1968 στην παράσταση Άλκηστις του Ευριπίδη με πρωταγωνίστρια την Ελένη Χατζηαργύρη. Από τότε και μέχρι πρόσφατα δεν θα άφηνε στιγμή την θεατρική σκηνη. Στις πιο αξέχαστες παραστάσεις της περιλαμβάνονται οι: “Ευαίσθητη ισορροπία” (1986, Ιλίσια), “Το έκτο πάτωμα” (1991), “Τρομεροί γονείς” (1996, Βρετάνια), “Μαντάμ Σουσού” (1998, Βρετάνια), “Το γλυκό πουλί της νιότης” (2001, Βρετάνια), “Κάποιος να σηκώσει το τηλέφωνο” (2002, Αθηνών), “Οι δυο ορφανές” (2003, Αναλυτή), “Μπαμπά, μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή” (2004, Ήβη), “Η θεία από το Σικάγο” (2006, Ήβη), “Το μπουφάν της Χάρλεϊ” (2009, Δημήτρης Χορν), “Χάρολντ και Μωντ” (2010, Μουσούρη), “Το εκτο πάτωμα”“Το εκτο πάτωμα” (2012, ΙΜΚ) “Ωχ! Τι κόσμος γιαγιά!” (2013, Λαμπέτη), “Chicago” (2013, Παλλάς), “Annie” (2014, Ακροπόλ),  “Η τρελή του Σαγιο” (2014, Εθνικό), “Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες” (2016, Αυλαία).

Περισσότερα από ShowBiz