MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
02
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το βραβείο Χορν θα απονεμηθεί φέτος για τις τρεις προηγούμενες σεζόν- Ποιοι είναι οι υποψήφιοι;

Το «Βραβείο Δημήτρης Χορν», μαζί με το «Βραβείο Μελίνα Μερκούρη» θα απονεμηθούν σε κοινή τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαΐου, στις 20:00, στο « Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη» (Πολυγνώτου 9-11, Αθήνα 10555).

Monopoli Team

Το επαμειβόμενο Βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει  κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος  από περγαμηνή. Το  βραβείο είναι ετήσιο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου  άντρα  ηθοποιού  κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής με την αρωγή του Θεοδόση Ισαακίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοιες είναι οι φετινές υποψήφιες για το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη12.09.2018

Η περίοδος της πανδημίας ανέστειλε τη λειτουργία του θεσμού. Στην εκδήλωση θα απονεμηθούν τα Βραβεία των προηγούμενων ετών: 2019-2021, 2021-2022, 2022-2023).

Οι  πέντε  υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για τις σεζόν 2019-2020 & 2020-2021 (η σεζόν 2020-2021 δεν ολοκληρώθηκε λόγω της πανδημίας), με αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

2019-2021(1).png

  • Κωνσταντίνος Ζωγράφος για το ρόλο του Mπένγιαμιν Μάντελσταμ στο «Βρακί» του Καρλ Στερνχάιμ, σε σκηνοθεσία Μαριλίτας Λαμπροπούλου (Skrow).
  • Δημήτρης Κίτσος για το ρόλο του Νικολά στο «Γιο» του Φλοριάν Ζελλέρ , σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου (Θέατρο του Νέου Κόσμου). 
  • Νίκος Μάνεσης για το ρόλο του Συντρόφου του Ιππόλυτου στη «Φαίδρα» της Μαρίνας Τσβετάγιεβασε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά (Προσκήνιο).
  • Πάνος Παπαδόπουλος για το ρόλο του Χλεστιακόβ στον «Επιθεωρητή» του Νικολάι Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου (Tempus Verum-Εν Αθήναις).
  • Αναστάσης Ροϊλός για το ρόλο τουΤζιμ Ο’Κόνορ στο «Γυάλινο κόσμο» του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη (Εθνικό Θέατρο- Σκηνή Νίκος Κούρκουλος).

 Οι  πέντε  υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για τη σεζόν 2021-2022, με αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

 2021-2022(1).png

  • Στάθης Κόικας για το ρόλο του Δρόσου (ενήλικα) στο «Αγόρι στο θεωρείο» της Αγγελικής Δαρλάση, σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη (Μικρό Εθνικό- Κτήριο Τσίλερ – Κεντρική Σκηνή).
  • Τάσος Λέκκας για το ρόλο τουΊγκι στην «Επαρχία» του Μιχάλη Βιρβιδάκη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα (Θέατρο Οδού Κυκλάδων- Λευτέρης Βογιατζής).
  • Φώτης Στρατηγός για το ρόλο του Τζων στο «Πόσο κοστίζει να ζεις» της Μαρτίνα Μάγιοκσε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (Πόρτα).
  • Δημήτρης Φιλιππίδης για το ρόλο του Τσάτσκι στο «Συμφορά από το πολύ μυαλό» του Αλεξάντρ Γκριμπογέντοφ σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού (Θέατρο Οδού Κυκλάδων- Λευτέρης Βογιατζής).
  • Ορέστης Χαλκιάς για το ρόλο του Νέου στο «Labor» της Ανθής Τσιρούκη, σε σκηνοθεσία Έμιλυς Λουΐζου (Πορεία).

Οι  πέντε υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για τη σεζόν 2022-2023, με αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

2022-2023(1).png

  • Βαγγέλης Δαούσης για το ρόλο του Μικέλε στη «Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου (Δημήτρης Χορν).
  • Πάνος Ζυγούρος για το ρόλο του Τοντ Άντερσον στον «Κύκλο των χαμένων ποιητών» του Τομ Σούλμαν, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη (Βρετάνια).
  • Δημήτρης Καπουράνης για τους ρόλους του Μαρτίν/Φεδερίκου στο «Μια άλλη Θήβα» του Σέρχιο Μπλάνκο, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου (Θέατρο του Νέου Κόσμου).
  • Βασίλης Μηλιώνης για το ρόλο του Ρικάρντο στη «Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου (Δημήτρης Χορν).
  • Στρατής Χατζησταματίου για το ρόλο τουΤσάρλι (Νέος) στο «Ντα» του Χιου Λέοναρντ, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια (Ιλίσια).

Πρόεδρος της Επιτροπής του Βραβείου «Δημήτρης Χορν» (2019-2023) είναι ο Σταμάτης Φασουλής. Μέλη της Επιτροπής είναι η Λυδία Κονιόρδου, η θεατρολόγος Ειρήνη Μουντράκη και οι δημοσιογράφοι Μυρτώ Λοβέρδου και Αντιγόνη Καράλη.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα