MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ο καθηγητής που ισοπέδωσε τη θεωρία για την «επίπεδη Γη». Τι υποστήριζαν οι αρχαίοι Έλληνες

Ο Brian Cox δεν άφησε χώρο για παρερμηνείες με την απάντησή του για την «επίπεδη Γη».

Pexels
Monopoli Team

Η συνωμοσιολογία είναι μία τάση τόσο φυσική για τους ανθρώπους, όσο είναι ο φόβος και η αλαζονεία. Η άγνοια, από τη μία, και η ανάγκη του ανήκειν σε ένα συνεκτικό σύνολο, οδηγεί σε «σέχτες» αντιεπιστημονικής σκέψης που διαδίδουν εξωφρενικές θεωρίες.

Και αναμφίβολα η θεωρία συνωμοσίας πλέον ανθεκτική στην επιστημονική επίσκεψη είναι αυτή τη «επίπεδης Γης». Όσο επίμονοι και αν είναι οι θιασώτες της όμως, μία παλιά απάντηση που έδωσε ο φυσικός Brian Cox στο ζήτημα είναι αρκετή για να «θάψει» κάθε αντίλογο, όπως γράφει το LadBible.

Η αποστομωτική απάντηση είχε δοθεί στη διάρκεια ομιλίας του, όταν κάποιος από το κοινό τον ρώτησε για τη σχετική θεωρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣκύλος κολυμπούσε μεσοπέλαγα – Δείτε βίντεο από τη διάσωσή του12.09.2018

Η μετρημένη απάντηση του Brian Cox

Ο γνωστός φυσικός και διάσημος εκπρόσωπος της εκλαϊκευμένης επιστήμης δεν είχε χρόνο για μία τέτοια εξωφρενική ιδέα. Χαρακτηριστικά είπε: «Δεν υπάρχει καμία απολύτως βάση για να πιστεύουμε ότι ο κόσμος είναι επίπεδος. Κανείς στην ανθρώπινη ιστορία, από όσο ξέρω, δεν έχει σκεφτεί ότι ο κόσμος ήταν επίπεδος».

«Οι αρχαίοι Έλληνες μέτρησαν την ακτίνα και την περίμετρο της Γης. Δεν μπορώ να φανταστώ έναν λόγο για τον οποίο κάποιος θα πίστευε ότι ο κόσμος είναι επίπεδος», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Περίεργα