MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
01
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Free City: Τι θα κάνουμε δωρεάν αυτό το ΠΣΚ στην Αθήνα;

Χορευτικές παραστάσεις, street parties και σουαρέ στην Κυψέλη, εργαστήρια, συναυλίες και άλλα με ελεύθερη είσοδο, από την Παρασκευή 31 Μαΐου έως την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Athens Jazz, photo: Vangelis Patsialos
Monopoli Team

1. Athens Jazz Festival στην Τεχνόπολη

Το Athens Jazz Festival επιστρέφει μεγαλύτερο από ποτέ στην Τεχνόπολη και όλο το ΠΣΚ θα απολαύσουμε δωρεάν συναυλίες τζαζ καλλιτεχνών από όλη την Ευρώπη. Την Παρασκευή 31 Μαΐου στη σκηνή ανεβαίνουν οι Product May Contain από την Πολωνία, η Mingo Rajandi από την Εσθονία, το Zabelov Group, το εξαιρετικό ντούοαπό την Τσεχία. Η πρώτη ημέρα του καλοκαιριού φέρνει και την αντίστοιχη διάθεση στο Athens Jazz. To Σάββατο 1η Ιουνίου, τους ρυθμούς ανεβάζει η επτάδα των Shake Stew από την Αυστρία με την γκρουβάτη τρέλα της, οι ξεσηκωτικοί Sunbörn: η γεμάτη ενέργεια εξάδα από τη Δανία, η Βρετανίδα ερμηνεύτρια Cherise. Την Κυριακή 2 Ιουνίου υποδεχόμαστε τη Nana Rashid και απολαμβάνουμε την ευθραυστότητα, την τρυφερότητα και την υπόκωφη ένταση που αναβλύζει από τη μελαγχολική μα και συνάμα δυναμική χροιά της. Στη συνέχεια, το πολυβραβευμένο Daahoud Salim Quintet από την Ισπανία έρχεται να καλύψει μια μεγάλη γκάμα τζαζ κατευθύνσεων και το γκρουβάτο και γεμάτο φαντασία σχήμα από τη Γερμανία, οι Botticelli Baby, κλείνουν τη βραδιά και μοιράζονται με το κοινό ποικίλα τζαζικά στυλ, εκρηκτική κίνηση, χορευτικές διαθέσεις.
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

2. Η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στα σκαλιά του Αρχαιολογικού Μουσείου

Χορευτικές στιγμές σε απρόσμενα σημεία μέσα στην πόλη, από τους τελειόφοιτους φοιτητές και φοιτήτριες της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ). Στην καρδιά της Αθήνας, ξεκινάει μια πρωτοβουλία που φέρνει τον χορό σε πλατείες και άλλα σημεία της πόλης, κάνοντας τον αστικό μας χώρο ένα ζωντανό σκηνικό για μια τέχνη που κινείται και ενώνει. Η σειρά των παραστάσεων αυτών περιλαμβάνει διάφορα σόλο και ομαδικές χορογραφίες, όλες εμπνευσμένες από τους ανθρώπους, την πόλη και τις πολυμορφίες της. Κάθε παράσταση στοχεύει να γίνει μια γέφυρα ανάμεσα στον πολιτισμό και την καθημερινότητα, δίνοντας στους περαστικούς την ευκαιρία να σταματήσουν, να παρατηρήσουν και να αφεθούν σε μια ξεχωριστή εμπειρία. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει να δώσει νέα ζωή σε πλατείες και δρόμους, μετατρέποντάς τες σε ζωντανούς πολιτισμικούς χώρους, όπου ο χορός είναι το μέσο για να εκφραστούν συναισθήματα, ιδέες και ιστορίες. Κάθε χορογραφία είναι μια μικρή ανακάλυψη, μια εμπειρία που συνδέει την τέχνη με τον χώρο και το κοινό.
Παρασκευή 31 Μαΐου στις 20:00 – 21:00
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFamily Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά12.09.2018

3. Athens City Festival: Σουαρέ στην Κυψέλη

Την τελευταία μέρα της Άνοιξης, συναντιόμαστε για να συζητήσουμε τα καλοκαιρινά μας πλάνα με μια Μαρμίτα Red Ale στο χέρι, να δοκιμάσουμε υπέροχα cocktails με τα premium mixers Savortails δια χειρός Ραντάρ αλλά και το ειδικά σχεδιασμένο για την περίσταση μενού του περίφημου Joshua Tree, παρέα με μουσική από τους δημοφιλέστερους DJs της πόλης. Γιατί το καλοκαίρι στην πόλη ξεκινάει από την Κυψέλη. Οι DJs που θα εξυψώσουν τη διάθεση είναι οι: Myrto & Katia, Pene & Makis Papasimakopoulos και Christian Disko & Mister Kentro.
Παρασκευή 31 Μαΐου στις 17:00 – 23:00
Δημοτική Αγορά Κυψέλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣε αυτούς τις αθηναϊκούς κήπους γιορτάζουμε το πρώτο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού12.09.2018

4. Pride FM Kick Off Party στην Πλατεία Καπνικαρέας

Την τελευταία μέρα της Άνοιξης, το This Is Athens – City Festival και ο Pride 98.6, διοργανώνουν ένα street party που θα μείνει αξέχαστο. To στούντιο του Pride 98.6 μεταφέρεται στην καρδιά της Αθήνας: στην οδό Ερμού. Μέσα από το open van studio, o Γιάννης Καστανάκης θα εκπέμπει live από τις 18:00. Στις 20:00 αρχίζει το πάρτι, με DJ sets κι ένα μοναδικό live gig από τον Leon of Athens και την μπάντα του. Μέσα από αυτή τη μουσική γιορτή μιλάμε απλά, κανονικά και αυτονόητα για την αποδοχή, την συμπερίληψη και την ισότητα. Ενώνουμε τις φωνές μας, χορεύουμε και τραγουδάμε μέχρι…μέχρι να πέσει το σκοτάδι.
Παρασκευή 31 Μαΐου στις 18:00
Πλατεία Καπνικαρέας

5. Βικτώρια Music Sessions στην Πλατεία Βικτωρίας

Η αφρόκρεμα της σύγχρονης ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής δίνει ραντεβού στα Βικτώρια Music Sessions, στην Πλατεία Βικτωρίας, από νωρίς το απόγευμα έως αργά το βράδυ. Οι καλλιτέχνες και djs George Apergis, Fo, Clubkid και Artemios θα σας ψυχαγωγήσουν με ένα πολυσυλλεκτικό μίγμα που περιλαμβάνει house, techno, electro και freestyle ακούσματα.
Παρασκευή 31/05, 17:30 – 23:00
Πλατεία Βικτωρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHome Cinema: 5 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο12.09.2018

6. Athens Garden Festival: Συναυλία στον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Αθηναίων

Το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο διοργανώνει to Athens Garden Festival, ένα μοναδικό διήμερο φεστιβάλ σε ένα από τα πιο πολυπολιτισμικά σημεία της πόλης: τον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Αθηναίων. Για δύο ημέρες, καταξιωμένα μουσικά σχήματα, έμπειροι χορευτές κι ένα κοινό, εξοικειωμένο και μη, θα δώσουν το παρόν σε ένα αντάμωμα παραδοσιακής μουσικής από διάφορες χώρες του κόσμου. Την Παρασκευή, η Ειρήνη Τουμπάκη, ερμηνεύτρια με μεγάλη πορεία στο Σμυρνέϊκο, το ρεμπέτικο και το έντεχνο και ο Μάριος Στρόφαλης συνθέτης των συλλογών European taxim, soundtrack και tango συνθέτης, πιανίστας και ακκορντεονίστας, συναντούν τους “tangueros” Κώστα Βλαχόπουλο, σολίστ χρωματικής φυσαρμόνικας και Herman Mayr, κιθαρίστα, μπασίστα και ερμηνευτή από το Μπουένος Άϊρες, σε μια υπερπόντια διαχρονική μουσική συνομιλία. Μαζί τους ο Νίκος Μήλας στο βιολί και η Αθηνά Κουκή στο κανονάκι.
Παρασκευή στις 20:30
Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤζαζ στην Τεχνόπολη, τέχνη και μουσική στο ΕΜΣΤ, κοκτέιλ και πάρτι: Αυλαία για το 3ο This is Athens City Festival12.09.2018

7. Οδός Φανταστικής, από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 3ο Κουδούνι – Όπερα στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Το 3ο Κουδούνι Όπερα, το καθιερωμένο πρόγραμμα διακαλλιτεχνικής και παιδαγωγικής δράσης για σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο έδωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη φαντασία και παρουσιάζει με τη συμμετοχή 200 μαθητών επί σκηνής την παράσταση μουσικού θεάτρου Οδός Φανταστικής – ΥΓ: Είσοδος από το πρώτο συρτάρι… Guest star το φάντασμα του Τζάννι Ροντάρι, σε σύνθεση και μουσική διεύθυνση Σοφίας Καμαγιάννη, λιμπρέτο Αναστασίας Στυλιανίδη και σκηνοθετική επιμέλεια Ελένης Ζαχοπούλου. Η παράσταση αποτελεί το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα του εκπαιδευτικού προγράμματος 3ο Κουδούνι Όπερα, το οποίο υλοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς.
Σάββατο 1 Ιουνίου στις 18:30
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ,
ΚΠΙΣΝ

8. Φεστιβάλ Φιλοσοφίας 2024 «Τεχνητή Νοημοσύνη: ποιο είναι το μέλλον της ανθρώπινης σκέψης;»

Το φετινό Φεστιβάλ Φιλοσοφίας, σε συνεργασία με το περιοδικό Philosophie Magazine, καλεί το κοινό να στοχαστεί πάνω στο θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη: ποιο είναι το μέλλον της ανθρώπινης σκέψης;». Στόχος του φετινού φεστιβάλ είναι να θέσει στοχευμένα και τεκμηριωμένα ερωτήματα γύρω από τις τεράστιες αλλαγές που αναμένεται να επιφέρει η τεχνητή νοημοσύνη: ποιες επιπτώσεις θα έχει στην αρχιτεκτονική; στη γεωπολιτική και στην τέχνη του πολέμου; στο περιβάλλον; στην κυκλοφορία των οχημάτων, στην καλλιτεχνική δημιουργία, στον ελεύθερο χρόνο και στην εκπαίδευση; στα φαινόμενα της συνωμοσιολογίας και της παραπληροφόρησης, λαμβάνοντας υπόψη τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρουν τα deep fakes για τη διάδοση πλαστών βίντεο; Τέλος, θα εστιάσουμε σε ένα ερώτημα που σχετίζεται άμεσα με τη φιλοσοφία: τι εναπόκειται πλέον στη φυσική νοημοσύνη; Με άλλα λόγια, στο τεχνολογικό περιβάλλον που διαμορφώνεται με την εμφάνιση νέων εργαλείων για τη διαχείριση της πληροφορίας, η ανθρώπινη σκέψη θα πρέπει άραγε να επαναπροσδιορίσει τις ικανότητές της ή ακόμη και να αναπτύξει νέες;» Ανακαλύψτε το αναλυτικό πρόγραμμα και όλες τις δραστηριότητες για το διήμερο εδώ.
Παρασκευή 31 Μαΐου, Σάββατο 1 Ιουνίου
Κήποι Γαλλικής Σχολής Αθηνών, Διδότου 6

9. Park your Cinema Kids: Αργοναύτες: Η Οργή του Ποσειδώνα

Οι μικροί θεατές και οι οικογένειές τους είναι καλεσμένοι και φέτος στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ για να ανακαλύψουν αρχαίους μύθους, κλασικά παραμύθια και ιστορίες με φαντασία, μάγια και μυστήρια μέσα από συναρπαστικές ταινίες κινουμένων σχεδίων και live action, για όλες τις ηλικίες.  Από τις ιπτάμενες περιπέτειες του Ίκαρου και του Δαίδαλου στην ομώνυμη ταινία, μέχρι την περιήγηση στην πολύχρωμη «Χώρα των Νεκρών» του Coco, και από τη γεμάτη αινίγματα και εκπλήξεις αναζήτηση του αγαπημένου Μικρού Νικόλα στην ταινία Ο Μικρός Νικόλας και το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού, μέχρι τη νέα εκδοχή της Μικρής Γοργόνας με τη φωνή της Μαρίνας Σάττι, οι επιλογές του φετινού προγράμματος φιλοδοξούν να προσκαλέσουν τα παιδιά σε ένα ταξίδι στη φαντασία και στους διαχρονικούς μύθους. Καθώς το Ξέφωτο θα μετατραπεί σε έναν θαυμαστό κόσμο κλασικών αφηγήσεων, γέλιου, χαράς και περιέργειας, μικροί και μεγάλοι θα περάσουν αξέχαστες στιγμές παρέα με τους ήρωες που είναι φτιαγμένοι για να μας συντροφεύουν μια ζωή. Το Σάββατο 1 Ιουνίου, το Park your Cinema Kids, κάνει πρεμιέρα με την ταινία κινουμένων σχεδίων Αργοναύτες: Η Οργή του Ποσειδώνα. Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Σάββατο 1 Ιουνίου στις 21:00
Ξέφωτο, ΚΠΙΣΝ

10. Εργαστήριο: Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση στο ΚΠΙΣΝ

Με αφορμή την υπαίθρια έκθεση αφιερωμένη στο έργο της καλλιτέχνιδος Άλεξ Μυλωνά, που παρουσιάζεται στην Εσπλανάδα του Κέντρου Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο για παιδιά, στο οποίο καλούνται να δημιουργήσουν τρισδιάστατες συνθέσεις εμπνευσμένες από δύο στοιχεία του έργου της: την κατασκευή ενός έργου που λειτουργεί σαν προέκταση του σώματός τους και ταυτόχρονα μίας μακέτας ενός γλυπτού που θα μπορούσε να σταθεί σε τεράστια κλίμακα. Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα δουλέψουν σε ζευγάρια, βοηθώντας ο ένας τον άλλον για να φτιάξει ο καθένας και η καθεμία το δικό του έργο. Το έργο αυτό θα έχει ταυτόχρονα δύο χρήσεις/ προεκτάσεις: μια σύνθεση που θα καλύψει μέρος του σώματός τους όπως η κατασκευή μίας μάσκας ή μέρος ενός κουστουμιού. Παράλληλα, τοποθετώντας τη σύνθεση στον χώρο με πιθανές μικρές προσαρμογές θα συζητήσουμε πώς αυτή μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα τρισδιάστατο γλυπτό μεγάλης κλίμακας για τον δημόσιο χώρο. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 9 έως 12 ετών, ενώ ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 20. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κυριακή 2 Ιουνίου στις 12.00-14.00
Παιδικό Εργαστήριο ΕΒΕ, ΚΠΙΣΝ

11. Astellas Hellas: Ένας περίπατος που “νικά” τον καρκίνο του προστάτη

Στο πλαίσιο της νέας εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη, η Astellas Hellas διοργανώνει μια συμβολική πεζοπορία 4 χλμ στο αισθητικό δάσος Υμηττού, την Κυριακή 2 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων Καρκίνου. Με κεντρικό μήνυμα «Μην αλλάζεις τη ζωή σου, απλώς συνήθειες…» και συνοδευτική προτροπή «Ακολούθησε τη θεραπεία σου, υιοθέτησε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Μπορείς να τον αντιμετωπίσεις. Ενημερώσου!», η εκστρατεία της Astellas λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης των ασθενών με καρκίνο προστάτη και του περιβάλλοντός τους, αποσκοπώντας επιπλέον στην ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για τον καρκίνο του προστάτη. Στον σταθμό Μετρό Κατεχάκη (Έξοδο προς Κατεχάκη – απέναντι από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401) θα υπάρχει πούλμαν, το οποίο θα αναχωρήσει στις 9.00 π.μ. για τους συμμετέχοντες που δεν μπορούν να έρθουν με δικό τους μεταφορικό Μέσο. Θα σας αποσταλεί σχετικό email με περισσότερες πληροφορίες μετά την εγγραφή σας. Επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο τηλ. 2107710335.
Κυριακή 2 Ιουνίου στις 9:30
Σημείο εκκίνησης: Πυροφυλάκιο Καραμολέγκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Λάνθιμος από τα παλιά12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις