MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
02
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΣΚ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 1-2 Ιουνίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες και εκθέσεις, που δεν θέλετε με τίποτα να χάσετε αυτό το Σαββατοκύριακο 1-2 Ιουνίου.

Monopoli Team

Θεατρικές παραστάσεις-Όπερες

1. Τόσκα: Η Εθνική Λυρική Σκηνή “ανοίγει” το Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο

Με τη δημοφιλέστατη «Τόσκα» του Τζάκομο Πουτσίνι ανοίγει η Εθνική Λυρική Σκηνή το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 1, 2, 6 και 11 Ιουνίου 2024, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού, σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια Ούγκο ντε Άνα και αναβίωση σκηνοθεσίας Κατερίνας Πετσατώδη.

Η Τόσκα, το μοναδικό οπερατικό θρίλερ, έκανε παγκόσμια πρεμιέρα το 1900 στη Ρώμη. Δίκαια μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου, όπου τα παράφορα πάθη υπογραμμίζονται από την άκρως υποβλητική μουσική του Τζάκομο Πουτσίνι. Η αφηγηματική πλοκή της Τόσκας συμπεριλαμβάνει μια σειρά από ανθρώπινα θεμελιώδη ζητήματα: τον έρωτα, τη ζήλια, τη διεστραμμένη λαγνεία, την πίστη στη φιλία. Και παρά το γεγονός ότι ο θάνατος σφραγίζει το έργο, εντούτοις η ουσία της πλοκής του έργου είναι ο αβίωτος διχασμός της ηρωίδας η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα εφιαλτικό δίλημμα. Για την Τόσκα η Εθνική Λυρική Σκηνή έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή κορυφαίων πρωταγωνιστών της όπερας με διεθνή ακτινοβολία. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει και να ακούσει τις σπουδαίες υψιφώνους, τις Γεβγκένια Μουραβιέβα (1 & 6/6) και Τσέλια Κοστέα (2 & 11/6).
 1, 2, 6, 11 Ιουνίου στις 21:00
Από 15 έως 100€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα 

2. Μια Ιλιάδα, των Λίζα Πήτερσεν και Ντένις Ο’ Χέαρ από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας στο Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο επιχειρώντας να αναδείξει την πολιτιστική προσφορά των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, να ενισχύσει τον διάλογο με τη θεατρική κοινότητα της Περιφέρειας και να προβάλει το έργο της πέραν γεωγραφικών ορίων, φιλοξενεί στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», το έργο της Λίζα Πήτερσεν και του Ντένις Ο’ Χέαρ, «Μια Ιλιάδα», σε σκηνοθεσία της Βαρβάρας Δούκα, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας.

Η αρχετυπική αφήγηση της Ιλιάδας του Ομήρου, από τον άντρα -ραψωδό, έρχεται στο σήμερα, για να αποδείξει με τον αμεσότερο τρόπο τη διαχρονικότητα του πολέμου και του πόνου που προξενεί. Ξεκινώντας από κείνον τον πρώτο, επικό πόλεμο, καταλήγει σε μία ατελείωτη, εντυπωσιακή ονοματολογία όλων των πολέμων που έζησε ποτέ η ανθρωπότητα. Τον συγκλονιστικό μονόλογο, συνοδεύει ένας μουσικός-ορχήστρα εν είδει «Μούσας» μεταμορφώνοντας με τη ζωντανή μουσική, την αφήγηση, σε ένα ζωντανό ποίημα. Ερμηνεύει o Νίκος Αρβανίτης.
Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Ιουνίου στις 20:30
15€ γενική είσοδος, 10€ εκπτωτικό
Εθνικό Θέατρο Κτήριο Τσίλλερ – Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα

Μουσικές παραστάσεις-Συναυλίες-Πάρτι

3. Nick Cave: Για τρεις σπάνιες εμφανίσεις στη Στέγη με τον Colin Greenwood

1, 2 και 3 Ιουνίου, ο Nick Cave ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, για μια σειρά σπάνιων σόλο εμφανίσεων με τον ίδιο στο πιάνο και τον Colin Greenwood των Radiohead στο μπάσο. Οι εμφανίσεις αυτές αποτελούν συνέχεια της sold-out περιοδείας σε ΗΠΑ και Αυστραλία, όπου Cave και Greenwood αποθεώθηκαν από κοινό και κριτικούς, με καθηλωτικές ερμηνείες τραγουδιών από την πολυετή δισκογραφία του Κέιβ.
1, 2, 3 Ιουνίου στις 20:30
35-150 €
Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, Αθήνα

4. Οι Still Corners στο Gagarin

Οι Still Corners για δεύτερη συναυλία στο Gagarin το Σάββατο 1η Ιουνίου. Η σχέση λατρείας που έχει το ελληνικό κοινό με τους Still Corners είναι πια δεδομένη, με το έξοχο “The Trip” (των εκατοντάδων εκατομμυρίων streams) να ακούγεται σταθερά στα ποιοτικά ραδιόφωνα της χώρας, όπως και άλλα μικρά διαμαντάκια τους, όπως τα “The Message”, “Black Lagoon”, “Endless Summer”. Οι δε εμφανίσεις τους στο Gagarin έχουν μετατραπεί σε παράδοση, καθώς μετά από τη μαζική αγάπη του κοινού που έχουν δεχθεί εκεί, το θεωρούν ένα από τα πλέον αγαπημένα live venues τους. Ειδικά η συναυλία τους το 2018 και το αναπάντεχο sold out, υπήρξε μια πολύ σημαντική στιγμή για αυτούς, καθώς άλλαξε ριζικά την πορεία τους. Έκτοτε, κάθε φορά που περιοδεύουν στην Ευρώπη, η υπνωτιστική κιθάρα του Greg και η ευαίσθητη, αιθέρια φωνή της Tessa “πρέπει” να ακουστούν στο Gagarin. Η συναυλία του Σαββάτου θα περιλαμβάνει τραγούδια από όλη την πορεία τους και εντάσσεται στα πλαίσια της περιοδείας για την προώθηση του νέου άλμπουμ τους “Dream Talk”.
Σάββατο 1 Ιουνίου στις 20:30
29 ευρώ
Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα

5. Indie Playground Festival vol.2: Διήμερο μουσικό πάρτι στην Πειραιώς 260

Με το Indie Playground Festival, ένα δυναμικό μουσικό διήμερο που διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στον χώρο Playground 260 (πίσω από την Πειραιώς 260) στις 1 και 2 Ιουνίου, υποδεχόμαστε το φετινό καλοκαίρι. Το Φεστιβάλ μας καλεί σε ένα μοναδικό μουσικό event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή. Στη σκηνή του Playground 260 θα εμφανιστούν μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα της εναλλακτικής σκηνής, όπως ο Larry Gus, οι Kooba Tercu, οι Deaf Radio και άλλοι, σ’ ένα εκρηκτικό μείγμα που αναμένεται να συναρπάσει το κοινό για δύο βραδιές γεμάτες φρέσκους ήχους και ανεπιτήδευτη δημιουργικότητα. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
1 & 2 Ιουνίου 2024 * Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00
Από 5€
Playground 260 – Είσοδος για το κοινό από Σπύρου Πολυκράτη 6, (κάθετος δρόμος στην Πειραιώς μετά την είσοδο της Πειραιώς 260)

6. Ο Γιώργος Θεοφάνους αντικριστά με τον Κώστα Χατζή στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους αφού βρέθηκε αντικριστά πρώτα με τον Στέφανο Κορκολή, συνεχίζει αυτή την εβδομάδα με τον Κώστα Χατζή (ακολουθούν οι συναντήσεις με τον Γιώργο Κατσαρό και τον Θανάση Πολυκανδριώτη) στην μαγική σκηνή του θεάτρου Παλλάς. Ήταν 1991 όταν ο Κώστας Χατζής συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Γιώργο Θεοφάνους στο στούντιο POLYSOUND. Ο Κώστας Χατζής ερμήνευσε τραγούδια των Γιώργου Χατζηνάσιου, Γιάννη Σπανού και Μάριο Τόκα, σε μία δισκογραφική δουλειά που άφησε το στίγμα της και ο Γιώργος Θεοφάνους υπέγραψε ως ενορχηστρωτής. Στις 2 & 3 Ιουνίου θα βρεθούν και πάλι, αντικριστά, ο ένας στο πιάνο και ο άλλος με την κιθάρα του, για να μας προσφέρουν ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο.
2 & 3 Ιουνίου στις 21:00
Από 16 έως 80€
Θεατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣπουδαία ονόματα του ελληνικού τραγουδιού… «Αντικριστά» με τον Γιώργο Θεοφάνους – Όσα θα δούμε στο θέατρο Παλλάς12.09.2018

7. Μουσικοί Αστερισμοί: King Garcia, Moon Μoth, Marva Von Theo στο Εθνικό Αστεροσκοπείο

Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024, οι King Garcia, οι Moon Moth και οι Marva Von Theo, συμπράττουν για μία μοναδική συναυλιακή εμπειρία στο Αστεροσκοπείο Αθηνών. Κάτω από τον έναστρο Αθηναϊκό ουρανό, θα παρουσιαστούν τρεις ατμοσφαιρικές μουσικές συνθέσεις από το ευρύτερο φάσμα του πειραματικού ακουστικού, του σκοτεινού electronic rock και της darkpop.
Σάββατο 1 Ιουνίου στις 20:30
10€
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Λόφος Νυμφών, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥπονομεύοντας τα στερεότυπα: Η Cindy Sherman στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης12.09.2018

Εκθέσεις

8. Πρώιμα έργα – ορόσημα της Αμερικανίδας φωτογράφου Cindy Sherman στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Περισσότερα από εκατό έργα της Cindy Sherman φιλοξενούνται στην έκθεση με τίτλο «Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα» που διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (μέχρι 4 Νοεμβρίου 2024) στο Μέγαρο Σταθάτου. Πρόκειται για την πρώτη μουσειακή έκθεση με φωτογραφικά έργα της διάσημης Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας στην Ελλάδα, στην οποία θα παρουσιαστούν έργα-ορόσημα από την πρώιμη σειρά φωτογραφιών «Untitled Film Stills» (1977-1980), καθώς και από τις σειρές «Rear Screen Projections» (1980), «Centerfolds» (1981) και «Color Studies» (1982).

Η Sherman μεταμορφώνεται σε διάφορους επινοημένους χαρακτήρες που απαθανατίζει σε διαφορετικά σκηνικά, αναλαμβάνοντας η ίδια όλους τους ρόλους που απαιτούνται για τη δημιουργία των έργων της. Η έκθεση εστιάζει στη γυναίκα, στην ταυτότητα και στην απεικόνισή της, διερευνώντας, μέσα από τους χαρακτήρες των έργων της Sherman, μεγάλο εύρος των γυναικείων στερεότυπων και θέτοντας ερωτήματα που παραμένουν πάντα επίκαιρα.
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00-17:00/ Πέμπτη: 10:00-20:00 /Κυριακή: 11:00-17:00/ Τρίτη: Κλειστά
16€ & 12€ μειωμένο. Εισιτήριο ξενάγησης: 19€ &15€ μειωμένο
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης – Μέγαρο Σταθάτου, Βασιλίσσης Σοφίας και Ηροδότου 1, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις