MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TIPS

4 tricks για να κάνεις το μικρό διαμέρισμά σου να δείχνει μεγαλύτερο

Η διακόσμηση και η τοποθέτηση των επίπλων παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εικόνα του σπιτιού μας, καθώς άλλοτε μπορούν να δημιουργήσουν χώρο κι άλλοτε να τον κλείσουν.

Πηγή: Unsplash
Monopoli Team

Το σπίτι μας είναι το μέρος που περνάμε τις περισσότερες ώρες της ζωής μας και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να είναι διαμορφωμένο όπως ακριβώς επιθυμούμε, ώστε να νιώθουμε άνετα, να χαλαρώνουμε και να αποφορτιζόμαστε κάθε φορά που βρισκόμαστε μέσα σε αυτό. Η διακόσμηση και η τοποθέτηση των επίπλων παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εικόνα του, καθώς άλλοτε μπορούν να δημιουργήσουν χώρο κι άλλοτε να τον κλείσουν.

Σε περίπτωση που το διαμέρισμά σου είναι αρκετά μικρό και αναζητάς μια λύση, ώστε να δείχνει μεγαλύτερο ή έστω όχι μικρότερο, υπάρχουν μερικά έξυπνα κόλπα που θα σε βοηθήσουν να κάνεις πραγματικότητα την επιθυμία σου χωρίς να κουραστείς και να ξοδέψεις πολύ χρόνο. Υπάρχουν κάποιες τεχνικές που έχουν την ικανότητα να μετατρέψουν τον χώρο μας αρκεί να τις εφαρμόσουμε σωστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒιωσιμότητα: 5 πρακτικά hacks για να κάνεις πιο «πράσινη» τη ζωή σου12.09.2018

4 κόλπα για να φαίνεται μεγαλύτερο το σπίτι σου

1. Άφησε ελεύθερο χώρο στα ράφια και τη βιβλιοθήκη

Πολλές φορές κάνουμε το λάθος να φορτώνουμε τα διακοσμητικά ράφια ή τη βιβλιοθήκη μας με ένα σωρό πράγματα, με αποτέλεσμα να δείχνουν ασφυκτικά γεμάτα και τα πράγματα επάνω να φαίνονται στριμωγμένα. Όλος αυτός ο όγκος κάνει τον χώρο μας να φαίνεται μικρότερος από ότι είναι στην πραγματικότητα. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να δώσεις «αέρα» στα συγκεκριμένα έπιπλα, αφαιρώντας όσα δεν υπάρχει λόγος να βρίσκονται σε αυτό το σημείο κι όσα δεν χρειάζεσαι γενικά, κάνοντας μια μίνι εκκαθάριση.

2. Τοποθέτησε καθρέφτες

Αν δεν το γνωρίζεις ήδη, η κίνηση να τοποθετήσεις καθρέφτες απέναντι από τα παράθυρα, θα δώσει στον χώρο σου ένα άνοιγμα και θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι είναι μεγαλύτερος. Μπορείς να επιλέξεις μικρούς καθρέφτες σε διάφορα μοτίβα, δημιουργώντας ένα σχέδιο στον τοίχο ή αλλιώς έναν επιδαπέδιο καθρέφτη, που θα αναβαθμίσει την αισθητική του χώρου.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από The Art of Life