MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Στο «σφυρί» μετά από έναν αιώνα σπάνια συλλογή νομισμάτων για 72 εκατ. δολάρια

Οι απόγονοι του Δανού μεγιστάνα του βουτύρου Λαρς Εμίλ Μπρουν περίμεναν ακριβώς 100 χρόνια -κι όχι από επιλογή τους- για να διεκδικήσουν την κληρονομιά τους που τώρα αξίζει 72 εκατ. δολάρια.

Monopoli Team

Μία από τις πιο πολύτιμες ιδιωτικές συλλογές νομισμάτων βγαίνει σε δημοπρασία το 2024, αφού πέρασε περισσότερο από έναν αιώνα τυλιγμένη υπό άκρα μυστικότητα. Η συλλογή ανήκε στον Δανό επιχειρηματία και μεγιστάνα του βουτύρου Λαρς Εμίλ Μπρουν, ο οποίος πέρασε δεκαετίες συγκεντρώνοντας τα σχεδόν 20.000 νομίσματα, τραπεζογραμμάτια και μετάλλια που απαρτίζουν τη σπάνια συλλογή.

Για περισσότερο από έναν αιώνα, η συλλογή κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας λόγω μιας ρήτρας στη διαθήκη του Μπρουν που απαγόρευε την πώληση των νομισμάτων μέχρι έναν αιώνα μετά τον θάνατό του, που έλαβε χώρα το 1923, σε ηλικία 71 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΖευγάρι Βρετανών έκαναν «σπίτι» τους ένα ιστιοπλοϊκό και ζουν στην Ελλάδα12.09.2018

Συναισθηματικά επηρεασμένος από τα δεινά του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, αποφάσισε ότι η συλλογή θα πρέπει να φυλάσσεται ως εφεδρικά αποθέματα για τη Δανία εάν ένας δεύτερος πόλεμος καταστρέψει την Ευρώπη, σύμφωνα με τη Washington Post. Η συλλογή συνολικά εκτιμάται ότι αξίζει έως και 72 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr.

Περισσότερα από Περίεργα