MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
04
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

7 νησιά για διακοπές τον Ιούνιο

Πανέμορφα νησιά που έχουν όλα όσα χρειάζεστε για αξέχαστες διακοπές στις αρχές του καλοκαιριού.

Κύθνος, πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να γιορτάσουμε την έναρξη του καλοκαιριού από μία απόδραση σε ένα νησί; Αν είστε από τους τυχερούς που μπορείτε να πάρετε άδεια μέσα στον Ιούνιο ή αν απλά ενδιαφέρεστε για μια σύντομη απόδραση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (φέτος πέφτει 22-24 Ιουνίου), τότε έχουμε να σας προτείνουμε 7 θαυμάσια νησιά – από τα Επτάνησα μέχρι τις Σποράδες και τις Κυκλάδες – για να επισκεφθείτε αυτό το μήνα και να μπείτε σε άκρως καλοκαιρινή διάθεση.

Οι διακοπές του Ιουνίου έχουν άλλη χάρη και τα παρακάτω νησιά διαθέτουν όλα όσα χρειάζεστε για να περάσετε αξέχαστα: θαυμάσιες παραλίες (που δεν «βουλιάζουν» από κόσμο ακόμα) για τις πρώτες βουτιές της χρονιάς, ενδιαφέροντα αξιοθέατα και πολλές επιλογές για κάθε γούστο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFerryscanner: Οι δημοφιλέστεροι ακτοπλοϊκοί προορισμοί της χώρας12.09.2018

Σύρος

Ερμούπολη, πηγή: Shutterstock

Η Σύρος είναι ένα νησί τεσσάρων εποχών, ιδανικό τόσο για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου όσο και για πολυήμερες διακοπές. Η Ερμούπολη κλέβει την παράσταση με την αρχιτεκτονική και την ατμόσφαιρα της. Πρόκειται για μια κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα με τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα, μια νησιωτική πόλη που έχει ζωή ανεξαρτήτως εποχής. Μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα και στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου που προσφέρει όμορφη θέα στο Αιγαίο και σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές.

Γαλησσάς, πηγή: Shutterstock

Κάντε μια βουτιά στα Αστέρια, με φόντο τα αριστοκρατικά Βαπόρια, πριν μπείτε στο αμάξι για να ανακαλύψετε τις εξοχές και τις παραλίες του νησιού: την Ποσειδωνία (γνωστή και ως Ντελαγκράτσια) με τις εξοχικές επαύλεις και τους κατάφυτους κήπους, τις Αγκαθωπές, τη Βάρη, το γραφικό ψαροχώρι Κίνι και τον Γαλησσά με την όμορφη παραλία που είναι ιδανική για οικογένειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥπουργείο Πολιτισμού: H Κύθνος απέκτησε το δικό της Αρχαιολογικό Μουσείο12.09.2018

Κύθνος

Χώρα Κύθνου, πηγή: Shutterstock

Χρειάζεστε μόλις δύο ώρες από το Λαύριο και τρεις ώρες από το λιμάνι του Πειραιά για να βρεθείτε σε αυτό το νησί των Κυκλάδων που θα σας γοητεύσει με την απλότητα και τη μοναδική ομορφιά του. Η Κύθνος έχει αμέτρητες παραλίες που στην πλειοψηφία τους είναι ανοργάνωτες, γραφικά χωριά, ολόλευκα ξωκλήσια και μια Χώρα που συγκεντρώνει όλες τις ομορφιές του κυκλαδίτικου τοπίου. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη Δρυοπίδα, ένα γραφικό χωριό με παραδοσιακά κεραμοσκεπή σπίτια και παλιές εκκλησίες, σε απόσταση 7 χλμ. από τη Xώρα.

Κολώνα, πηγή: Shutterstock

Η Κολώνα είναι η πιο διάσημη παραλία της Κύθνου και μία από τις ωραιότερες των Κυκλάδων. Η λωρίδα αμμουδιάς που συνδέει την ακτή της Κύθνου με τη βραχονησίδα του Αγίου Λουκά δημιουργεί δύο πανέμορφες και απάνεμες παραλίες δεξιά και αριστερά. Η περιοχή της Κανάλας, το πιο «πράσινο» σημείο του νησιού, όπου βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγιάς Κανάλας, αλλά και τα παραθαλάσσια Λουτρά με τις ιαματικές πηγές, αξίζουν επίσης μια επίσκεψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝάξος: Ταξίδι στα ομορφότερα ορεινά χωριά της12.09.2018

Νάξος

Πορτάρα, πηγή: Shutterstock

Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, η Νάξος, προσφέρει αμέτρητες επιλογές συνδυάζοντας εντυπωσιακά τοπία, ατελείωτες αμμώδεις παραλίες, μοναδικά αιγαιοπελαγίτικα μνημεία, πανέμορφα χωριά και εκλεκτή γαστρονομική παράδοση. Εδώ θα βρείτε παραλίες για κάθε γούστο. Ιδανικές για οικογένειες είναι η παραλία του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται κοντά στη Χώρα και οι οργανωμένες παραλίες Αγία Άννα και Άγιος Προκόπιος με τη χρυσή αμμουδιά και τα πεντακάθαρα νερά. Φημισμένες παραλίες είναι επίσης η Πλάκα, η Μικρή Βίγλα (ιδανική για τους λάτρεις του windsurf και του kitesurf) και οι εξωτικές παραλίες κάτω από το κεδροδάσος στη χερσόνησο Αλυκό.

Απείρανθος, πηγή: Shutterstock

Αν επισκεφθείτε τη Νάξο, πέρα από τη γραφική Χώρα, που σίγουρα θα δείτε, πρέπει οπωσδήποτε να περιηγηθείτε στην ενδοχώρα και στα ορεινά χωριά της, όπως την Απείρανθο, το Φιλώτι και το Χαλκί, τα οποία θα σας αποκαλύψουν ένα άλλο πρόσωπο του νησιού. Όσο για την τοπική κουζίνα, τα ποιοτικά και νόστιμα προϊόντα του νησιού θα σας αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί