MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
25
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης πίσω από τη «Λόντζα της Γειτονιάς»: «Η λογική της έχει να κάνει με αυτό που εννοούσαμε fast food, 50 χρόνια πίσω» (vid)

Ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης μιλάει στην κάμερα της εκπομπής «Ελένη» για τη «Μουρμούρα» και την απόφαση του να φύγει μετά από έξι χρόνια, για το μαγειρείο που άνοιξε στα Εξάρχεια και είναι αφιερωμένο στις γιαγιάδες του, για την ψυχοθεραπεία και την ευθύνη που ένιωσε στη σειρά «Ο πρώτος από εμάς».

Monopoli Team

Πώς μπήκε στη ζωή του η φωτογραφία;

«Με τη φωτογραφία ασχολήθηκα εντελώς τυχαία πριν από έξι χρόνια. Όταν άρχισα να φωτογραφίζω, κατάλαβα ότι κάτι έχω να δώσω», είπε ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Ελένη». «Είναι το αγχολυτικό μου», συνέχισε λέγοντας πως έχει φτιάξει ένα δικό του στούντιο στο σπίτι.

«Δεν μου φαίνεται περίεργο το γυμνό. Περισσότερο έχει να κάνει με το πώς ένας άνθρωπος θα με εμπιστευτεί να τον φωτογραφίσω γυμνό, παρά με το τι θα πει ο κόσμος μετά», σχολίασε για το γεγονός ότι συχνά φωτογραφίζει γυμνά σώματα.

Το μαγειρείο αφιερωμένο στις γιαγιάδες του και τα παιδικά χρόνια στην Ορεστιάδα

Εδώ και 1,5 χρόνο ένα διαφορετικό ταχυφαγείο, «νέας γενιάς» όπως συχνά αποκαλείται, ταΐζει τα Εξάρχεια με φαγητό «σαν της γιαγιάς μας», που λέμε. Αυτό δεν είναι άλλο από τη «Λόντζα της Γειτονιάς» στη Χαριλάου Τρικούπη, ένα διαφορετικό μαγειρείο που ανήκει στον Σπύρο Χατζηαγγελάκη και είναι αφιερωμένο στις δύο γιαγιάδες του. «Η ζωή μου και η καθημερινότητά μου είναι στο κέντρο. Σκέφτηκα πως θα ήθελα να φάω κάτι γρήγορο, αλλά να μην είναι αυτό που εννοούμε fast food. Τότε σκέφτηκα τη γιαγιά μου που θα περνούσα από το σπίτι της, θα της έλεγα ‘πεινάω’ και μόνο αυτό θα αρκούσε. Θα μου έλεγε ‘άστο πάνω μου’. Οπότε η λογική του μαγαζιού έχει να κάνει με το τι θα εννοούσαμε ως fast food, 50 χρόνια πίσω. Είναι ένα μαγαζί στη μνήμη των γιαγιάδων μου». 

«Εγώ είμαι παιδί της επαρχίας, έχω μεγαλώσει στην Ορεστιάδα. Το πώς βλέπω τη ζωή έχει να κάνει νομίζω με αυτά τα παιδικά χρόνια που έζησα εκεί, τις αναμνήσεις τις καλοκαιρινές. Εκεί κάπως διαμορφώνεται η αισθητική μας και το τι άνθρωποι θέλουμε να γίνουμε και γινόμαστε. Θα επέστρεφα στην επαρχία πιθανότατα μόνο για να κάνω οικογένεια», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑιμίλιος Χειλάκης: «Είμαι λαϊκός καλλιτέχνης, όμως άλλο το λαϊκό άλλο το λαϊκίζον» (vid)12.09.2018

Από τη «Μουρμούρα» στο «Ο πρώτος από εμάς»

Για την αγωνία που ένιωσε μετά την αποχώρησή του από ένα επιτυχημένο σήριαλ σαν τη «Μουρμούρα» και για το αν θα κατάφερνε να βρεθεί σε μια εξίσου καλή σειρά, μίλησε στη συνέχεια ο ηθοποιός. «Ήμουν έξι χρόνια στη ‘Μουρμούρα’. Είχα την ανάγκη να εξερευνήσω τον εαυτό μου σε άλλα πράγματα και όπως τελικά φάνηκε, με όποιον φόβο και αν είχα, ήταν επιτυχημένη αυτή η επιλογή μου». 

Μετά την απόφασή του αυτή, ήρθε ο ρόλος στη σειρά «Ο πρώτος από εμάς» στον ANT1. «Κατευθείαν ταυτίστηκα με τον ρόλο. Ο μόνος μου φόβος ήταν η μεγάλη ευθύνη που θα είχα απέναντι σε ανθρώπους που έχουν χάσει δικούς τους από μια τέτοια ασθένεια, ανθρώπους που οι ίδιοι πάσχουν από μια τέτοια ασθένεια». 

Η ψυχοθεραπεία στη ζωή του

«Ξεκίνησα όταν ήμουν σε μια φάση περίεργη μετά από χωρισμό, επαγγελματικά ένιωθα λίγο περίεργα… υπήρχε δηλαδή η αφορμή για να ξεκινήσω. Κάποια στιγμή χρειάζεται να συνεχίσω αυτούς τους κύκλους, γιατί ανακάλυψα πολύ ωραία πράγματα». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚάτι διαφορετικό 2, από την ομάδα C for Circus στο Θέατρο Τζένη Καρέζη12.09.2018

Αυτή την περίοδο, ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης πρωταγωνιστεί σε μια παράσταση της ομάδας του των C for Circus, οι οποίοι γιορτάζουν τα δέκα χρόνια από την πρώτη τους εμφάνιση στην Αθήνα με την παράσταση «Κάτι διαφορετικό 2», μια ξέφρενη γιορτή ζωής και διαφορετικότητας, στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Γαβρέλα.

Περισσότερα από ShowBiz