MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
02
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Τρίτη 21 Μαΐου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Θέατρο

Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου, της Αργυρώς Βώβου στο θέατρο Πορεία

Το ολοκαίνουργιο έργο της Αργυρώς Βωβού με τίτλο «Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου», που προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής, παρουσιάζεται, στο Θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία της Δέσποινας-Ντορίνας Ρεμεδιάκη. Ο θάνατος απεργεί και η γη έχει γεμίσει με… εν αναμονή νεκρούς. Η Σάνα ανυπομονεί να πεθάνει, έχει δοκιμάσει όλες τις μεθόδους αυτοκτονίας, αλλά όλες έχουν αποτύχει αφήνοντάς τη με ένα γκραν-γκινιόλ «πτώμα». Στην αποβάθρα ενός σταθμού, ο Μίκυ θα της μιλήσει για μια πύλη στον χωροχρόνο, η οποία μπορεί να την οδηγήσει πίσω, στη νύχτα της σύλληψης της. Θα καταφέρει η Σάνα να μπει σε αυτή την τρύπα για να αποτρέψει τη σύλληψή της και να εκμηδενίσει την ύπαρξη της; Ή θα την προλάβει η λήξη της απεργίας; Η απάντηση βρίσκεται κρυμμένη στο σουρεαλιστικό έργο που στάζει μαύρο χιούμορ και λύνεται μέσα στην υπαρξιακή συγκίνηση. Παίζουν: Χριστίνα Μπρέκου, Φανή Παναγιωτίδου, Διονύσης Πιφέας, Αλέξανδρος Σιάτρας.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, Κυριακή στις 21:30
A’, Β’ ζώνη: 15€, Γ’ ζώνη: 12€ | Εκπτωτικά εισιτήρια: Senior (άνω των 65), φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑΜΕΑ (67% και άνω), με την επίδειξη βεβαίωσης αναπηρίας, εισιτήριο συνοδού ΑΜΕΑ: 12€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλατεία Βικτωρίας

801,5 μ.: Μια παράσταση για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Ήταν 6 Φεβρουαρίου του 2015, όταν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης αναγκάστηκε να φύγει από τη ζωή. Δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να σκεφτόταν, τι να ήθελε να πει παρά μόνο ερμηνείες είμαστε σε θέση να κάνουμε. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως βρέθηκε 800 μέτρα μακριά από τη σχολή του, ενώ διένυσε ακόμα 1,5 μ., πριν χαθεί για πάντα. Σε μια κοινωνία που επιμελώς καλύπτει τις παθογένειές της, όπου η άκρατη βία μεταξύ νέων παιδιών είναι καθημερινό φαινόμενο, το θέατρο ντοκουμέντο έρχεται να υπενθυμίσει για ακόμη μια φορά τα οικεία κακά. Η υπόθεση του Βαγγέλη αποτελεί την αφορμή να ακούσουμε αυτούς και αυτές που δεν τους δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να μιλήσουν. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χάρης Πεχλιβανίδης. Παίζουν: Αφροδίτη Αθανασιάδου, Μαρία Αποστολακέα, Κίκα Ζαχαριάδου, Γιάννης Κοντός, Φάνης Κοσμάς.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Κανονικό 15€, μειωμένο 12€ (για φοιτητές, ανέργους και ΑμεΑ, με την επίδειξη της αντίστοιχης ταυτότητας/κάρτας)
Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα

Ερρίκος στον κύβο, από την ομάδα Επτάρχεια στο Εxcalibur Bar

Φωτογραφία: Νίκος Θετάκης

Η ομάδα Επτάρχεια παρουσιάζει την κωμωτραγωδία «Ερρίκος στον κύβο», βασισμένη στα έργα του Σαίξπηρ Ερρίκος IV (A’ & B’ μέρος). Η θεατρική ομάδα Επτάρχεια σας προκαλεί θρασύτατα να δείτε μια παρασταση σ’ ένα μεσαιωνικό μπαρ. Μία αυτοτελή ιστορία που συνεχίζεται και την επόμενη μέρα, γιατί οι ιστορίες της ζωής πάντα συνεχίζονται. Την Κυριακή το πρώτο μέρος, τη Δευτέρα το δεύτερο και για τους γενναίους, την Τρίτη και τα δύο μαζί. *Σκηνοθεσία: Μαρία Δαμασιώτη. Παίζουν:Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης, Εμμανουέλα Μαγκώνη, Αλκιβιάδης Μπακογιάνης, Βασίλης Ντάρμας.
Παραστάσεις: Α’ μέρος: Κυριακές 12/05, 19/05, 26/05 στις 21:00. Β’ μέρος: Δευτέρες 13/05, 20/05, 27/05 στις 21:00. Α’ + Β’ μέρος: Τρίτες 14/05, 21/05, 28/05 στις 21:00 & Τετάρτη 29/05 στις 21:00.
Εισιτήρια: Α’ μέρος: 12 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό/ανεργίας/ΑΜΕΑ, 5 ευρώ ατέλεια | Β’ μέρος: 12 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό/ανεργίας/ΑΜΕΑ, 5 ευρώ ατέλεια | Α’ & Β’ μέρος: 17 ευρώ, 14 ευρώ φοιτητικό/ανεργίας/ΑΜΕΑ, 5 ευρώ ατέλεια. Προπώληση: more.com
Εxcalibur Bar, Oρμινίου 4, Ιλίσια (πλησίον μετρό Ευαγγελισμός).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Βάσια Ατταριάν ανεβάζει το “Farewell / Εν τόπω χλοερώ” και μάς καλεί σ΄ έναν γάμο. Ή μία κηδεία – όπως το πάρει κανείς12.09.2018

Συναυλίες

O Θεόδωρος Κουρεντζής και η Utopia Orchestra στο Μέγαρο Μουσικής

@Sebastien Grebille

Ο Θεόδωρος Κουρεντζής έρχεται στο Μέγαρο με το νέο του καλλιτεχνικό εγχείρημα, την Utopia, ένα διεθνές σύνολο αποτελούμενο από κορυφαίους σολίστες του κόσμου. Θα παρουσιάσουν στο φιλόμουσο αθηναϊκό κοινό μία εκτέλεση της Ένατης συμφωνίας του Μπρούκνερ, η οποία υπόσχεται να αποτελέσει εμπειρία ζωής για τους ακροατές της. Οι συντελεστές της Utopia Orchestra, είναι κορυφαίοι μουσικοί από την Αυστραλία ως το Περού και από την Ιαπωνία ως τις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποδεδειγμένες ικανότητες τόσο ως σολίστ όσο και στη μουσική διάδραση. Οι μουσικοί αυτοί εμφορούνται από την κοινή διάθεση να υπηρετήσουν την τέχνη τους με ασυμβίβαστη αφοσίωση και όραμα, ως μέλη όχι απλώς μιας συνηθισμένης ορχήστρας αλλά μιας ζωντανής καλλιτεχνικής κοινότητας, κάνοντας μουσική αλλά και ευρύτερα πνευματική προετοιμασία πάνω στα έργα που (συν)αποφασίζουν κάθε φορά να ερμηνεύσουν.
Δευτέρα 20/5 και Τρίτη 21/5 στις 20:30
15-100€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens Music Week 2024: 10 στάσεις που αξίζει να κάνεις μέσα στο τετραήμερο12.09.2018

Εκθέσεις

Tools/Time: Μια site-specific εγκατάσταση του Julius Pristauz στο Snehta Residency

Το Snehta Residency παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Julius Pristauz «Tools/Time», ως αποτέλεσμα της δίμηνης φιλοξενίας (residency) του στο Snehta. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, στις 19:00. Το έργο του Pristauz  περιστρέφεται συχνά γύρω από ζητήματα που σχετίζονται με τις εντάσεις που αναπτύσσονται μεταξύ δημόσιου – ιδιωτικού και με το θέμα της κατασκευής των ταυτοτήτων (όχι μόνο των ατομικών, αλλά και των συλλογικών ή ακόμη και των εταιρικών), καθώς και τον τρόπο με τον οποίο τα ζητήματα αυτά αντανακλώνται στον αστικό χώρο και την αρχιτεκτονική. Η έκθεση έχει τη μορφή μιας site-specific εγκατάστασης που περιλαμβάνει γλυπτική, βίντεο, ζωγραφική καθώς και μια παρέμβαση στο lightbox που βρίσκεται μπροστά από τον κεντρικό χώρο του Snehta. Ο Pristauzδ ιερευνά μια πιθανή γεφύρωση μεταξύ της έννοιας του χρόνου και της performance, που προσεγγίζονται μέσα από μια υποκειμενική οπτική γωνία και συνδέονται με αυτό που ο ίδιος ο καλλιτέχνης αποκαλεί αρχιτεκτονικές της προσοχής (architectures of attention).
Διάρκεια Έκθεσης: 21 – 28 Μαϊου 2024 | Εγκαίνια: Τρίτη, 21 ΜαΪου 2024, 19:00.
Ωράριο: Δευτέρα εώς Κυριακή: 17:00 – 21:00.
Snehta Residency, Ι. Δροσοπούλου 47, Κυψέλη. Τηλέφωνο: 21 3040 2918.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕΜΣΤ: Μεγάλη αναδρομική έκθεση της φεμινίστριας εικαστικού Penny Siopis12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις