MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
01
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Αυτό το Σαββατοκύριακο, 1-2 Ιουνίου 2024, εκφραζόμαστε καλλιτεχνικά με έμπνευση τη τζαζ μουσική στην Τεχνόπολη, παρακολουθούμε τις περιπέτειες του Ιάσωνα και των Αργοναυτών στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ και και περνάμε δημιουργικές ώρες με την οικογένεια μας σε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης.

Park your Cinema Kids: Η Οργή του Ποσειδώνα (2022) στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ
Monopoli Team

Θέατρο

Φύση, μίλα δυνατά!: Μια παράσταση αφήγησης με ζωντανή μουσική στον Πύργο Δάσους Συγγρού

Η ομάδα Παραμυθοκαμώματα έρχεται να μας αφηγηθεί ιστορίες όπου οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με διάφορα περιβαλλοντικά προβλήματα και αναζητούν μαζί μας τις λύσεις. Ένα αποδημητικό πουλί ξεκινάει το μακρινό του ταξίδι προς τις χώρες του νότου. Μα σαν φτάσει στην Αφρική και νερό αναζητήσει, θα ανακαλύψει ότι το αγαθό αυτό είναι λιγοστό εκεί. Ένας βάτραχος, του λένε, έχει πιει όλο το νερό της γης. Πώς όμως; Και πώς θα τον πείσει να το δώσει πίσω; Ίσως με τις ιστορίες. Το πουλάκι θα ταξιδέψει σε όλη τη γη και θα αναζητήσει ιστορίες που μιλάνε για τη φύση και το πόσο δοκιμάζεται. Για το μικρό κολιμπρί που προσπάθησε μόνο του να σβήσει μια μεγάλη φωτιά. Για τον Μικού που σεβάστηκε τα δέντρα. Για εκείνον το βασιλιά που θέλησε να σκοτώσει όλα τα βατράχια. Η αλυσίδα της ζωής, ο σεβασμός στη φύση, η ατομική και η συλλογική ευθύνη ξεδιπλώνονται μέσα από συμβολικές ιστορίες, ξυπνάνε τη σκέψη και προβληματίζουν. Και ίσως στο τέλος να πείσουν και τον βάτραχο να δώσει πίσω το νερό. Τη διαδρομή μας αυτή έρχονται να ντύσουν τραγούδια και μελωδίες που ερμηνεύονται ζωντανά. *Παίζουν: Αφήγηση: Βιργινία Κοκκίνου, Ειρήνη Νικολακοπούλου. Μουσική: Ειρήνη Νικολακοπούλου.
Κυριακή 2/6, 11.00.
Είσοδος Ελεύθερη
Πύργος Δάσους Συγγρού, Λεωφ. Κηφισίας 182, Κηφισιά.

Αισωπομαχίες, από την ομάδα Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία

5 μύθοι του Αισώπου γνωστοί αλλά αγνώριστοι σε ανοιχτούς χώρους και αυτό το καλοκαίρι από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. Οι «Αισωπομαχίες» ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων, με αγνά χειροποίητα υλικά, διαδραστικά παιχνίδια, ζωντανή μουσική και τραγούδια, με χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις. Μάχες, έριδες, συγκρούσεις, ανταγωνισμοί και αψιμαχίες συνθέτουν ένα σκηνικό εκρηκτικό σε μία παράσταση όπου τα παιδιά αναλαμβάνουν σημαντικό και ενεργό ρόλο στην εξέλιξη των ιστοριών. Τύμπανα, κιθάρα, άρπα, βροντή, καζού, magic drum, καλίμπα, ξύστρα, μουσική γαβάθα, καστανιέτες, κρόταλα, ζήλιες, καχόν, δίνουν ζωντάνια και ρυθμό, σε μία παράσταση όπου οι ιστορίες και η ζωντανή μουσική έχουν τον πρώτο λόγο. *Σκηνοθεσία: Θεατρική ομάδα Μικρός Νότος και Πέτρος Δαμουλής. Παίζουν: Νίκος Αξιώτης, Δήμητρα Σκέμπη, Έλσα Λουμπαρδιά.
Σάββατο 1/6, 19:00 (Cine Paris Πλάκα) και Κυριακή 2/6, 19:30 (Κινηματογράφος Φλερύ Καλλιθέα)
Εισιτήρια: 10 € προπώληση. 12 € στο ταμείο την ημέρα της παράσταση. Προπώληση: ticketservices.gr.

«Η Μεγάλη Γιορτή», από την Άννα Τζίμα και τις Μορφές Έκφρασης στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους

Ο γνωστός μύθος του Αισώπου «Το λιοντάρι, το κοράκι και η αλεπού» γίνεται παράσταση-παιχνίδι, για παιδιά 3-8 ετών, από την Άννα Τζίμα και τις Μορφές Έκφρασης, και παρουσιάζεται στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους. Ένα mini παιδικό musical που μας καλεί όλους να συναντηθούμε με χορό, και ζωντανή μουσική σε μια πολύχρωμη «Μεγάλη Γιορτή» και μας δίνει την ευκαιρία να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να εμπιστεύονται την κρίση τους, να παρατηρούν και να λένε όχι όταν πρέπει. Υπόθεση: Μια φορά κι έναν καιρό, ένα άρρωστο, γέρικο λιοντάρι πεινούσε, μα δεν μπορούσε να κυνηγήσει. Έτσι, με τον πιστό του υπηρέτη, το κοράκι, καταστρώνουν ένα τρομερό σχέδιο που θα φέρει το φαγητό του κατ’ ευθείαν στο πιάτο του! Θα καλέσει όλα τα ζώα σε μια Μεγάλη Γιορτή! Όμως, ένα μικρό αλεπουδάκι, που δεν ήταν σαν όλα τα ζώα, θυμήθηκε τι έλεγαν οι μεγαλύτερες αλεπούδες: «Παρατήρησε, σκέψου κι εμπιστεύσου αυτό που νιώθεις». Έτσι, κατάλαβε την παγίδα και γλίτωσε από τα δόντια του λιονταριού, γιατί ήξερε, όχι μόνο να ακούει, αλλά και να βλέπει. *Παίζουν: Πέλια Γιαννουλάτου, Κωστής Παπάζογλου, Γιώργος Χουσάκος. Παραστάσεις: Από Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Κάθε Σάββατο στις 12:00.
Εισιτήρια: 10€ γενική είσοδος. | Προπώληση: ticketservices.gr
Βοτανικός Κήπος Διομήδους, Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι. Πληροφορίες: Τηλ: 210 3464903 – 210 3464002.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, με ελεύθερη συμμετοχή12.09.2018

Φεστιβάλ

Kidsland Festival 2024 στο Κατράκειο

Η Kidsland, το μεγαλύτερο φεστιβάλ για Παιδιά έρχεται στο Θέατρο Κατράκειο. Ενα θέαμμα 6 ωρών με ένα εισιτήριο. Το μεγαλύτερο πάρτυ για παιδιά έρχεται με πολύ Μουσική με 2 Συναυλίες Burger Project -Smurfs Live on Stage , Show μαγείας από τον Μάγο Σανκάρα , Bubble Show ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο της Σαπουνόφουσκας από τον Mr and Mrs Bubble και για πρώτη φορά στην Ελλάδα η μουσική παράσταση Show Hello Kitty. Τέλος οι Animation Team της Kidsland που θα κάνουν ένα τεράστο party και στο τέλος 2 αγαπημένες κινηματογραφικές ταινίες στην Μεγαλύτερη οθόνη της Ελλάδας .
Σάββατο 1/6 και Κυριακή 2/6 στις 16:00.
Εισιτήρια (6€) και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Μάνου Κατράκη και Κυρά Της Ρώ, Νίκαια. Τηλέφωνο: 21 3207 5289.

Κινηματογράφος

Park your Cinema Kids: Η Οργή του Ποσειδώνα (2022) στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Οι μικροί θεατές και οι οικογένειές τους είναι καλεσμένοι και φέτος στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ για να ανακαλύψουν αρχαίους μύθους, κλασικά παραμύθια και ιστορίες με φαντασία, μάγια και μυστήρια μέσα από συναρπαστικές ταινίες κινουμένων σχεδίων και live action, για όλες τις ηλικίες. Σάββατο 1/6, 21:00: «Η Οργή του Ποσειδώνα»: Η ζωή κυλάει ήρεμα στην Ιωλκό, το πανέμορφο και ακμάζον λιμάνι της αρχαίας Ελλάδας. Μέχρι που ο Ποσειδώνας οργίζεται και απειλεί να το εξαφανίσει. Ένα πανέξυπνο και περιπετειώδες νεαρό ποντίκι μαζί με τον γάτο που παίζει τον ρόλο του θετού του πατέρα σπεύδουν να βοηθήσουν τον γερασμένο πια Ιάσονα και τους Αργοναύτες στην αποστολή διάσωσης της πόλης. Η εκστρατεία αυτή θα τους οδηγήσει σε μέρη μακρινά, όπου ζουν μυθικά πλάσματα και μερικά από τα πιο επικίνδυνα τέρατα της μυθολογίας. * Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Σάββατο 1/6, 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Αθήνα.

Φανταστικοί φίλοι

Από τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη John Krasinski, η ταινία «Φανταστικοί Φίλοι» έχει για πρωταγωνίστρια ένα κορίτσι που ανακαλύπτει ξαφνικά ότι μπορεί να βλέπει τους φανταστικούς φίλους όλων των παιδιών – καθώς και τι κάνει με αυτήν την υπερδύναμη – και ξεκινά μια μαγική περιπέτεια για να επανασυνδέσει τους ξεχασμένους Φανταστικούς Φίλους με τα αντίστοιχα παιδιά. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ryan Reynolds, John Krasinski, Cailey Fleming, Fiona Shaw και ακούγονται οι φωνές των Phoebe Waller-Bridge, Louis Gossett Jr. και του Steve Carell, μαζί με πολλούς άλλους που δίνουν ζωή σε υπέροχους μοναδικούς χαρακτήρες που αποδεικνύουν την απίστευτη δύναμη της παιδικής φαντασίας.
*Δείτε αίθουσες προβολής εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑργοναυτική εκστρατεία: Ο «Καραγκιόζης» του Ηλία Καρελλά το καλοκαίρι στον Κήπο του Μεγάρου12.09.2018

Δράσεις

Οδός Φανταστικής: Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι συμβαίνει μέσα στο κεφάλι σας όταν αρχίζετε να φαντάζεστε; Με αυτήν ακριβώς τη σκέψη ξεκινάει η βόλτα στην «Οδό Φανταστικής». Μια βόλτα που αποκαλύπτει την καθοριστική συμβολή της φαντασίας και των αξιοθαύμαστων μηχανισμών της, στην προσπάθεια του ανθρώπου να ανακαλύψει τον κόσμο, να τον κατανοήσει και να τον αναδιαμορφώσει. Ένα παράξενο και ευφάνταστο τσίρκο εμφανίζεται ξαφνικά και δίνει μια παράσταση… μέσα στο κεφάλι των θεατών, ένα «Τσίρκο Εγκεφάλου». Ο θίασος πολυπληθής… σαλτιμπάγκοι σκέψης, ποιητές ζογκλέρ, πρωταθλητές στο λάθος που σπάνε τα κοντέρ, καμικάζι κλειδαράδες και καθρέφτες μαγικοί, guest star φαντάσματα που ομορφαίνουν τη ζωή… Κομπέρ: η «φωνή της πραγματικότητας», ο Λέων Πραγματίμων.. Για να επινοήσεις μια ιστορία, ακόμη κι αν δεν το γνωρίζεις, χρησιμοποιείς τη «Γραμματική της φαντασίας» του Τζάννι Ροντάρι… Συμφέρει να την έχεις πάνω πάνω… Στο πρώτο συρτάρι…
Σάββατο 1/6, 18:30
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται αποκλειστικά μέσω ticketservices.gr.
Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ, ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Αθήνα.

Athens Jazz for Kids στην Τεχνόπολη

Φέτος, το Athens Jazz δίνει βήμα και στα παιδιά, φιλοξενώντας για ένα πρωινό δωρεάν δράσεις αποκλειστικά αφιερωμένες στους μικρούς επισκέπτες του φεστιβάλ ηλικίας 3-11 ετών. Εικαστικά εργαστήρια, εργαστήριο χορού, μουσικοθεατρική παράσταση αλλά και ένα πρωτότυπο μουσικό κυνήγι θησαυρού-εξερεύνησης από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου απλώνονται στους χώρους της Τεχνόπολης, με την τζαζ να αποτελεί την έμπνευση για την καλλιτεχνική έκφραση των παιδιών. *Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Κυριακή 2 Ιουνίου 2024
Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση θέσης στο more.com.
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 3010 9300.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Μάγκας, της Πηνελόπης Δέλτα σε καλοκαιρινή περιοδεία12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες