MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΕΥΝΑ

Το να ανεβαίνεις σκαλιά, θα σε βοηθήσει να ζήσεις περισσότερο, σύμφωνα με μελέτη

Όλοι έχουμε λάβει αυτή τη συμβουλή, την έχουμε, όμως, εφαρμόσει;

Monopoli Team

Τα οφέλη που έχει το περπάτημα για την ψυχολογική και σωματική υγεία μας είναι πολλά και όλοι γνωρίζουμε πόσο καλό κάνει στον οργανισμό μας να περπατάμε για κάποια ώρα μέσα στην καθημερινότητα. Νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει πως το να ανεβαίνεις τα σκαλιά, αντί να χρησιμοποιείς το ασανσέρ, μπορεί να σε κάνει να ζήσεις περισσότερο. Καλά διάβασες.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Atherosclerosis το 2023, εξέτασε ακριβώς πόσα σκαλιά πρέπει να ανεβαίνει ένας άνθρωπος καθημερινά για να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς του. Η απάντηση, λοιπόν, είναι 50 σκαλιά την ημέρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατέθηκαν, αν το τηρήσεις καθημερινά, έχεις 20% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσεις κάποια καρδιαγγειακή νόσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς να χάσετε 10 κιλά με τη δίαιτα των βραστών αυγών;12.09.2018

«Δυστυχώς, οι άνθρωποι που για ένα διάστημα ανέβαιναν σκάλες και μετά σταμάτησαν, παρουσίασαν 32% υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου σε σύγκριση με εκείνους που δεν ασκούνταν καθόλου», υποστήριξε η γιατρός Υβόνι Κόβιν. Να σημειωθεί, πως η μελέτη απλώς επισημαίνει τις συσχετίσεις μεταξύ αυτής της δραστηριότητας και της υγείας της καρδιάς.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από The Art of Life