MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Νεφέλη Μαϊστράλη για Σφήκες: «Στην Επίδαυρο το κοινό μας στήριξε, κατέπνιξε τις κακές φωνές» (vid)

Η Νεφέλη Μαϊστράλη μίλησε για το επεισοδιακό περσινό ανέβασμα της Λένας Κιτσοπούλου, αλλά και για το δικό της έργο, “Πόθεν Έσχες” που ανεβαίνει αυτή τη σεζόν στο Θέατρο Βεάκη.

Monopoli Team

Η ηθοποιός και θεατρική συγγραφέας Νεφέλη Μαϊστράλη βρέθηκε χθες καλεσμένη στην εκπομπή “Πρωίαν σε είδον” με αφορμή την παράσταση “Πόθεν έσχες” της ομάδας 4Frontal σε δικό της κείμενο και σκηνοθεσία Γιώτας Σερεμέτη – Κώστα Φιλίππογλου.

“Το Πόθεν Έσχες έχει να κάνει με αυτό που συζητάμε πολύ, το πόθεν έσχες, ξεκινάει από τα 80s, είναι μια πολιτική κωμωδία. Παίρνει όλη αυτή τη φάση ΠΑΣΟΚ, Κοσκοτά, Eurobasket του ’87, το ριφιφί στην τράπεζα στην Καλλιρόης το ’92. Μιλάω για σκάνδαλα δεκαετιών και το συνδέω με το σήμερα” είπε για την νέα παράσταση, που ανεβαίνει στο Θέατρο Βεάκη.

“Υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις αλλά το ίδιο το κοινό μετά τις κατέπνιξε και αυτό είχε μια φοβερή ανάταση ψυχική. Δηλαδή άρχισαν να φωνάζουν κάποιοι αυτά τα κλασικά της Επιδαύρου “αίσχος” , “έλεος” και το υπόλοιπο κοινό άρχισε να φωνάζει “σταματήστε”. Για εμάς ήταν φοβερό, σε αυτό το πεδίο, με τόσο κόσμο στην Επίδαυρο” ανέφερε αρχικά η ηθοποιός για τις πρωτοφανείς αντιδράσεις που γνώρισε το περσινό ανέβασμα των αριστοφανικών Σφηκών, σε σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου.

“Αυτό που κάναμε, ξέραμε ότι μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις, ήταν ένα θέαμα πολύ ιδιαίτερο. Αλλά είναι έτσι τα έργα της Λένας που σε βάζουν σε μια διαδικασία να τα στηρίξεις 200%” σχολίασε η ηθοποιός, η οποία ήταν υποψήφια για το φετινό βραβείο Μελίνα Μερκούρη για τον ρόλο της, και πρόσθεσε ότι όταν άρχισαν οι αντιδράσεις “συσπειρωθήκαμε” και “αυτό έκανε τους υπολοίπους να καταπνίξουν ουσιαστικά τις κακές φωνές, οι οποίοι τελικά έφυγαν και η παράσταση έγινε σαν να παίζουμε τελικά όλοι μαζί. Ήταν μια από τις ωραιότερες εμπειρίες τελικά”.

Για τις αντιδράσεις που γνώρισαν οι “Σφήκες” μίλησε και η Λένα Κιτσοπούλου σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που έδωσε στο Monopoli.gr και τη Στέλλα Χαραμή: “Με τους «Σφήκες» δεν βίωνα το κουτσομπολιό, βίωνα την ίδια την παράσταση και ήταν ευτυχία. Όλα τα υπόλοιπα λέγονταν από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα ποια είμαι και τι κάνω. Πολλοί δε, από αυτούς δεν είχαν καν δει την παράσταση. Επίσης, έχω την ψυχραιμία να μην έχω άμεσες αντιδράσεις. Δεν θα πω για το «μαλάκα» που με βρίζει· καταλαβαίνω ποιος είναι, τι ζόρι τραβάει, τι περνάει στη ζωή του και καταλήγω να μην ασχοληθώ με τέτοιες περιπτώσεις” ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝεφέλη Μαϊστράλη: Yπάρχουν θεατρικά αριστουργήματα που έχουν μείνει κλειδωμένα σε συρτάρια, γιατί δεν είχαν την ευκαιρία να ανέβουν12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz