MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
05
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Όλα όσα θα κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Οι Mode Pagal στην Πλατεία, οι CHÓRES στην ΕΛΣ, καλοκαιρινά φεστιβάλ κινηματογράφου, συζητήσεις, θεατρικές παραστάσεις και όλες οι εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο από τη Δευτέρα 3 έως την Πέμπτη 6 Ιουνίου.

Mode Plagal @Ιωάννα Φωτιάδου
Monopoli Team

1. Athens City Festival – Κουκλοθέατρο: Εφημερία

Ένας νοσοκομειακός θάλαμος. Τέσσερα κρεβάτια. Τέσσερις κούκλες-ασθενείς. Οι κουκλοπαίκτριες ορατές, σε ρόλους γιατρών, νοσηλευτών, συνοδών. Μικρά στιγμιότυπα από την καθημερινότητά τους. Κομμάτια που “κουμπώνουν” στις ψυχές των θεατών της Εφημερίας. Κομμάτια που άλλοτε φέρνουν χαμόγελα κι άλλοτε δάκρυα. Ασθενείς έρχονται, φεύγουν, οι ιστορίες τους περνούν η μια δίπλα στην άλλη, χωρίς απαραίτητα να συναντιούνται. Το νοσοκομείο δεν αδειάζει ποτέ. Η επιγραφή “Εφημερεύει” παραμένει φωτισμένη. Μια πρωτότυπη παράσταση για να γνωρίσουμε το κουκλοθέατρο αλλιώς. Η παράσταση είναι μια παραγωγή του Κουκλοθεάτρου “Κέντρο Βάρους” και απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικο κοινό. Απαραίτητη  προκράτηση εισιτηρίων.
Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 21:00
Υπαίθριο Θέατρο Κολωνού (Ιωαννίνων 82)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBella Ciao#10: Si Signore – No Signore12.09.2018

2. Τουρνουά Baskin στο ΚΠΙΣΝ

Το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence (SE), που λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), διοργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) το Τουρνουά Baskin, ένα συμπεριληπτικό άθλημα για μαθητές Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ειδικών και Γενικών Σχολείων Αττικής. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.  Στο συμπεριληπτικό άθλημα του Baskin -μιας ιδιαίτερης παραλλαγής της καλαθοσφαίρισης- τα παιδιά παίζουν και αθλούνται σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Οι ομάδες συνεργάζονται αρμονικά, στοχεύοντας στην ευγενή άμιλλα και την επικράτηση έναντι του αντιπάλου. Μέσω του Baskin, όλα τα παιδιά θα μάθουν να αλληλεπιδρούν ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να κοινωνικοποιηθούν με συνομηλίκους τους χωρίς κάποιον περιορισμό. Απαραίτητη η ηλεκτρονική εγγραφή.
Δευτέρα 3, Τρίτη 4, Τετάρτη 5 & Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 9:00
Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδιών, ΚΠΙΣΝ

3. Live στην Πλατεία: Mode Plagal

Φωτογραφία: Μαρίζα Καψαμπέλη

Μετά τις δύο πολύ επιτυχημένες χρονιές του Τζαζ στην Πλατεία στον υπαίθριο χώρο της Πειραιώς 260, το μίνι μουσικό φεστιβάλ που έγινε σημείο συνάντησης όλων των μουσικόφιλων της πόλης συνεχίζεται με νέα, διευρυμένη μορφή. Φέτος, θα φιλοξενήσει ακόμη περισσότερα μουσικά σχήματα προτείνοντας μια ποικιλία μουσικών στιλ, από τζαζ, φανκ και σόουλ μέχρι ποπ, λάτιν και ηλεκτρονική μουσική. Τα λάιβ θα πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του καλλιτεχνικού προγράμματος της Πειραιώς 260 μετά τις παραστάσεις, με ελεύθερη είσοδο. Την αρχή κάνουν οι Mode Plagal, οι οποίοι επανέρχονται με καινούριες συνθέσεις αλλά και με ανέκδοτες ακόμα διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών, όπου η παράδοση συναντά την τζαζ, ο αυτοσχεδιασμός φλερτάρει ελεύθερα με ήχους που όλοι κουβαλάμε στο μουσικό μας DNA, και η Μεσόγειος κλείνει το μάτι στα μπλουζ και το Afrobeat.
Τετάρτη 5 & Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 23:00
Πειραιώς 260

4. «Περάστε κόσμε!», από τη θεατρική ομάδα αστέγων της Equal Society στο θέατρο Σταθμός

Η θεατρική ομάδα αστέγων «Walkabout» της Equal Society ξαναχτυπά και σας προσκαλεί στις 5 Ιουνίου στην 12η παράστασή της με τίτλο “Περάστε κόσμε!” στο θέατρο Σταθμός. Με χιούμορ και φιλοσοφική διάθεση τα μέλη της ομάδας ξετυλίγουν τα κείμενα της παράστασης παρουσιάζοντας τις επιθυμίες, τις αγωνίες και τα πάθη όλων μας όπως δεν τα έχουμε ξανασκεφτεί. Απαραίτητη η προκράτηση θέσης.
Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 18:30
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο

5. Οι CHÓRES σε μια απολαυστική συναυλία στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Photo credit: Γιάννης Ανδρουλάκης

Το γυναικείο χορωδιακό σύνολο CHÓRES παρουσιάζει μια μοναδική συναυλία στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Με τη συμμετοχή της πλήρους σύνθεσης της χορωδίας, οι CHÓRES προτείνουν ένα δυναμικό πολυφωνικό πρόγραμμα όπου περίφημες χορωδιακές διασκευές ελληνικών αλλά και διεθνών παραδοσιακών μελωδιών συμπλέκονται με νέες μεταγραφές και συνθέσεις, πολλές από αυτές γραμμένες ειδικά για το σύνολο από διακεκριμένους σύγχρονους συνθέτες. Το χορωδιακό σύνολο CHÓRES επιστρέφει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος και στον πυρήνα του βασικού του ρεπερτορίου. Με πάνω από εκατόν είκοσι συμμετέχουσες επί σκηνής, οι CHÓRES προσεγγίζουν τις ποικιλόμορφες αυτές συνθέσεις με τη φρέσκια και αντισυμβατική ματιά που χαρακτηρίζει τη σταθερά ανερχόμενη πορεία τους, φωτίζοντας το παραδοσιακό μουσικό υλικό με σύγχρονους, απροσδόκητους τρόπους και αναδεικνύοντας τις ξεχωριστές φωνητικές ικανότητες των μελών τους. Είσοδος με δελτία εισόδου.
Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 20:30
Εθνική Λυρική Σκηνή – ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHot or Not #117: Όλα τα μάτια στη Ράφα και νέος Λάνθιμος – Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα12.09.2018

6. Bravo Bravissimo: Μια συναυλία αφιερωμένη στον Gioacchino Rossin στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, με τη συνεργασία του Rossini Opera Festival και του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, και με την ευγενική υποστήριξη της Sky Express, σας προσκαλούν σε μια μοναδική συναυλία με τίτλο “Bravo Bravissimo”. Στη συναυλία, αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη Gioacchino Rossini, θα συμμετάσχουν νέοι και ταλαντούχοι καλλιτέχνες από την Accademia Rossiniana “Alberto Zedda” του Rossini Opera Festival. Θα εμφανιστούν επί σκηνής οι Vittoriana De Amicis (υψίφωνος), Chiara Tirotta (μεσόφωνος), Francesco Auriemma (βαρύτονος) και Alessandro Uva (πιάνο). Η συναυλία διοργανώνεται στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας της Ιταλικής Δημοκρατίας και προς τιμήν της πόλης Pesaro, η οποία έχει ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2024.
Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 20:30
Κηποθέατρο Παπάγου

7. Τι θέλει το θέατρο από τον κόσμο: Ο/H Sasha Marianna Salzmann συνομιλεί με τον Γρηγόρη Λιακόπουλο στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Το Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών υποδέχεται τους Sasha Marianna Salzmann και Γρηγόρη Λιακόπουλο για μια συζήτηση με θέμα “Τι θέλει το θέατρο από τον κόσμο;”. Η δουλειά του Γρηγόρη Λιακόπουλου και του/της Sasha Marianna Salzmann βασίζεται στην αμφισβήτηση των κοινωνιών τους. Στον εκάστοτε χώρο τους –στη δραματουργία και στο κείμενο– διερευνούν ποια μορφή μπορεί να έχει σήμερα το θέατρο ώστε να είναι σημαντικό και ουσιώδες. Το θέατρο είναι η κατεξοχήν πολιτική τέχνη ανάμεσα στις τέχνες: Πάντα μπαίνει κανείς σε μια αγορά, με την αρχαία έννοια, πάντα υπάρχει μια διαπραγμάτευση με τον έξω κόσμο. Χωρίς την πόλη δεν υπάρχει παράσταση. Πώς μπορεί το θέατρο να επιτελέσει την πολιτική λειτουργία του; Πόσο γρήγορα μπορεί να αντιδράσει σε αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο; Το θέατρο είναι και η πιο άμεση ανάμεσα στις τέχνες: Συμβαίνει μόνο σε πραγματικό χρόνο, στο εδώ και στο τώρα. Είναι ένας χώρος καλλιτεχνικής αντιπαράθεσης με το παρόν. Τι μπορεί να κάνει η τέχνη σε ζοφερές εποχές; Ή καλύτερα: Τι οφείλει να κάνει; Για τα ερωτήματα αυτά θα συζητήσουν δυο άνθρωποι του θεάτρου στη βραδιά που τους αφιερώνεται.
Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 19:30
Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Αθήνα

8. Piraeus Port Film Festival: Το φεστιβάλ κινηματογράφου στο λιμάνι του Πειραιά επιστρέφει

Πηγή: Unsplash, @kostaschristodoulias

Το νέο φεστιβάλ κινηματογράφου, Piraeus Port Film Festival, που διοργανώνεται υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά και Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και με την υποστήριξη της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, συνεχίζει δυναμικά. Οι προβολές πραγματοποιούνται στον Κινηματογράφο ΖΕΑ. Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, σηκώνει ξανά αυλαία, με την προβολή της ταινίας για σχολεία “Το Δένδρο που πληγώναμε”. Στις 11:30 – 13:30, πραγματοποιείται εκπαιδευτικό πρόγραμμα, από την Ταινιοθήκη Ελλάδος, ενώ παράλληλα θα προβληθεί η ταινία “Ψαράδες και Ψαρέματα”. Στις 15:00 προβάλλεται το ντοκιμαντέρ “Βάρδια” του Γρηγόρη Ρέντη. Από τις 18:00 έως και τις 20:30 θα προβάλλονται ποικίλες ταινίες μικρού μήκους, από τη θεματική “θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια”, ενώ το πρόγραμμα κορυφώνεται με την τελετή έναρξης, με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Έγχορδων Νέων Πειραιά του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά.
Πέμπτη 6 Ιουνίου από τις 9:00 έως τις 22:00.
Κινηματογράφος ΖΕΑ, Χαριλάου Τρικούπη 39, Πειραιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 σειρές και ταινίες που θέλουμε να δούμε τον Ιούνιο στο Netflix12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις