MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
06
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Αυτό το Σαββατοκύριακο, 18-19 Μαΐου 2024, ακολουθούμε την θαρραλέα «Πεντάμορφη» σε μια παράσταση από το Εθνικό Μπαλέτο CHID της Ουκρανίας, γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με δράσεις στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ και περνάμε δημιουργικές ώρες με την οικογένεια μας σε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης.

Monopoli Team

Θέατρο

Η Πεντάμορφη και το Τέρας, από το μπαλέτο του CHID της Ουκρανίας στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

«Η Πεντάμορφη και το Τέρας», ένα λαϊκό παραμύθι- έργο τέχνης λαμβάνει σάρκα και οστά αυτήν την άνοιξη, στο «Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από την Εθνική Όπερα και Μπαλέτο του CHID (Σιντ) της Ουκρανίας με τους κορυφαίους σολίστ και το κορ ντε μπαλέ που αποτελείται από 60 συντελεστές. Ακολουθήστε τη θαρραλέα «Πεντάμορφη» στο ταξίδι της προς την αληθινή αγάπη και τη συναρπαστική ζωή που πάντα ονειρευόταν, σε μια μοναδική χορογραφία του διάσημου Γάλλου χορογράφου Γιόχαν Νους που περιέχει μέχρι και μια εντυπωσιακή πτήση των χορευτών πάνω στη σκηνή. Το υπέροχο αυτό παραμύθι αποκαλύπτει τη μεγάλη δύναμη της αγάπης – την ικανότητα να βλέπεις πραγματική, εσωτερική ομορφιά ακόμη και κάτω από τη μάσκα της εξωτερικής ασχήμιας, να αγωνίζεσαι για τη νίκη επί του θανάτου, να προωθείς την ηθική αναγέννηση, να εμπνέεις ηρωισμό και αυτοθυσία – τέτοια ηθικά μαθήματα ήταν, είναι και θα είναι πάντα επίκαιρα.
Παραστάσεις: Σάββατο 18 Μαΐου, στις 15:30 και στις 19:30, Κυριακή 19 Μαΐου, στις 11:30 και στις 15:30.
Εισιτήρια: 15€-45€. Προπώληση: more.com
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: 212 254 0300.

Παραμύθια στην Πλατεία της Ελπίδας: Ταξιάρχης Μπεληγιάννης

Ο Ταξιάρχης Μπεληγιάννης γεννήθηκε στον Πειραιά και δεν τον κέρδισε η θάλασσα, αλλά οι ιστορίες που αυτή μεταφέρει. Στο πλαίσιο του This is Athens – City Festival του Δήμου Αθηναίων, μαζί με την Λήδα Ξυδιά, θα διηγηθούν ιστορίες από τα βάθη του χρόνου, από λαούς μακρινούς και άγνωστους, από τα παλιά χρόνια που ξύπναγαν στη φαντασία εικόνες μαγικές, διασκεδαστικές, τρομακτικές κάποιες φορές, σίγουρα όμως καθηλωτικές. Θα ανακαλύψουμε τα παραμύθια που ζουν μέσα στο μαγικό κάστρο. Παραμύθια για ζώα έτοιμα για γάμο και παιδιά που αφήσανε τον τόπο τους και ταξίδεψαν μακριά. Ατρόμητα και γενναία στου άγνωστου το φόβο.
Κυριακή 19/5, 18:00
Δωρεάν
Χώρος: Πλατεία Ελπίδος, Πλατεία Ελπίδος, Αθήνα.

Ο Ραφτάκος των λέξεων, από την ομάδα Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία

«O Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου, η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, επιστρέφει με δροσερές καλοκαιρινές παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους. «Ο Ραφτάκος των λέξεων», ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. *Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας. Παίζουν: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Έλσα Λουμπαρδιά.
Παραστάσεις: Μάϊος Πλάκα, Cine Paris, 19 Μαϊου στις 7μμ | Ιούνιος, Καισαριανή, Αισθητικό Δάσος Υμηττού, 9 & 15 Ιουνίου στις 7μμ. Πλάκα, Cine Paris, 17 Ιουνίου στις 7.30μμ. Καισαριανή, Αισθητικό Δάσος Υμηττού, 22 & 23 Ιουνίου στις 7μμ.
Εισιτήρια: Προπώληση: 10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο: 12 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr

Μουσική

Generations: Το μουσικό φεστιβάλ για όλη την οικογένεια επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ με δωρεάν είσοδο

Φωτογραφία: Sofia Papastrati

Tο Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου το Generations, το μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές, έρχεται για τέταρτη χρονιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα, ορίζοντας ένα σημείο συνάντησης για μικρούς και μεγάλους. Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο. Τα παιδιά μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε πλήθος δραστηριοτήτων, σε ένα αξέχαστο διήμερο στο οποίο χορεύουν με πολύχρωμα στεφάνια, διασκεδάζουν με γιγάντιες σαπουνόφουσκες, ξυλοπόδαρους και ακροβάτες, φυτεύουν, ζωγραφίζουν, κάνουν καγιάκ, παίζουν μπάσκετ και απαθανατίζουν αγαπημένες στιγμές χρησιμοποιώντας διασκεδαστικά props στο photo booth. Κι όλα αυτά, με πρόσωπα γεμάτα ανοιξιάτικα χρώματα και σχέδια από το face painting. *Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGenerations: Το μουσικό φεστιβάλ για όλη την οικογένεια επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ με δωρεάν είσοδο12.09.2018

Φεστιβάλ

7o Bobos Arts Festival στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Το Σάββατο 18 Μαΐου το αγαπημένο παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης, επιστρέφει για 7η συνεχή χρονιά στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, με ένα πλούσιο πρόγραμμα επιλεγμένων παραστάσεων και δράσεων. Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα ξεχωριστών μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους στον ομορφότερο κήπο της Αθήνας. Στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ θα απολαύσουμε παραστάσεις και δράσεις από καταξιωμένες θεατρικές ομάδες, αλλά και από νεοσύστατα καλλιτεχνικά σχήματα, των οποίων το έργο θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σε πρώτη παρουσίαση στο φεστιβάλ. Μέσα από τις παραστάσεις και δράσεις του φεστιβάλ, θα μιλήσουμε με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό για θέματα όπως η βιωσιμότητα, η προστασία του περιβάλλοντος και η αποδοχή της διαφορετικότητας. Παράλληλα με το πρόγραμμα της κεντρικής σκηνής, μια μεγάλη σειρά δράσεωνθα εξελίσσεται καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, στις διάφορες όμορφες γωνιές του κήπου.
*Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. Οι παραστάσεις και δράσεις του φεστιβάλ απευθύνονται σε παιδιά 3-12 ετών.
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 15 € / άτομο (έως 17 Μαΐου). Γενική είσοδος: 17 € / άτομο (τιμή κατά την είσοδο). Οικογενειακό: 15 € / άτομο (για 4 ή περισσότερα άτομα). Δωρεάν είσοδος για παιδιά κάτω των 3 ετών | Προπώληση Εισιτηρίων: 210 72 82 333, https://shorturl.at/hpGX7
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, 11521, Αθήνα. Τμήμα εισιτηρίων – Τηλ.: 210 7282333.

Κινηματογράφος

Επιστροφή στην εποχή των δεινοσαύρων

Η παιδική περιπέτεια φαντασίας «Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων» ανήκει στον Ελληνοκαναδό Αριστομένη Τσίρμπα. Ο Τζέισον, ένα πανέξυπνο νεαρό αγόρι, ανακαλύπτει ένα μυστηριώδες διαστημόπλοιο που έχει κάνει αναγκαστική προσγείωση σε ένα γειτονικό δάσος. Τον έχει προλάβει για λίγα λεπτά η Λάρα, ένα εξίσου περίεργο κορίτσι, που βάλθηκε κι εκείνη να εξερευνήσει το εξωγήινο σκάφος. Ενώ προσπαθούν να βρουν τρόπο να λειτουργήσουν το σκάφος, τα δυο παιδιά βρίσκονται αναπάντεχα σε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, και πιο συγκεκριμένα τις τελευταίες μέρες της εποχής των δεινοσαύρων, το σκάφος είναι στην πραγματικότητα χρονομηχανή.
*Δείτε αίθουσες προβολής εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠορτρέτα του εαυτού μας: Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης12.09.2018

Δράσεις

Διπλή γιορτή στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ!

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ σε προσκαλεί από την Πέμπτη 16 Μαΐου έως την Κυριακή 19 Μαΐου σε ένα εορταστικό τετραήμερο με μοναδικές εκδηλώσεις. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος μπορείς να συμμετάσχεις στις εορταστικές δράσεις των μουσείων δωρεάν. Τι γιορτάζουμε; Μα φυσικά τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου, την οποία καθιέρωσε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) το 1977 για να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία. Σάββατο 18/5, στις 11:30–13:00 για παιδιά ηλικίας 8-13 ετών: Θεατρική Παράσταση «Για περισσότερο γέλιο παραμείνατε στο ακουστικό σας», από τηθεατρική ομάδα Χιλιοδέντρι: Με κεντρική πρωταγωνίστρια μια τηλεφωνήτρια του ΟΤΕ της δεκαετίας ‘70, θα συνδεθείς απευθείας με ιστορίες βγαλμένες από πραγματικές και φανταστικές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μιας άλλης εποχής | Σάββατο 18/5, 13:30 – 14:30 και Κυριακή 19/5, 13:30 – 14:30 & 14:30 – 15:30: Ομαδική Ξενάγηση στο Μουσείο/από 10 ετών: Με τη χρήση νέων τεχνολογιών και σύγχρονων ψηφιακών μέσων ταξίδεψε στην ιστορία των τηλεπικοινωνιών από την αρχαιότητα έως το σύγχρονο ψηφιακό κόσμο!

Κυριακή 19/5, στις 10:30-12:00 για παιδιά ηλικίας 6-9: Happy Runner – STEM Workshop: Ακόμα και  στην αρχαιότητα οι αγγελιαφόροι ήταν πολύ σημαντικά πρόσωπα. Σήμερα, η τεχνολογία μας επιτρέπει να ανταλλάσσουμε μηνύματα πιο γρήγορα από ποτέ. Με έμπνευση από τους αγγελιοφόρους της αρχαιότητας, θα φτιάξεις κι εσύ ένα δρομέα-ρομπότ! | Κυριακή 19/5, στις 12:30-14:00 για παιδιά ηλικίας 10-12: Κινούμενοι Ανεμόμυλοι – STEMWorkshop: Με το πάτημα ενός διακόπτη σήμερα έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα! Αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Σ’ αυτό το εργαστήρι θα μάθεις πώς φτάσαμε στη σημερινή τεχνολογία και θα φτιάξεις ένα μοντέλο λειτουργικής ανεμογεννήτριας. | Κυριακή 19/5, στις 11:00-12:30 για παιδιά όλων των ηλικιών: Μουσειοπαιδαγωγική δράση «Ένας ζογκλερ στο Μουσείο»: Μέσα από έναν πρωτότυπο συνδυασμό της ζογκλερικής τέχνης και των τηλεπικοινωνιών, θα ζήσεις μαγικές μουσειακές στιγμές! | Κυριακή 19/5, στις 16:00-17:00 για παιδιά ηλικίας 9-11: Μουσειοπαιδαγωγική δράση «Γίνε Αγγελιαφόρος της θεάς»: Θα ταξιδέψεις στη μακρινή αρχαιότητα για να γνωρίσεις καλύτερα τον Ερμή, την Αφροδίτη, αλλά και τις Θεές όλου του κόσμου.Θα γίνεις αγγελιαφόρος ενός ζητήματος επικοινωνίας που απασχολεί σήμερα τους ανθρώπους και θα το συζητήσεις με όλη την ομάδα. Τέλος, η Μικτή Χορωδία ΟΤΕ Αθηνών, θα βρίσκεται στο Μουσείο την Κυριακή 19/5 από τις 12:30 έως τις 13:30 για να σε ταξιδέψει στον κόσμο της μουσικής δημιουργίας.
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ, Πρωτέως 25, 14564, Ν. Κηφισιά. Τ. 210 6110299 | https://www.otegroupmuseum.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιπλή γιορτή στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ!12.09.2018

Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Ακρόπολης

© Acropolis Museum. Φωτογραφία Γιώργος Βιτσαρόπουλος

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στην φετινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 και την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 με δράσεις για ενήλικες και παιδιά. Κυριακή 19/5 στις 10 π.μ. και στις 1 μ.μ.: Στο πλαίσιο της φετινής θεματικής της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», οι οικογένειες με παιδιά ηλικίας 6-12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε μια περιπέτεια μέσα στους εκθεσιακούς του χώρους με τίτλο «Ένα μυστήριο… ζητά τη λύση του». Οι μικροί φίλοι του Μουσείου αναλαμβάνουν τον ρόλο ντετέκτιβ και με τη βοήθεια των κηδεμόνων τους και των αρχαιολόγων του Μουσείου αναζητούν τη λύση ενός φανταστικού μυστηρίου που θα σώσει τη γιορτή των Παναθηναίων. Η μάθηση υφαίνεται μέσα από το παιχνίδι, τα Παναθήναια και ο μύθος της Γιγαντομαχίας ‘ζωντανεύουν’ ξεδιπλώνοντας όλες τις διαστάσεις τους και τους συμβολισμούς τους και το Μουσείο γίνεται χώρος ψυχαγωγίας.
Ώρες: Κυριακή 19/5 στις 10 π.μ. και στις 1 μ.μ.
Κόστος: Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση εισιτηρίου ημέρας για τους ενηλίκους και μηδενικού εισιτηρίου για τα παιδιά.
Εγγραφή: Μέσω ηλεκτρονικής κράτησης στο events.theacropolismuseum.gr
Οδηγίες συμμετοχής: Συνιστάται εγγραφή στο πρόγραμμα πριν την αγορά εισιτηρίου.
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, 11742 Αθήνα. Τηλ: 210 900 09 00.

Τα φρούτα του Paul Cézanne: Εικαστικό εργαστήριο στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης φιλοξενεί, στο πλαίσιο του This is Athens – City Festival του Δήμου Αθηναίων,  ένα εικαστικό εργαστήριο για παιδιά 6-12 ετών, με τίτλο “Τα φρούτα του Paul Cézanne”. Το εργαστήριο δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το Μουσείο και να δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά έργα, με αφορμή έργα του Paul Cézanne, αλλά και έργα της έκθεσης “Φροντίζω με Τέχνη. Από τον μικρόκοσμο του εγώ στον πλανήτη του εμείς”. Με έμπνευση και φαντασία δημιουργούν το δικό τους μοναδικό έργο, δοκιμάζοντας διαφορετικά υλικά και τεχνικές ζωγραφικής και διευρύνοντας τις εκφραστικές τους δυνατότητες.
Κυριακή 19 Μαΐου 2024, 10:30 – 12:00.
Δωρεάν με απαραίτητη κράτηση.
Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Κόδρου 9, Αθήνα.

Ίδρυμα Θεοχαράκη: Εκπαιδευτικά προγράμματα Μαΐου

Και τον Μάιο το Ίδρυμα Θεοχαράκη διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες. Ενδεικτικά: Άκου! Ένας πίνακας τραγουδάει… | Για παιδιά 5-7 ετών (18*, 25 Μαΐου 2024 Gustav Klimt Σάββατο, 15:00-16:00 /18/5*: 16:30-17:30): Οι ζωγραφικοί πίνακες ζωντανεύουν και μας αποκαλύπτουν μυστικά! Εικόνες που εξιστορούν, ιστορίες που τραγουδιούνται και αναπάντεχες συμπτώσεις μας οδηγούν, σε ένα διαφορετικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο της καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας. Με τον μουσικό, μουσικοπαιδαγωγό Γιάννη Ψαριώτη και την εικαστικό, αρχ. εσωτερικών χώρων και σχεδιάστρια αντικειμένων Ιωάννα Μπουλούγαρη. Εμείς οι σύγχρονοι | Για παιδιά 7-12 ετών (19 Μαΐου 2024: Νικιφοράκη Μαρία | Μικρά ενυδρεία γεμίζουν με χορογραφίες του βυθού. 26 Μαΐου 2024: Αύγουστος Βεϊνόγλου | Πολύπλοκοι κόσμοι και σπηλιές φτιάχνονται με αλμυρό ζυμάρι και πηλό): Τα παιδιά γνωρίζουν, μαθαίνουν και παίζουν με τα έργα σύγχρονων καλλιτεχνών. Χρησιμοποιώντας τα, αναπάντεχα πολλές φορές, υλικά των καλλιτεχνών, δημιουργούν το δικό τους πρωτότυπο εικαστικό έργο. Στα εργαστήρια με την εικαστικό Βασιλική Σηφοστρατουδάκη έχοντας ως αφορμή το έργο σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών.
Ίδρυμα Θεοχαράκη, Βασ.Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα. Τηλ: 210 3611206.

Περισσότερα από Δραστηριότητες