MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Live με άρωμα καλοκαιριού, queer σινεμά και 20ό ADAF: Τα highlights της 3ης εβδομάδας του This is Athens – City Festival

Με φεστιβάλ μουσικής, ψηφιακού πολιτισμού, ευαισθητοποίησης για την έμφυλη βία, εικαστικές ξεναγήσεις, live με άρωμα καλοκαιριού, θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια για εφήβους, queer κινηματογραφικές βραδιές και πανηγύρια συνεχίζεται, για τρίτη εβδομάδα, το 3ο This is Athens – City Festival, η πιο δυναμική φεστιβαλική γιορτή του Δήμου Αθηναίων.

Monopoli Team | 16.05.2024

Συνεχίζεται το 3ο This is Athens – City Festival, η μεγάλη γιορτή του Δήμου Αθηναίων, που, φέτος, έρχεται να δώσει “παλμό” σε πολυσύχναστα αλλά και απρόσμενα σημεία της πόλης με πολλές εκδηλώσεις που είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Την 3η εβδομάδα, πιανιστικές μελωδίες πλημμυρίζουν πάρκα, πλατείες, πεζόδρομους, μουσεία και άλλους χώρους στο πλαίσιο του Piano City Athens 2024. Το 20ό Athens Digital Arts Festival μετατρέπει τα Πρώην Δικαστήρια Σανταρόζα και την Πλατεία Δικαιοσύνης σε μια πλατφόρμα καλλιτεχνικής έκφρασης και τεχνολογικού πειραματισμού. Το Τheatre of the No, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει τη μουσική κωμωδία Τhe Last Lunch του Yoel Wulfhart. Μαζί με ανθρώπους από τον χώρο του Πολιτισμού, των Τεχνών και του Αθλητισμού ενώνουμε τις φωνές μας σε ένα τριήμερο φεστιβάλ για την έμφυλη βία. Γνωρίζουμε το έργο και την προσωπικότητα του σπουδαίου Αλέκου Φασιανού. Ακούμε τον συγγραφέα, ποιητή και καλλιτέχνη Sam Albatros να μάς μιλάει την εμπειρία του να μεγαλώνει κάποιος ως ομοφυλόφιλος στην Ελλάδα. Παρακολουθούμε αφιερώματα στο queer εγχώριο και διεθνές σινεμά. Απολαμβάνουμε live μουσικές εμφανίσεις των Gadjo Dilo, Billie Kark, Alkyone, Χρήστου Νικολόπουλου και άλλων δημοφιλών καλλιτεχνών κάτω από τον νυχτερινό αθηναϊκό ουρανό, δίνουμε ραντεβού με τον διάσημο DJ Daivd Holmes σε ένα open-air party. Τέλος αυτή την εβδομάδα πάμε Ταινιοθήκη για το 12ο Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ!

Piano City Athens 2024

Πάρκα, πλατείες, πεζόδρομοι, μουσεία, νοσοκομεία, ωδεία, σχολεία και σπίτια της Αθήνας πλημμυρίζουν με νότες και άλλες μουσικές εκπλήξεις, στο πλαίσιο του Piano City Athens 2024, το οποίο συμμετέχει, για μια ακόμη χρονιά, στο μεγάλο Φεστιβάλ της πόλης, φέρνοντας μαζί του περισσότερες από 100 συναυλίες, καταξιωμένους καλλιτέχνες, ανερχόμενα αστέρια και μαθητές πιάνου, για τρεις ημέρες γεμάτες μουσική, ευφορία και χαμόγελα.

To Piano City Athens ανοίγει την Πέμπτη 16 Μαΐου, στις 17:00, στην Πλατεία Αμερικής, με μια συναυλία με τους Γιώργο Χατζή, Ηλία Μαστρογιώργη, Γιώργο Γαβριήλ, Νεφέλη Μάνου, Βασιλική Μανίκα, Χρήστο Μπάκη, Χριστίνα Μιχαλοπούλου, Αλέξανδρο Γκούμα, Μαρία Γεωργούλη, Ιωάννα Σταύρου. Στα highlights της διοργάνωσης: Ο Στάθης Άννινος παρουσιάζει πιανιστικά πορτραίτα σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών (17/5), η Βικτώρια Κιαζίμη έρχεται, στον Άγιο Γεώργιο Λυκαβηττού, για ένα Sunset concert με συνθέσεις από την περίοδο του Ρομαντισμού (17/5), ο Βιενέζος πιανίστας Martin Listabarth παρουσιάζει πρωτότυπες τζαζ συνθέσεις στον Εθνικό Κήπο (18/5), στον Πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε μια συναυλία με έργα για πιάνο και 12μελές σύνολο εγχόρδων, ενώ ο Γιάννης Μπελώνης δίνει ένα ρειστάλ αφιερωμένο στο Μίκη Θεοδωράκη στον Πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου (19/5).
*Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του Piano City Athens 2024 εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPiano City Athens 2024: Δωρεάν κονσέρτα πιάνου σε The Ellinikon Experience Park και Golden Hall12.09.2018

Queer Movie Nights

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας Τρανσφοβίας, Αμφιφοβίας και Ιντερφοβίας, η ομάδα του περιοδικού Antivirus διοργανώνει, για τρίτη χρονιά, ένα τριήμερο φεστιβάλ LGBTQI+ ταινιών. Πρόκειται για μια γιορτή του queer σινεμά με διεθνείς παραγωγές, πρεμιέρες, ελληνικές ταινίες και ειδικούς καλεσμένους. Θα γνωρίσουμε νέες ταινίες από την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική queer σκηνή, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με εκπροσώπους του ελληνικού queer κινηματογράφου, μετά την προβολή του σχετικού διαγνωστικού τμήματος, την Κυριακή 19 Μαΐου στις 20:00.  Προσκεκλημένος, φέτος, και ο Antony Hickling, σκηνοθέτης της ταινίας «Down in Paris» που θα προλογίσει την ταινία του, το Σάββατο 18 Μαΐου στις 20:00.
16-20 Μαΐου 2024
Εισιτήρια: Τριανόν: 5€. Προπώληση: more.com | Ινστιτούτο Γκαίτε: Ελεύθερη Είσοδος. 
Χώροι: Κινηματογράφος Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα | Ινστιτούτο Γκαίτε, Ὁμήρου 14-16, Αθήνα.

20ο Athens Digital Arts Festival

Το This is Athens – City Festival παρουσιάζει το 20ο Athens Digital Arts Festival, την πρώτη διεθνή πλατφόρμα για τον ψηφιακό πολιτισμό στην Ελλάδα. Εμπνεόμενο από έννοιες όπως η τεχνόκαινος εποχή (technocene) και η τεχνοεπιστήμη (technoscience), καθώς και τη δυναμική σκηνή (scene) του ψηφιακού πολιτισμού, η φετινή διοργάνωση διερευνά τη βαθιά επίδραση της τεχνολογίας στη ζωή μας, όχι μόνο ως εργαλείο αλλά και ως μια διάχυτη δύναμη που διαμορφώνει αντιλήψεις, δημιουργικές εκφράσεις, την ίδια μας την ύπαρξη. Με περισσότερες από 3.000 καλλιτεχνικές προτάσεις από 106 χώρες και εκλεκτούς προσκεκλημένους, το Athens Digital Arts Festival μετατρέπει τα Πρώην Δικαστήρια Σανταρόζα και την Πλατεία Δικαιοσύνης, σε μια πλατφόρμα καλλιτεχνικής έκφρασης και τεχνολογικού πειραματισμού, υποσχόμενο μια εμπειρία ψηφιακής τέχνης στο πνεύμα της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και της συμπερίληψης.
16-26 Μαΐου 2024. Δείτε το πρόγραμμα εδώ
Εισιτήρια: Από 7€. Προπώληση: more.com.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens Digital Arts Festival: 20 χρόνια ψηφιακής επανάστασης στην Αθήνα – Το πρόγραμμα12.09.2018

«The Last Lunch» στο πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας

Το Τheatre of the No, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει την μουσική κωμωδία Τhe Last Lunch του Yoel Wulfhart, σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα. Μια σουρεαλιστική, New Age φαρσοκωμωδία που αναδεικνύει τις ζωές που ελπίζουμε και προσποιούμαστε ότι ζούμε. Στο «τραπέζι» του «The Last Lunch», έρχεται ο Ιησούς για να διδάξει την ανιδιοτελή αγάπη, αλλά οι άνθρωποι τον βαπτίζουν σε έναν κουβά σφουγγαρίσματος, αρνούνται να αγαπήσουν, προσεύχονται μόνο με εγωιστικά κίνητρα, τους ενδιαφέρει μόνο το χρήμα, το σεξ και η προσωπική επιτυχία. Γι’ αυτό και Εκείνος αποφασίζει να περάσει τη ζωή του λύνοντας sudoku και ούτε λόγος για «Δευτέρα Παρουσία». Ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης; Σε έναν κόσμο όπου ο Ιησούς αντιμετωπίζει την αδιαφορία και τον εγωισμό των ανθρώπων, η παράσταση αποτυπώνει με χιούμορ και βαθιά σημασία τα διλήμματα της ανθρώπινης ύπαρξης. *Παίζουν: Ίλια Α. Παππά, Κωνσταντίνος Αδρακτάς, Γιώργος Χατζηκυριάκος, Ανέστης Ισχνόπουλος, Μιχάλης Θεοδωράκης κ.α.
Παραστάσεις: 17 έως 20 Μαΐου 2024 στις 20:00.
Εισιτήρια: 15€. Προπώληση: more.com.
Χώρος: Theatre of the No, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 3, Αθήνα.

Strong Me: 3ο Φεστιβάλ για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας

Το Φεστιβάλ «Strong Me» επιστρέφει, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, δυναμώνοντας τη φωνή του για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας. Φέτος, περισσότεροι από 55 φορείς θα ενώσουν τη φωνή και τις δυνάμεις τους σε μια διοργάνωση που έχει ως στόχο να ενημερώσει, να αφυπνίσει και να κινητοποιήσει απέναντι στο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών που έχει αναδειχθεί σε ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα. Σε αυτό το τριήμερο, γεμάτο ενδιαφέρουσες συζητήσεις, εκθέσεις, αθλητικές δράσεις και θεατρικές παραστάσεις, μαζί με ανθρώπους από τον χώρο του Πολιτισμού, των Τεχνών και του Αθλητισμού θα μετατρέψουμε τον φόβο σε κινητήριο δύναμη. Στα highlights του φεστιβάλ περιλαμβάνεται η έκθεση του Δημήτρη Αστεριού «Ματωμένα Πορτραίτα», παράσταση του Standup Comedian Αριστοτέλη Ρήγα, το πρωτοποριακό ποδοσφαιρικό πρότζεκτ «Goal στο σεξισμό» και η «Νύχτα των Ευχών», κατά τη διάρκεια της οποίας μωβ φαναράκια θα φωτίσουν τον ουρανό για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ειρήνης.
17-19 Μαΐου 2024. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Ελεύθερη Είσοδος
Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, Εχελιδών 19, Αθήνα.

Σανταρόζα Beat Weekend: Ένα μουσικό διήμερο στην Πλατεία Δικαιοσύνης

Η Αnd Beyond και το This Is Athens-City Festival παρουσιάζουν το Σαββατοκύριακο, 18-19 Μαΐου 2024, το Σανταρόζα Beat Weekend, μια open-air, διήμερη μουσική γιορτή σε μια από τις εμβληματικότερες πλατείες του κέντρου της Αθήνας. Το Σάββατο 18 Μαΐου, 17.00 – 23.00, οι Lip Forensics, Tendts και Wild Terrier Orchestra, από τα συναρπαστικότερα, επίκαιρα εγχώρια γκρουπ με σημείο αναφοράς την electronica, και ο DJ Mr.Z μάς παρασύρουν σε μια avant – pop μουσική προσέγγιση με επίκεντρο τη διαρκώς αναπτυσσόμενη ελληνική μουσική σκηνή και τον πλουραλισμό της. Ενώ, την Κυριακή 19 Μαΐου, 17.00 – 23.00, το Needless, ένα από τα δημοφιλέστερα Αθηναϊκά mobile party προσκαλεί τον θρυλικό Βορειοϊρλανδό DJ και μουσικό παραγωγό David Holmes, για ένα ψυχεδελικό, electronic indie-dance DJ set με τη μοναδική του στιλιστική προσέγγιση.
18-19 Μαΐου 2024
Ελεύθερη Είσοδος
Πλατεία Δικαιοσύνης, Σανταρόζα & Πανεπιστημίου, Αθήνα.

Εργαστήριο κίνησης για εφήβους από την ομάδα 4+ENA

Η ομάδα 4+ENA προσκαλεί έφηβες και εφήβους, με ή χωρίς προηγούμενη εμπειρία στο χορό, σε ένα ταξίδι εξερεύνησης με θέμα τα στοιχεία της φύσης. Έχετε σκεφτεί πώς είναι να στροβιλίζεστε σαν φύλλο στον άνεμο, να κυλάτε σα νερό; Στο εργαστήριο κίνησης εφήβων, με βασικά εργαλεία το ρυθμό και την παρατήρηση, θα επισκεφτούμε γνώριμες εικόνες προσπαθώντας να τις αναπαράξουμε με νέους θαυμαστούς τρόπους. Θα ανακαλύψουμε παρέα – σε ένα ταξίδι φαντασίας και δημιουργικότητας – τρόπους για να πάρουμε όποιο σχήμα επιθυμούμε και να γίνουμε όποιο στοιχείο της φύσης ονειρευόμαστε. Το εργαστήριο απευθύνεται σε εφήβους 13-18 ετών. Παραδίδεται από τη χορεύτρια Ιωάννα Καρατέγου και το χορευτή Θάνο Ραγκούση, ερμηνευτές της παράστασης 4+ΕΝΑ. Τη δράση συντονίζουν η χορογράφος Κυριακή Νασιούλα και χημικός μηχανικός Δρ. Μαρία Καρόγλου.
Κυριακή 19/5, 10:30 – 12:30 και 13:00 – 15:00.
Δωρεάν με απαραίτητη κράτηση θέσης. 
Εθνικό Γυμναστήριο Αθηνών Ι. Φωκιανός, Βασιλίσσης Όλγας 1, Αθήνα.

Μια μέρα στο Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Στo πλαίσιo της συνεργασίας του This is Athens – City Festival με το Μουσείο Αλέκος Φασιανός, το μουσείο θα προσφέρει ελεύθερη είσοδο στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης ώστε να γνωρίσουν το έργο του σπουδαίου καλλιτέχνη. Στην μόνιμη έκθεση του Μουσείου παρουσιάζονται ζωγραφικά έργα από το 1954 έως το τέλος της ζωής τους, χειροποίητα αντικείμενα, έπιπλα, φωτιστικά, κείμενα που έγραψε ο ίδιος, βιβλία που εικονογράφησε και ένα πλούσιο αρχειακό υλικό της εμπλοκής του στη σκηνογραφία και τη σχεδίαση κοστουμιών για κωμωδίες του Αριστοφάνη και έργα του Ionesco, αναδεικνύοντας την πολύπλευρη πλευρά του καλλιτέχνη.  Το Μουσείο Αλέκος Φασιανός έχει ιδιαίτερη σημασία για τον σύγχρονο εικαστικό και αρχιτεκτονικό χάρτη της Αθήνας, μιας και είναι ένα από τα λίγα μουσεία στον κόσμο όπου η συνέργεια καλλιτέχνη και αρχιτέκτονα στηρίζει τον διάλογο μεταξύ των έργων και του χώρου που τα στεγάζει.
Κυριακή 19/5, 11:00 – 15:00
Ελεύθερη Είσοδος.
Μουσείο Αλέκος Φασιανός, Νεοφύτου Μεταξά 15, Αθήνα

Το Πανηγύρι της Αθήνας

Ένα αυθεντικό πανηγύρι με τα όλα του, που θα μάς ταξιδέψει στα μουσικά μονοπάτια της ελληνικής παράδοσης με ήθος, γνώση, κέφι και μεράκι, θα στηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 18:00, μέσα στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος με τον κλαρινοπαίχτη Γιώργο Κωτσίνη και ένα επιτελείο διακεκριμένων μουσικών.  Συμμετέχουν: Γιώργος Κωτσίνης – κλαρίνο /Θωμάς Κωνσταντίνου – λαούτο και τραγούδι / Κώστας Κίκιλης – βιολί / Μανούσος Κλαπάκης – κρουστά / και τον Αντώνη Κυρίτση στο τραγούδι / Κωνσταντίνα Πάτση / Πέτρο Μήτσου Γκάιντα / Παναγιώτη Βέργο Σαντούρι.
Κυριακή 19/5, 18:00
Ελεύθερη Είσοδος
Ακαδημία Πλάτωνος, Μοναστηρίου 138, Αθήνα.

12ο Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝ, επιστρέφει για 12η φορά, από τις 20 έως τις 25 Μαΐου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 61 ταινίες από 22 χώρες, αρχαιολογικού περιεχομένου, ντοκιμαντέρ, ρεπορτάζ, μυθοπλαστικές (fiction), κινουμένου σχεδίου, έρευνας, εκπαιδευτικές κ.λπ, με επίκεντρο τον άνθρωπο, οι οποίες φέρουν την επιστήμη της ιστορίας, της αρχαιολογίας και της λαογραφίας κοντά στην τέχνη του κινηματογράφου. Πρόκειται για πρόσφατες δημιουργίες, από το 2019 και έπειτα, που θα μας ταξιδέψουν σε τόπους ανασκαφών, όπως η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Πέργαμος και τη Μεσοποταμία, η Μαδαγασκάρη κ.α., θα μάς μιλήσουν για απαγορευμένες ερωτικές ιστορίες της αρχαιότητας, τη Λίθινη Εποχή στη Σουηδία, τα μυστήρια που κρύβονται στον βυθό μιας λίμνης στην Τουρκία, τα μυστικά του Λουδοβίκου 14ου, τη ζωή των Ιππέων στην προ-χριστιανική Σιβηρία, τους θρύλους του κάστρου της Μυτιλήνης, ενώ για πρώτη φορά, η Lady Shapiens, μια γυναίκα της προϊστορικής εποχής θα μάς «αφηγηθεί» την ιστορία της.
20-25 Μαΐου 2024 | *Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Εισιτήρια: Εισιτήρια: 7€ ανά ζώνη προβολής – μειωμένο: 5€ ανά ζώνη προβολής (φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65). Προπώληση εδώ.
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός. Τηλ: 2103609695 – 2103612046.

Λογοτεχνικές Συναντήσεις στην Αθήνα

Τα Athens Literary Salons, η επιτυχημένη σειρά συνομιλιών με διεθνείς λογοτεχνικές προσωπικότητες, επιστρέφει, για ακόμη μια φορά, στο This is Athens – City Festival. Την Τρίτη 21 Μαΐου, 19:30 – 20:30, στο Athens Insider Terrace. Ο συγγραφέας ποιητής και καλλιτέχνης Sam Albatros μιλά στον βρετανό συντάκτη και οικοδεσπότη της βραδιάς Tom Hall σχετικά με την εμπειρία του να μεγαλώνει κάποιος ως ομοφυλόφιλος στην Ελλάδα. Η συζήτηση θα συνοδευτεί από μία εκδήλωση οινογευσίας – ευγενική προσφορά του Wines of Athens.

Το τελευταίο τους μυθιστόρημα με τίτλο «Μπαμπά, θέλω να ντρέπεσαι για μένα» δεν είναι μια απλή queer ιστορία ενηλικίωσης. Πρόκειται για τη σκιαγράφηση ενός χαρακτήρα που αποδέχεται την «παραξενιά» του και προχωρά. Ο Sam απεικονίζει την queer ζωή στην Ελλάδα με πρωτότυπους και αληθινούς τρόπους, χωρίς να τους εξιδανικεύει. Στο επίκεντρο του μυθιστορήματος βρίσκεται η σχέση του γιου (κεντρικού ήρωα) με τον πατέρα του. Μέσα από την αφήγηση, η οποία εναλλάσσεται με αποσπάσματα ημερολογίου και ποιήματα, το βιβλίο πραγματεύεται τον αγώνα του πρωταγωνιστή να αποτινάξει τον προηγούμενο εαυτό του, επιχειρώντας να βουτήξει βαθιά σε πολλά από τα τρέχοντα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας όπως η μετανάστευση, οι τοξικές οικογενειακές σχέσεις, η ενδοοικογενειακή βία αλλά και εμπειρία των ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα.
Τρίτη 21/5, 19:30 – 20:30
Ελεύθερη είσοδος με απαραίτητη κράτηση στο mail [email protected].
Athens Insider Terrace, Αρχέλαου 8, Αθήνα.

Οι Gadjo Dilo live στο Πάρκο Ελευθερίας

Σε ένα αυτοσχέδιο πάρτι, στο Πάρκο Ελευθερίας, με ελεύθερη είσοδο για όλους, μας προσκαλούν οι Gadjo Dilo, την Τρίτη 21 Μαΐου, στις 21:00. Η δημοφιλής παρέα μουσικών που παντρεύει τη μουσική παράδοση της gypsy jazz με τα χρώματα της ελληνικής μουσικής και ο Menta 88 FM στήνουν το σκηνικό για μια ατμοσφαιρική συναυλία στο πάρκο, δίπλα σε έναν από τους πιο πολύβουους δρόμους της Αθήνας, όπου, όλοι μαζί παρέα, θα χορέψουμε, θα τραγουδήσουμε και θα υποδεχθούμε το φετινό καλοκαίρι κάτω από τα αστέρια.
Τρίτη 21/5, 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Πάρκο Ελευθερίας, Πάρκο Ελευθερίας, Αθήνα.

Billie Kark και Alkyone live στην Πλατεία Δεξαμενής

Την Billie Kark και την Alkyone, δύο νέες φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής, παρουσιάζει το This is Athens – City Festival και ο Voice 102.5 live στην Πλατεία Δεξαμενής, την Τετάρτη 22 Μαΐου, στις 19:30. Οι δύο γυναίκες – τραγουδοποιοί της νέας γενιάς συνομιλούν με την ελληνική παράδοση και βρίσκουν τη φωνή τους μέσα από αυτή. Η 22χρονη Billie Kark, συστήθηκε στο ευρύτερο κοινό μέσω του τραγουδιού της «Πάρτυ» το οποίο έγινε πρόσφατα viral στο tiktok, αν και είχε κυκλοφορήσει ήδη από το 2022. Η νεαρή τραγουδοποιός, απόφοιτη μουσικού σχολείου, παντρεύει δυο μεγάλες αγάπες της, την παραδοσιακή με την techno μουσική. Η Alkyone μας συστήθηκε το 2022 με μια διασκευή του παραδοσιακού ηπειρώτικου τραγουδιού «Ξενιτεμένα μου Πουλιά» αλλά και με το αγγλόφωνο «Oh Mother». Στις συνθέσεις της ακούμε τόσο τα indie ακούσματά της από βρετανική folk και pop αλλά και τη σχέση της με την ελληνική μουσική παράδοση.
Τετάρτη 22/5, 19:30
Ελεύθερη Είσοδος
Πλατεία Δεξαμενής, Πλατεία Δεξαμενής, Αθήνα.

Πλάκα Unplugged: Ο Χρήστος Νικολόπουλος συναντά τον Στέλιο Διονυσίου

Κάτω από τον Iερό Bράχο της Ακρόπολης, με την πανσέληνο να φωτίζει μαγικά το τοπίο, ο Ελληνικός 93.2 ανηφορίζει στα στενά της Πλάκας και στήνει μια αυτοσχέδια σκηνή, στο πλαίσιο του This is Athens – City Festival. Σε αυτό το ξεχωριστό σημείο της πόλης, ο μεγάλος συνθέτης και βιρτουόζος του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος συναντά τον Στέλιο Διονυσίου με την καθαρή, δωρική φωνή του και μαζί με δύο ακόμη μουσικούς, θα χαρίσουν στο κοινό υπέροχες στιγμές με τα τραγούδια τους.
Τετάρτη 22/5, 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Πεζόδρομος Οδού Θεωρίας, Θεωρίας 14, Αθήνα.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις