
Photo by Francisco De Legarreta C. on Unsplash
Monopoli Team
08.05.2024
Πρωτοβουλία για την κατοχύρωση του ντονέρ κεμπάπ στην ΕΕ έλαβε η Τουρκία, ζητώντας να σερβίρεται με συγκεκριμένο τρόπο, δηλαδή μόνο με μεγάλες πλάκες βοδινού και αρνίσιου κρέατος οριζόντια κομμένες σε κομματάκια πάχους 3 έως 5 χιλιοστών, ενώ τα κομματάκια κοτόπουλου θα μπορούν να έχουν πάχος μεταξύ ενός και δύο εκατοστών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού βρίσκουμε το καλύτερο σουβλάκι στην Αθήνα;12.09.2018
Το ντονέρ κεμπάπ, το κλασικό πιάτο κρέατος, αποτελείται από λεπτοκομμένες φέτες μοσχαρίσιου κρέατος, αρνιού ή κοτόπουλου, που περιστρέφονται πάνω σε μια ανοξείδωτη σούβλα πάνω από τη φωτιά και μαγειρεύονται καθώς περιστρέφονται κάθετα γύρω από τον άξονά του. Πριν μπει στη σούβλα, μαρινάρεται σε ένα μείγμα από γιαούρτι, πιπέρι, πελτέ ντομάτας, βότανα, μπαχαρικά και αλάτι.
Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΗ: Το παρελθόν συναντά το μέλλον στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Σταύρος Ξαρχάκος: Ο Μαέστρος και ο καθηλωτικός “Διάλογος” με το κοινό
Το φως στο σκοτάδι των σπάνιων νοσημάτων: Η ταινία «Rare Land» της Chiesi διαθέσιμη για το κοινό
Συν & Πλην: «Έντα Γκάμπλερ» στο Προσκήνιο
Καθαρά Δευτέρα στην Αθήνα: Σε ποια πάρκα θα πετάξουμε χαρταετό;
Υπάρχουν πραγματικά υγιεινά γλυκά; Η Καθαρά Δευτέρα μπορεί να μας δώσει μια απάντηση!
Όσκαρ 2025: Το Anora η καλύτερη ταινία της χρονιάς – Αναλυτικά οι νικητές
Home Cinema: 10 ταινίες που αξίζει να δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Το Υπόγειο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Βρετάνια
Bella Ciao#23: Μια πάλη με τις νότες και τα κρυφά πάθη