MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Eurovision: Το σατιρικό τραγούδι των Ολλανδών για τον διαγωνισμό και την EBU μετά τον αποκλεισμό τους (vid)

Μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας και του τραγουδιστή Joost Klein από τη φετινή Eurovision δεν έλειψαν οι αντιδράσεις εντός της χώρας, ένα κυκλοφόρησε κι ένα σατιρικό τραγούδι σχετικά με το συμβάν.

Monopoli Team

Ο 26χρονος Ολλανδός τραγουδιστής Joost Klein αποκλείστηκε από τον 68ο διαγωνισμό της Eurovision μετά από καταγγελία μιας γυναίκας μέλους της παραγωγής της EBU που έκανε λόγο για «ανάρμοστη συμπεριφορά» από πλευράς του. Κι ενώ στην αρχή η διοργανώτρια Αρχή είχε αναστείλει τη συμμετοχή της Ολλανδίας από τη γενική πρόβα του διαγωνισμού, εν τέλει αποφασίστηκε ο οριστικός αποκλεισμός του Joost Klein από τον διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η EBU ανέφερε: «Η σουηδική αστυνομία ερεύνησε μια καταγγελία που έγινε από μια γυναίκα μέλος της ομάδας παραγωγής μετά από περιστατικό που σημειώθηκε ύστερα από την εμφάνισή του στον ημιτελικό της Πέμπτης». 

Συνέχισε μάλιστα, επισημαίνοντας πως «ενώ η νομική διαδικασία βρίσκεται υπό εξέλιξη, δεν θα ήταν σκόπιμο να συνεχίσει να συμμετέχει στον διαγωνισμό», ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως ο αποκλεισμός δεν έχει σχέση με κανέναν άλλο ερμηνευτή ή μέλος αντιπροσωπείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEurovision 2024: Τι ανακοίνωσε η EBU για τον αποκλεισμό της Ολλανδίας – Πώς θα γίνει η ψηφοφορία για τον τελικό12.09.2018

Έτσι, στον φετινό επεισοδιακό διαγωνισμό, έκαναν την εμφάνισή τους 25 χώρες αντί για 26, ενώ το όλο ζήτημα όπως ήταν φυσικά αναμενόμενο προκάλεσε αντιδράσεις εντός της χώρας της Ολλανδίας. Συγκεκριμένα, ο τηλεοπτικός σταθμός Avrotros, που φιλοξενεί τον διαγωνισμό στην Ολλανδία, έκανε λόγο για μια «σοκαριστική απόφαση». «Λυπούμαστε βαθύτατα και θα επιστρέψουμε σε αυτό αργότερα», πρόσθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός που αποτελεί μέρος του ολλανδικού δημόσιου συστήματος ραδιοτηλεόρασης.

Τώρα, λίγες μέρες μετά τον μεγάλο τελικό, οι Ολλανδοί «ξαναχτυπούν» με ένα σατιρικό τραγούδι, θέλοντας να κάνουν με αυτόν τον τρόπο το δικό τους σχόλιο απέναντι στην απόφαση της EBU.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα