MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Από Σεπτέμβριο στον «αέρα» το νέο κουπόνι επιδότησης για γρήγορο ίντερνετ

Από τον Σεπτέμβριο και μετά αναμένεται να διατεθεί στο κοινό το νέο κουπόνι επιδότησης οπτικών ινών, Gigabit Voucher.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Από τον Σεπτέμβριο και μετά αναμένεται να διατεθεί στο κοινό το νέο κουπόνι επιδότησης οπτικών ινών, Gigabit Voucher, το οποίο αναμένεται να ανατροφοδοτήσει τη ζήτηση για συνδέσεις υπερυψηλών ταχυτήτων σε μια περίοδο που η χώρα προσπαθεί να βελτιώσει τη θέση της στην ευρωπαϊκή σκακιέρα συνδεσιμότητας.

Το πρόγραμμα Gigabit Voucher, το οποίο θεσμοθετήθηκε πρόσφατα, θα είναι ύψους 80 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 27 εκατ. ευρώ θα προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα 53 εκατ. ευρώ από κρατικούς πόρους. Στόχος του δε, όπως έχει σημειώσει στο παρελθόν και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, είναι να εναρμονιστεί η χώρα με το Μ.Ο. της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τις επιδόσεις της στη συνδεσιμότητα για να αυξηθεί στο τέλος της ημέρας η διείσδυση των ευρυζωνικών υπηρεσιών υπερ-υψηλών ταχυτήτων στη χώρα μέσω μερικής επιδότησής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛύκεια: Πότε τελειώνουν τα μαθήματα – Πότε αρχίζουν απολυτήριες, προαγωγικές και πανελλαδικές12.09.2018

Δικαιούχοι και διαδικασία

Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι φυσικά πρόσωπα ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που εδρεύουν σε κτίρια που βρίσκονται σε περιοχές που καλύπτονται από δίκτυα υπερ-υψηλών ταχυτήτων και δεν διαθέτουν ευρυζωνική σύνδεση με ταχύτητα download μεγαλύτερη των 100 Mbps.

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα