MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
01
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Τρίτη 28 Μαΐου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Θέατρο

Σκοπευτήριο, του Μιχάλη Παπαδόπουλου στο Θέατρο Εν Αθήναις

Το Vault Theatre Plus σε συνεργασία με το Θέατρο Αντίλογος της Κύπρου και την ομάδα «Σόλο για Τρεις» παρουσιάζουν για δύο μόνο παραστάσεις το «Σκοπευτήριο», του Μιχάλη Παπαδόπουλου σε σκηνοθεσία Μαρίας Μανναρίδου – Καρσερά. Αθήνα, σήμερα. Ένα ζευγάρι περιμένει το διευθυντή ενός φεστιβάλ για δείπνο. Προοδευτικοί και οι δύο, με αριστερό παρελθόν, ζουν αποξενωμένοι πια ο ένας από τον άλλον. Βυθισμένοι στη ρουτίνα τους και στο κυνήγι μιας επιτυχημένης καριέρας, αδυνατούν να αντιληφθούν τις αλλαγές γύρω τους και το κακό που πλησιάζει. Ένα θεατρικό έργο σε δύο πράξεις, που πραγματεύεται δύο διαφορετικές ιστορίες ρατσισμού και ομοφοβίας. Παράλληλα θίγει σύγχρονα προβλήματα των ανθρώπινων σχέσεων, υπαρξιακές ανησυχίες και προβληματισμούς γύρω από την τέχνη και την εξέλιξη της την σημερινή εποχή. *Παίζουν: Χριστίνα Χριστόφια: Άννα, Χάρης Κκολός: Νίκος, Μιχάλης Καζάκας: Άρης.
Παραστάσεις: Τρίτη 28/5, 21:00 και Τετάρτη 29/5, 20:00
Εισιτήρια: 15€. Προπώληση: more.com
Έν Αθήναις Θέατρον, Ιάκχου 19, Αθήνα.

Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου, της Αργυρώς Βώβου στο θέατρο Πορεία

Το ολοκαίνουργιο έργο της Αργυρώς Βωβού με τίτλο «Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου», που προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής, παρουσιάζεται, στο Θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία της Δέσποινας-Ντορίνας Ρεμεδιάκη. Ο θάνατος απεργεί και η γη έχει γεμίσει με… εν αναμονή νεκρούς. Η Σάνα ανυπομονεί να πεθάνει, έχει δοκιμάσει όλες τις μεθόδους αυτοκτονίας, αλλά όλες έχουν αποτύχει αφήνοντάς τη με ένα γκραν-γκινιόλ «πτώμα». Στην αποβάθρα ενός σταθμού, ο Μίκυ θα της μιλήσει για μια πύλη στον χωροχρόνο, η οποία μπορεί να την οδηγήσει πίσω, στη νύχτα της σύλληψης της. Θα καταφέρει η Σάνα να μπει σε αυτή την τρύπα για να αποτρέψει τη σύλληψή της και να εκμηδενίσει την ύπαρξη της; Ή θα την προλάβει η λήξη της απεργίας; Η απάντηση βρίσκεται κρυμμένη στο σουρεαλιστικό έργο που στάζει μαύρο χιούμορ και λύνεται μέσα στην υπαρξιακή συγκίνηση. Παίζουν: Χριστίνα Μπρέκου, Φανή Παναγιωτίδου, Διονύσης Πιφέας, Αλέξανδρος Σιάτρας.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, Κυριακή στις 21:30
A’, Β’ ζώνη: 15€, Γ’ ζώνη: 12€ | Εκπτωτικά εισιτήρια: Senior (άνω των 65), φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑΜΕΑ (67% και άνω), με την επίδειξη βεβαίωσης αναπηρίας, εισιτήριο συνοδού ΑΜΕΑ: 12€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλατεία Βικτωρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Μάθε με να φεύγω» από την Ομάδα bijoux de kant στο Hood Art Space12.09.2018

Συναυλίες

Ο Corey Taylor των Slipknot στον Λυκαβηττό για μια best of συναυλία

Ο Corey Taylor έρχεται στην Ελλάδα για μια εμφάνιση στο δημοτικό θέατρο του Λυκαβηττού στις 28 Μαΐου. Μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές αλλά και σημαντικότερες προσωπικότητες της ροκ και metal μουσικής των τελευταίων τριάντα ετών, ο Corey Taylor έχει μια πραγματικά μοναδική καριέρα, καθώς είναι ταυτόχρονα ο τραγουδιστής και ηγέτης σε δύο (!) συγκροτήματα με πολυπλατινένιες (και παράλληλες) καριέρες: τους Slipknot και τους Stone Sour. Στη συναυλία του στο θέατρο Λυκαβηττού θα ερμηνεύσει όλες τις μεγάλες επιτυχίες της καριέρας του, με τραγούδια των Slipknot, των Stone Sour και της solo δισκογραφίας του.
Τρίτη 28/5, 16:00
Εισιτήρια: 45 ευρώ (early bird), 49 ευρώ, 54 ευρώ. Προπώληση: more.com
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, Λυκαβηττός

 O Michael Barenboim και η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων στο Μέγαρο

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ) συνεχίζει τον κύκλο των συναυλιών της για τη φετινή σεζόν, συμπράττοντας με τον κορυφαίο δεξιοτέχνη του βιολιού και της βιόλας Michael Barenboim. Την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ο διεθνώς καταξιωμένος σολίστ, γνωστός για τις υποβλητικές ερμηνείες του σε κλασικές αλλά και σύγχρονες συνθέσεις, θα παρουσιάσει μαζί με τους μουσικούς της ΕΛΣΟΝ‒Ορχήστρας Νέων in Residence του Μεγάρου ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με έργα για ορχήστρα εγχόρδων: τη Συμφωνία για έγχορδα αρ. 10 σε σι ελάσσονα του Felix Mendelssohn, το Ροντό για βιολί και ορχήστρα εγχόρδων σε λα μείζονα του Franz Schubert, τη Σουίτα Trauermusik  για βιόλα και έγχορδα του Paul Hindemith και τη Σερενάτα για έγχορδα σε μι μείζονα, έργο 22 του Antonín Dvořák.
Τρίτη 28/5, 20:30
Εισιτήρια: 8 € ● (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 12 € ●  18 €. Προπώληση: 210 72 82 333 και megaron.gr.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 115 21 Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMaustetytöt: 4 fun facts που πρέπει να ξέρεις για τις “Φινλανδές Spice Girls” πριν το live στο Gazarte12.09.2018

Εκθέσεις

Διφυής: Ατομική έκθεση του Γιάννη Μπεκιάρη στην Γκαλερί «7»

Την Τρίτη 28 Μαΐου η γκαλερί «7» παρουσιάζει την καινούργια δουλειά του Γιάννη Μπεκιάρη με τίτλο «Διφυής». Η  ζωγραφική του Γιάννη Μπεκιάρη διαπραγματεύεται την έννοια των αντίθετων και την δημιουργική συνύπαρξη τους. Οι γυναικείες φιγούρες άλλοτε σε έντονα χρώματα και άλλοτε σε γκάμα του γκρι αντιπροσωπεύουν τους 2 αντίθετους πόλους που άλλοτε συνυπάρχουν αρμονικά και άλλοτε μάχονται να διατηρήσουν την αυτοδυναμία και την αυθυπαρξία τους. Η ταραχώδης αυτή διαδικασία δημιουργεί μια γόνιμη μάχη – ζύμωση που χαρακτηρίζει την τρίτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη.
Εγκαίνια: Τρίτη 28 Μαΐου 2024, 19:30 – 22:00
Διάρκεια Έκθεσης: Από 28 Μαΐου έως 15 Ιουνίου 20024.
Ωράριο: Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 12 – 8μ:μ: Τετάρτη/Σάββατο: 12 – 4μ:μ:.
Γκαλερί «7», Σόλωνος 20 και Βουκουρεστίου. Τηλ: 21 0361 2050.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒένια Δημητρακοπούλου: Το τυχαίο είναι μια μεγάλη οδός12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις